NFT’s zijn op dit moment een van de meest besproken onderwerpen. Maar misschien vraag je je af wat een NFT is. Het zijn digitale stukken zoals kunstwerken, verzamelobjecten of belangrijke documenten waarvan jij de eigenaar kunt worden. Je kunt het vergelijken met baseball kaarten, sommigen zijn uniek en duur en anderen niet.

Met de intrede van NFT’s zijn ook NFT apps populair geworden. Met een applicatie kun je op elk moment de status van deze trend bijhouden. Je hebt geen laptop nodig en sommige apps kun je zelfs gratis installeren op je smartphone.

Sommige van de beste NFT apps bieden zelfs de mogelijkheid om kunst te creëren, te minten en te verhandelen. Meer apps en platforms zorgen dus voor meer mogelijkheden voor zowel beginners al gevorderden in de wereld van crypto. 

Welke NFT app downloaden?

NFT’s zijn overal, zelfs in de app store van je smartphone. De ene app stelt je in staat om zelf je eigen NFT’s te maken en te verkopen/ kopen en de andere app geeft juist uitgebreide informatie over NFT’s zelf. Kortom, een app voor iedereen die interesse heeft in NFT’s.

Je hebt misschien al ergens gelezen dat sommige mensen een fortuin hebben verdiend met NFT’s. Ben je dus nieuwsgierig geworden naar het maken en verkopen van NFT’s? Dan is het raadzaam om je te verdiepen in de NFT-applicaties en de beste NFT-platformen.

Eerst verdiepen in NFT’s

Voordat je gaat handelen in NFT projecten is het verstandig om je eerst erin te verdiepen. Voor meer informatie kun je terecht op enkele top NFT-websites. Deze websites geven niet alleen een uitgebreide uitleg over NFT’s, maar ook hoe je kunt handelen op de NFT-marktplaatsen.

Enkele marktplaatsen die je kunt tegenkomen op NFT-websites zijn:

Binance NFT app

De Binance NFT-marktplaats is een marktplaats die alle vormen van digitale kunstwerken en verzamelobjecten aanbiedt. Deze marktplaats wordt aangedreven door de Binance blockchain infrastructuur en biedt de Binance NFT-marktplaats het hoogste liquiditeits platform voor gebruikers om NFT’s te verhandelen. Bij Binance aan de slag gaan? Check hier hoe je NFT’s kan kopen via iDEAL.

Sorare NFT app

Ben je een voetballiefhebber? Dan moet je zeker het platform van Sorare bezoeken. Op Sorare kunnen gebruikers virtuele voetbalteams kopen en hun favoriete spelers beheren. Ook kun je investeren in je spelers en tijdens echte voetbalwedstrijden geld verdienen.

OpenSea NFT app

OpenSea is een van de populairste marktplaatsen. Dit platform stelt gebruikers in staat NFT’s te kopen, verkopen en verhandelen. Digitale collectibles kunnen rechtstreeks worden gekocht door een vaste prijs te betalen of door erop te bieden.

Beste NFT Apps in 2022

Ben je dus helemaal klaar om NFT’s te ontwerpen en wil je weten welke applicatie je het best kunt gebruiken? Hieronder is er een lijst samengesteld van verschillende applicaties die een goed hulpmiddel kunnen zijn om jouw NFT’s op de markt te brengen.

  • GoArt
  • 8bit Painter
  • NFT Creator

GoArt

GoArt NFT AppGoArt is een AI-bestuurde applicatie die foto’s omzet in verschillende kunststijlen, bijvoorbeeld jouw foto kan eruitzien als een portret van van Gogh. De app helpt bij de opmaak van de foto’s en om deze zodanig aan te passen dat het aantrekkelijk kan zijn voor potentiële kopers van NFT’s.

Het is dus een makkelijke manier om foto’s die je al bezit om te zetten in unieke varianten en daarvan een NFT-verzameling te maken. GoArt is een van de beste NFT-applicaties omdat je binnen enkele seconden een foto kunt omzetten in een NFT-variant.

Enkele van de creatieve filters van deze app zijn pop-art, van Gogh, Picasso en spons-dabbed. Zodra een foto is gemaakt kun je deze opslaan in je camerarol. GoArt bewaart ook recent gemaakte foto’s in een galerij om ze later te bekijken. Het Is nuttig voor het maken van NFT-kunstwerken als een alternatief voor generatieve kunstwerken.

8bit Painter

8bit NFT app8bit Painter is de beste applicatie als het gaat om pixel afbeeldingen voor NFT’s. Veel populaire NFT’s gebruiken de ‘korrelige’ afbeeldingsstijl, dus als je er zo een wilt maken overweeg dan 8bit Painter. Deze app is niet officieel een NFT art creator, maar het is een populair hulpmiddel onder NFT ontwerpers.

Om een pixel art te maken moet je beslissen over een canvasgrootte en over welke kleuren je wilt gebruiken in je palet. Het is dus een leuke manier om te beginnen en een relatief snelle manier om NFT-kunstwerken te maken die totaal uniek zijn.  

NFT Creator

NFT Creator AppNFT Creator beschikt over een database van verschillende achtergronden, kleuren, elementen en effecten. Ook beschikt het over unieke sjablonen voor het maken van een NFT. Met NFT Creator kun je je eigen aangepaste NFT-ruilkaarten maken.

Je kunt je kunstwerk maken met je eigen foto’s of met de beschikbare elementen. Maar je kunt ook afbeeldingen importeren en er pixel art van maken. Tenslotte heeft NFT Creator een marktplaats waar je NFT’s van andere ontwerpers kunt kopen en zelfs gratis NFT’s kunt winnen.

Conclusie 

Het maken van NFT’s kan ingewikkeld en langdradig zijn als je alles handmatig probeert te doen. Om dit proces te vergemakkelijken en versnellen zijn er daarom verschillende apps gebouwd voor zowel Android als Apple. Deze apps bieden deels of volledig een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier om dit alles voor elkaar te krijgen.

Heb je dus ooit een NFT willen creëren? Het kan zijn dat je een paar voor je vrienden wilt maken of je wilt proberen er een te verkopen. Immers, sommige NFT’s zijn verkocht voor miljoenen. Zelfs als je een klein percentage ervan zou verdienen, zou het wat extra geld op je bankrekening betekenen.

Liever direct een NFT kopen in plaats van er zelf één te maken? Check dan ons artikel over welke NFT te kopen in 2022.