Top 10 office softwares 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede office software? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden office software echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 office softwares. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een office software vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle office softwares in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

We hebben de 10 beste office software pakketten voor je op een rij gezet en geven je de voordelen en nadelen van elk pakket. Daarnaast bespreken we de verschillende mogelijkheden en functies van de office software. Aan het eind van dit artikel kun je een weloverwogen keuze maken over welke office software het best voor je werkt.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste office softwares 2024

We hebben veel verschillende office softwares getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele office softwares die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste office software kopen? Scroll snel verder.

1. Microsoft 365

Onze review: beste office software!

Microsoft 365 is de nieuwste versie van Office die je nog meer krachtige functies biedt. Met Microsoft 365 krijg je toegang tot extra productiviteitshulpmiddelen zoals Office Mobile, Skype voor Bedrijven, SharePoint en OneDrive voor Bedrijven. Bovendien krijg je toegang tot premium-versies van Microsoft Office-programma's zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Microsoft 365 is de ideale oplossing voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een krachtig en flexibel productiviteitspakket.

Pak de BESTE prijs

2. Libreoffice

Onze review: een office software van topkwaliteit

LibreOffice is een krachtige, veelzijdige en gratis kantoorsoftware voor Windows, macOS en Linux, die alle standaard kantoorfuncties biedt. LibreOffice bevat tekstverwerkers, spreadsheets, presentaties, tekenprogramma's, databases en meer. De software heeft een intuïtief gebruikersinterface en is snel en eenvoudig te installeren. Het bevat ook vele geavanceerde functies, zoals macro's, spellingscontrole, tabellen, grafieken, tekenen en meer. Het is ook ideaal als je documenten wilt delen met anderen, aangezien het vele bekende bestandsformaten ondersteunt, zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Bovendien kan het documenten exporteren naar PDF en andere bestandsformaten. Kortom, LibreOffice biedt alle functies die je nodig hebt voor je dagelijkse kantoorwerkzaamheden.

Pak de BESTE prijs

3. Free office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Free Office is een gratis kantoorpakket dat je alles biedt wat je nodig hebt voor professionele documenten. Het pakket bevat tekstverwerkers, spreadsheets, presentatie-software en meer. Het is ontworpen om te worden gebruikt door iedereen, van studenten tot bedrijven en overal daartussenin. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft veel functies die je je werk makkelijker maken. Free Office is ook compatibel met diverse bestandstypen, waaronder Microsoft Office-bestanden, zodat je gemakkelijk bestanden kunt openen, bewerken en opslaan. Als je op zoek bent naar een kantoorpakket dat je gratis kunt gebruiken, dan is Free Office de perfecte oplossing.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste office softwares

Bij onze top 3 van beste office softwares toch nog niet een office software gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede office softwares op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie office softwares de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede office software vergelijking. Scroll snel verder.

4. Open office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Open Office is een krachtig en gratis kantoorpakket dat uitgebreide tools voor tekstverwerking, presentaties, rekenbladen, diagrammen, databases en meer biedt. Het is een krachtige suite die gebruikers in staat stelt om productief te zijn en ideeën te delen. Met Open Office hebben gebruikers toegang tot hun documenten op alle platforms, zowel op Windows als op Mac. Met behulp van het web-gebaseerde platform kunnen gebruikers ook documenten delen en samenwerken met anderen. Open Office is een veelzijdig programma dat wordt ondersteund door een actieve gebruikersgemeenschap, waardoor gebruikers altijd de meest recente versies en updates kunnen downloaden. Open Office biedt ook uitgebreide documentatie en tutorials die gebruikers kunnen gebruiken om het meeste uit hun kantoorpakket te halen.

Pak de BESTE prijs

5. WPS office

Onze review: een office software van topkwaliteit

WPS Office is een complete suite van krachtige kantoorsoftware die je alle gereedschappen biedt die je nodig hebt om efficiënt aan documenten te werken. Het is een ideale oplossing voor zowel thuisgebruikers als bedrijven die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en betrouwbare manier om met documenten te werken.

Met WPS Office krijg je toegang tot een complete set office-apps, waaronder Writer, Presentation en Spreadsheets. Deze apps zijn ontworpen om je productiviteit te verhogen en hebben veel krachtige functies voor documentbewerking. Met Writer kun je documenten gemakkelijk creëren, bewerken en opslaan. Presentation biedt een uitgebreide set functies voor het maken van professionele presentaties. Met Spreadsheets kun je krachtige spreadsheets maken en bewerken die perfect zijn voor het analyseren van gegevens.

Met WPS Office kun je ook documenten gemakkelijk delen met anderen. Je kunt documenten opslaan op je computer, cloudopslag of je kunt ze verzenden via e-mail. Daarnaast heeft WPS Office een uitgebreide set tools voor samenwerken, waarmee je kunt samenwerken met anderen aan documenten.

Kortom, WPS Office is een complete kantoorsoftware die je alles biedt wat je nodig hebt om aan documenten te werken. Met de krachtige functies voor documentbewerking, het gemakkelijke delen van documenten en de uitgebreide set tools voor samenwerken, is WPS Office de perfecte oplossing voor het maken en bewerken van documenten.

Pak de BESTE prijs

6. Microsoft Office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Microsoft Office is een compleet pakket waarmee je kunt werken aan teksten, presentaties, spreadsheets, database-ontwerpen en meer. Het biedt je alle tools die je nodig hebt om efficiënt en creatief te werken. Met Microsoft Office kun je snel en gemakkelijk documenten maken, bewerken, delen, opslaan en beveiligen. Het pakket bevat ook krachtige functies zoals geavanceerde lay-outopties, grammaticacontrole, spellingscontrole, tabellen en grafieken. Bovendien kun je Office gebruiken om samen te werken aan documenten met behulp van cloudopslagdiensten zoals OneDrive. Dankzij deze functies kun je gemakkelijk professionele documenten maken voor school, werk of thuis. Microsoft Office is het meest complete pakket voor documentverwerking en productiviteit.

Pak de BESTE prijs

7. Polaris office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Polaris Office is een krachtige, flexibele, en gebruiksvriendelijke kantoorsoftware. Het is een all-in-one-oplossing die je helpt bij het creëren, bewerken, bekijken en delen van documenten, spreadsheets, presentaties en PDF's overal en op elk apparaat. Met Polaris Office kun je documenten maken en bewerken in Microsoft Office-indelingen, zoals Word, Excel, PowerPoint en PDF. Het heeft ook vele krachtige functies, zoals tekstherkenning, tekstopmaak, automatisch opslaan, spellingscontrole, cloudopslag, samenwerking en veel meer. Met Polaris Office kun je documenten gemakkelijk bewerken en delen met anderen. Je kunt ook documenten maken en opslaan op je mobiele apparaat, zodat je ze overal kunt bekijken. Met de geïntegreerde cloudopslag kun je je documenten en bestanden altijd bij de hand hebben, zodat je er altijd bij kunt als je ze nodig heeft. Je kunt ook samenwerken met anderen in realtime, waarbij je kunt chatten, commentaar toevoegen en documenten bekijken. Polaris Office is een geweldige kantoorsoftware voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke manier om documenten te bewerken, te delen en te beheren.

Pak de BESTE prijs

8. iWork

Onze review: een office software van topkwaliteit

iWork is een suite van kantoorsoftware ontworpen voor Mac-, iPhone- en iPad-gebruikers. Met iWork kun je professionele documenten, presentaties en spreadsheets maken met een strakke en intuïtieve interface.

De suite bestaat uit drie apps: Pages, Numbers en Keynote. Pages is een krachtige tekstverwerker waarmee je eenvoudig documenten kunt maken en bewerken met behulp van sjablonen, stijlen en afbeeldingen. Numbers is een uitgebreide spreadsheet-app waarmee je complexe gegevens kunt beheren, berekeningen kunt uitvoeren en aantrekkelijke grafieken en tabellen kunt maken. Keynote is een geavanceerde presentatie-app waarmee je professionele presentaties kunt maken met animaties, effecten en multimedia.

Met iWork kun je je documenten, spreadsheets en presentaties naadloos synchroniseren tussen al je Apple-apparaten. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je bestanden, waar je ook bent, en dat je gemakkelijk kunt samenwerken met anderen in realtime.

Of je nu werkt aan een zakelijk rapport, een schoolproject of een persoonlijk document, iWork biedt de krachtige en intuïtieve tools die je nodig hebt om indrukwekkende resultaten te behalen. Met iWork kun je gemakkelijk professionele documenten, presentaties en spreadsheets maken die er geweldig uitzien en die indruk maken op je publiek.

Pak de BESTE prijs

9. Hancom office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Hancom Office is een krachtig kantoorpakket dat je helpt om effectief te werken en productief te zijn. Het is een uitgebreide suite die je alles biedt wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met documenten, spreadsheets, presentaties en veel meer. Hancom Office is gebouwd op een intuïtief platform waarmee je gemakkelijk al je creatieve ideeën kunt uitvoeren.

Met Hancom Office kun je eenvoudig documenten maken, bewerken en beveiligen. Het heeft een uitgebreide bibliotheek met sjablonen en stijlen, waarmee je je documenten professioneel en modern kunt maken. De krachtige spreadsheets in Hancom Office bieden vele functies voor geavanceerde berekeningen en visualisatie.

Daarnaast heeft Hancom Office een reeks krachtige presentatie-tools, waarmee je professioneel uitziende presentaties kunt maken. Het bevat ook een uitgebreide set aan tekstverwerkings- en tabelbewerkingsfuncties, waarmee je gemakkelijk teksten en tabellen kunt maken.

Kortom, Hancom Office is een krachtig en veelzijdig kantoorpakket, dat je al je kantoorbehoeften op een intuïtieve manier kan vervullen.

Pak de BESTE prijs

10. Calligra office

Onze review: een office software van topkwaliteit

Calligra Office Suite is een open source kantoorsoftwarepakket met een breed scala aan tools voor het maken van documenten, spreadsheets, presentaties en meer. Het is gratis beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux. Calligra Office Suite bevat een reeks krachtige applicaties die allemaal samenwerken om een complete kantooromgeving te creëren.

Met Calligra Office Suite kunnen gebruikers documenten maken met tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. Het bevat ook een grafische afbeeldingstool, een vectorillustrator en een diagramtool. Met deze tools kunnen gebruikers professionele documenten maken met behulp van een eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface. Daarnaast bevat het ook tools voor het beheren van databases, het creëren van diagrammen en het bewerken van audio- en video-bestanden.

Calligra Office Suite is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een gratis office pakket. Het is eenvoudig te gebruiken, bevat veel krachtige functies en is beschikbaar voor alle populaire besturingssystemen. Daarnaast is het ook gratis beschikbaar, waardoor iedereen het kan gebruiken. Calligra Office Suite is de perfecte keuze voor iedereen die een professioneel kantoorpakket wil gebruiken zonder dat daar veel geld aan kwijt is.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een office software vergelijking

Ga je zelf verschillende office softwares vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 office softwares. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over office softwares

Wat zijn de beste office softwares volgens jullie?

Een office software beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste office softwares gekomen:

  1. Microsoft 365
  2. Libreoffice
  3. Free office

Maak vooral zelf ook een goede office software vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een office software die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie office softwares reviews betrouwbaar?

Ja, iedere office software review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke office software vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een office software terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een office software te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie office softwares?

We testen een office software zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke office software review schrijven.

Waar kan ik het beste een office software kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 office softwares hebben samengesteld, verkopen we zelf geen office softwares. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een office software kopen!

Tenslotte over office softwares

Na het lezen van dit artikel weet je dat er veel verschillende opties zijn als het gaat om office software. Iedereen heeft andere behoeften, dus de beste office software voor jouw bedrijf of organisatie is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en wensen. Er zijn veel verschillende opties in de markt, maar de bovenstaande 10 zijn de meest populaire en betrouwbare. Als je de juiste office software kiest, kan je veel geld, tijd en moeite besparen. Kies de beste office software die het best bij je bedrijf of organisatie past.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen office softwares. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een office software van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 office softwares is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022