Top 10 boekhoudprogramma's 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede boekhoudprogramma? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden boekhoudprogramma echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 boekhoudprogramma's. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een boekhoudprogramma vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle boekhoudprogramma's in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor je bedrijf?

Bekijk de lijst van onze redacteur met de 10 beste boekhoudprogramma's. Onze lijst bevat verschillende boekhoudprogramma's, zodat je het perfecte boekhoudprogramma voor je bedrijf kunt vinden. Je kunt er zeker van zijn dat de administratie van je bedrijf gestroomlijnd is.

Vind vandaag nog het perfecte boekhoudprogramma voor je bedrijf! Met onze lijst van de 10 beste boekhoudprogramma's vind je zeker iets wat aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat de administratie van je bedrijf in goede handen is met een van deze best beoordeelde boekhoudprogramma's.

Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste boekhoudprogramma's 2024

We hebben veel verschillende boekhoudprogramma's getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele boekhoudprogramma's die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste boekhoudprogramma kopen? Scroll snel verder.

1. E-boekhouden.nl

Onze review: beste boekhoudprogramma!

e-Boekhouden is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het programma biedt een eenvoudige en efficiënte manier om je boekhouding te beheren en is volledig geoptimaliseerd voor gebruik op het internet. Met e-Boekhouden kun je je administratie snel en nauwkeurig invoeren, zodat je altijd over een actueel en compleet overzicht beschikt.

Het programma biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk je facturen, inkoop- en verkooporders en bankmutaties kunt registreren. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van je inkomsten en uitgaven en kun je snel en eenvoudig je administratie bijwerken.

e-Boekhouden is volledig aan te passen aan je specifieke behoeften en is daardoor een ideaal programma voor iedereen die op zoek is naar een boekhoudprogramma dat snel en eenvoudig te gebruiken is. Het programma is compatibel met de meest gebruikte boekhoudkundige standaarden en biedt daardoor uitgebreide mogelijkheden voor rapportages en analyse.

Met e-Boekhouden heb je altijd en overal toegang tot je administratie, dankzij de handige onlineomgeving. Hierdoor kun je je boekhouding bijwerken wanneer je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van specifieke software of hardware.

Kortom, e-Boekhouden is een complete en gebruiksvriendelijke oplossing voor je boekhouding, die ervoor zorgt dat je altijd op de hoogte bent van je financiën. Probeer het nu uit en ervaar zelf het gemak van een efficiënte en eenvoudige boekhouding!

Pak de BESTE prijs

2. MonkeyMonk

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Ben je een ZZP'er die je hele administratie wil beheren zonder poespas? Dan is MoneyMonk het perfecte boekhoudprogramma voor jou. Dit online programma biedt alles van het maken van facturen in je eigen huisstijl, tot het vastleggen van de boeking per dag, week of kalender en zelfs de mogelijkheid om met één klik btw-aangiften te versturen. Met deze probleemloze boekhoudservice kun je met gemak werken in de wetenschap dat je meer inzicht en controle heeft over je financiën.

Voor al je behoeften op het gebied van urenregistratie heeft MoneyMonk het antwoord. Zij begrijpen hoe belangrijk het is om bij te houden waar al die uren naartoe gaan, dus bieden zij een uitgebreid start/stop-systeem dat kan helpen garanderen dat tijd verstandig wordt geïnvesteerd. Gebruik bovendien de mobiele app om eenvoudig statussen te bekijken en stuur facturen via e-mail met iDEAL voor een snelle betaling.

Het beste van alles? Zij bieden een gratis persoonlijke opstartservice zodat de klanten het absolute maximum uit hun ervaring met MoneyMonk halen. Laat eenvoudige boekhoudkundige taken je er niet van weerhouden je bedrijf te laten groeien - sluit je vandaag nog bij MonkeyMonk aan en zie wat een verschil efficiënte online boekhouding kan maken!

Pak de BESTE prijs

3. Exact

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Wil je je bedrijfscijfers op een efficiënte, betrouwbare en kosteneffectieve manier beheren? Exact is cloud-based bedrijfssoftware die speciaal is ontworpen voor het MKB en hun accountants. Met meer dan 550.000 bedrijven die deze innovatieve software al gebruiken, is Exact dé keuze voor ambitieuze bedrijven.

Onze suite van applicaties omvat het volledige scala aan boekhoudkundige, financiële, ERP, HRM en CRM processen, inclusief branche specifieke oplossingen. Dit betekent dat je één platform kunt gebruiken om alle aspecten van je financiën bij te houden. Als leider op de Benelux-markt biedt Exact professionele ondersteuning wanneer je die nodig hebt en zijn ze trots op hun uitmuntende klantenservice.

Exact biedt altijd en overal ongeëvenaarde toegang tot bedrijfsinformatie, zodat je er zeker van kunt zijn dat je cijfers altijd zijn waar je ze nodig heeft. Neem vandaag nog de controle over je financiën met Exact's cloud business software - de nummer één keuze voor het MKB.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste boekhoudprogramma's

Bij onze top 3 van beste boekhoudprogramma's toch nog niet een boekhoudprogramma gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede boekhoudprogramma's op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie boekhoudprogramma's de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede boekhoudprogramma vergelijking. Scroll snel verder.

4. Afas

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een efficiënte en kostenbesparende manier om je bedrijfsprocessen te beheren? Kijk dan niet verder dan AFAS! Met hun geïntegreerde ERP-systeem, zul je in staat zijn om elke stap van je bedrijfsproces te stroomlijnen, van HRM en salarisadministratie automatisering tot algemene efficiëntie. Plus, met meer dan 12.000 organisaties in Nederland die al vertrouwen op AFAS Software, weet je dat het te vertrouwen is.

Ongeacht de grootte van je organisatie, het is altijd het beste om al je bedrijfsprocessen onder één systeem te hebben. Met AFAS krijg je grip op alle details, terwijl je toch tijd overhoudt om je te richten op belangrijkere taken. Verspil geen tijd en middelen meer door het beheren van meerdere systemen - laat AFAS je helpen om alles meteen soepel en efficiënt te laten verlopen!

Pak de BESTE prijs

5. Brincr

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een oplossing die de manier waarop je je groothandel of webshop beheert revolutionair kan veranderen? Zoek niet verder dan Brincr! Ze bieden alles van voorraadbeheer tot het bijhouden van de verkoop in één gebruiksvriendelijk systeem. Met volledig inzicht, overzicht en grip op ordervoortgang, verkoop en factuurstromen is Brincr de perfecte keuze voor bedrijven die draaien op orders.

Ons geavanceerde platform is voorzien van alle mogelijke modules, van orderverwerking tot klantbeheer en verder. Alles komt samen in een uitgebreid en toch elegant eenvoudig pakket dat zowel ongelooflijk schaalbaar als verrassend betaalbaar is. Stroomlijn je processen om de efficiëntie te verhogen en de productiviteit te maximaliseren met deze krachtige oplossingen!

Pak de BESTE prijs

6. DigiBTW

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Ondernemers in heel Nederland, verheug je! DigiBTW, het top-of-the-line facturatie- en boekhoudprogramma, is hier om aan al je zakelijke behoeften te voldoen. Alsof een uitgebreid softwarepakket dat elk aspect van financieel beheer afhandelt nog niet genoeg is, gaat DigiBTW nog een stap verder met hun baanbrekende innovatie: een oplossing voor de aangifte inkomstenbelasting.

Hiermee hoef je geen dure accountant meer in te huren! DigiBTW help je het allemaal zelf te doen - zonder de moeite of zorgen over overheidsbureaucratie. De naadloze integratie met de belastingdienst maakt aangifte doen een fluitje van een cent. Niet alleen zorgt DigiBTW ervoor dat je elke aftrekpost en elk voordeel dat voor je beschikbaar is, maximaal benut. Echter, met de intuïtieve functie voor het importeren van gegevens kun je alle informatie uit administratiesystemen in een paar eenvoudige klikken overnemen. Eenmaal voltooid, kun je je belastingaangifte in een mum van tijd veilig rechtstreeks verzenden!

Wij geloven dat belastingen niet stressvol moeten zijn – en bij DigiBTW hebben we het makkelijker gemaakt dan ooit tevoren. Dus bespaar je zuurverdiende geld en verbrand geen uren meer aan vervelend papierwerk en verouderde regelgeving; laat DigiBTW het voor je regelen zoals nooit tevoren!

Pak de BESTE prijs

7. fENNA

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Ga verder dan het alledaagse met fENNA! Ze maken boekhouden eenvoudig en toegankelijk, gekoppeld aan functies waarmee je zonder moeite hogerop kunt komen.

Het eenvoudige maar krachtige platform biedt gebruiksvriendelijke functies waarvoor geen urenlange training nodig is. Van deze betrouwbare beveiligingsprotocollen tot de slimme AI-programmering die van je patronen leert, fENNA bespaar je tijd en help je meer te doen met minder moeite. De servers staan in Nederland, dus elke accountant kun je gegevens bekijken en vaststellen dat ze kloppen - perfect voor elk bedrijf.

Het eenvoudige platform van fENNA dekt al je boekhoudkundige behoeften - je hoeft nooit fouten te maken, want je kunt ze gemakkelijk ongedaan maken als dat nodig is. Met fENNA hoef je je nooit zorgen te maken dat je waardevolle financiële gegevens kwijtraakt of overvallen wordt door een moeilijke vergelijking. Je kunt het systeem zelfs het zware werk voor je laten doen door het regels te leren om processen te automatiseren of mogelijke opties wiskundig te berekenen.

Vergeet vervelend taakbeheer en verwarrende rekeningen; kies fENNA voor een uitgebreide, maar gestroomlijnde oplossing die de klus snel en efficiënt klaart!

Pak de BESTE prijs

8. Kleisteen

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Maak kennis met Kleisteen - een revolutionair online boekhoudpakket voor ondernemers en accountants in Nederland. Kleisteen biedt gebruikers meer dan alleen een boekhoudpakket - het is een uitgebreide zakelijke softwareoplossing, waarmee bedrijven hun uren, projecten en facturen nauwkeurig kunnen bijhouden zonder gedoe.

Vergeet vervelende handmatige berekeningen met dit gebruiksvriendelijke platform. Kleisteen maakt licht werk van complexe taken zoals het maken van facturen, het registreren van belastingaangiften en het matchen van banktransacties - allemaal met tools die zijn ontworpen om de moeite van het bijhouden van de boekhouding weg te nemen. Bovendien kun je dankzij dit op maat gesneden opstartadvies snel en pijnloos aan de slag.

Of je nu net begint of je bestaande boekhoudafdeling het leven gemakkelijker wilt maken, Kleisteen is er om je te laten concentreren op wat belangrijk is: het runnen van je bedrijf. Waarom ontdek je vandaag niet zelf de kracht van Kleisteen?

Pak de BESTE prijs

9. OSFinancials

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Voeg efficiëntie en gemak toe aan je boekhoudproces met OsFinancials! Dit uitgebreide administratieve pakket heeft alles wat je nodig heeft voor het beheren van je financiën, en zelfs meer. OsFinancials biedt een zeer uitgebreid basispakket met onder andere balansen, winst- en verliesrekeningen, budgetteringstools en Btw-rapportages. En met de mogelijkheid om met één download meerdere administraties aan te maken, zorg je ervoor dat je processen overzichtelijk blijven. Je kunt je ervaring ook eenvoudig aanpassen door een van de branchespecifieke oplossingen of modulaire plug-ins toe te voegen, afhankelijk van de behoeften van je bedrijf. OsFinancials heeft een uitgebreide handleiding beschikbaar om je door alle aspecten van het administratie- en boekhoudproces te leiden - van het opzetten tot de rapportage en meer! Bovendien is het meer dan alleen een administratief pakket - het is een betrouwbaar platform dat je vertrouwen geeft in het nauwkeurig bijhouden van je gegevens. Profiteer vandaag nog van deze onschatbare bron en ontdek waarom duizenden over de hele wereld op OsFinancials vertrouwen!

Pak de BESTE prijs

10. SilvaSoft

Onze review: een boekhoudprogramma van topkwaliteit

Silvasoft - de BAAS over je administratie! Met deze game-changing software heb je volledige controle over je boekhouding, facturatie, voorraadbeheer, offertes & orders, projectbeheer, tijdregistratie en meer. In één uitgebreid platform! Dankzij verbindingen met alle grote banken en financiële instellingen wereldwijd worden je bankafschriften automatisch geïmporteerd en verwerkt in een gestroomlijnd formaat. Nooit meer tijd verspillen aan het organiseren en invoeren van rekeninginformatie! Bovendien kun je met de innovatieve functies Scan & Herken en Mail & Herken snel bonnen en inkoopfacturen invoeren.

Wacht nooit meer met betalen dankzij de iDeal betaallink op elke factuur die je verstuurt: je wordt sneller en beter betaald dan ooit tevoren. En wanneer het belastingseizoen aanbreekt, kun je je verheugen in de wetenschap dat Silvasoft automatisch je btw-aangifte berekent en indient met slechts één klik - geen hoofdpijn! Op afstand werken is ook geen probleem, want Silvasoft heeft een intuïtieve mobiele toegangsmogelijkheid via iOS- of Android-toestellen. Houd de macht binnen handbereik, waar je ook bent!

Nu is het nog gemakkelijker om zaken te doen met een alles-in-één pakket van Silvasoft. Boekhoudkundige behoeften? Check. CRM? Check. Inventarisatietools? Jazeker! Van projecten tot offertes en bestellingen, Silvasoft heeft alles op één plek. Bovendien is het direct gekoppeld aan je eventuele webshop, zodat gebruikers snel door je bedrijfsvoering kunnen gaan zonder iets te missen!

Ervaar vandaag nog slimme bedrijfsproductiviteit met Silvasoft - de ultieme oplossing voor administratieve tevredenheid!

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een boekhoudprogramma vergelijking

Ga je zelf verschillende boekhoudprogramma's vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 boekhoudprogramma's. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over boekhoudprogramma's

Wat zijn de beste boekhoudprogramma's volgens jullie?

Een boekhoudprogramma beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste boekhoudprogramma's gekomen:

  1. E-boekhouden.nl
  2. MonkeyMonk
  3. Exact

Maak vooral zelf ook een goede boekhoudprogramma vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een boekhoudprogramma die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie boekhoudprogramma's reviews betrouwbaar?

Ja, iedere boekhoudprogramma review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke boekhoudprogramma vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een boekhoudprogramma terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een boekhoudprogramma te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie boekhoudprogramma's?

We testen een boekhoudprogramma zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke boekhoudprogramma review schrijven.

Waar kan ik het beste een boekhoudprogramma kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 boekhoudprogramma's hebben samengesteld, verkopen we zelf geen boekhoudprogramma's. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een boekhoudprogramma kopen!

Tenslotte over boekhoudprogramma's

Als je nog twijfelt over welk boekhoudprogramma het beste is voor jouw bedrijf, overweeg dan onze top 10 lijst als startpunt in je onderzoek. Met voor- en nadelen voor elk van de programma's die we hebben opgesomd, zou je in staat moeten zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over welke software het beste zal werken voor je behoeften. Wacht niet langer - koop het geschikte boekhoudprogramma nu online en begin vandaag nog met het stroomlijnen van je financiën!

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen boekhoudprogramma's. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een boekhoudprogramma van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 boekhoudprogramma's is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022