Top 10 email marketing softwares 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede email marketing software? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden email marketing software echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 email marketing softwares. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een email marketing software vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle email marketing softwares in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

In de wereld van digitale marketing is e-mailmarketing nog steeds een van de meest effectieve manieren om in contact te komen met klanten en leads. Maar het handmatig verzenden van duizenden e-mails kan ondoenlijk zijn. Daarom is het gebruik van een e-mailmarketingsoftware een must voor elk bedrijf dat serieus aan de slag wil met e-mailmarketing. Echter, met zoveel opties op de markt kan het kiezen van de juiste e-mailmarketingsoftware een uitdaging zijn. In dit artikel zullen we de 10 beste e-mailmarketingsoftware onder de loep nemen, zodat je de software kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste email marketing softwares 2024

We hebben veel verschillende email marketing softwares getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele email marketing softwares die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste email marketing software kopen? Scroll snel verder.

1. Sendinblue email marketing software

Onze review: beste email marketing software!

Sendinblue is een alles-in-één software-oplossing voor e-mailmarketing, sms-marketing, chat, automatisering en meer. Met Sendinblue kunnen bedrijven effectief communiceren met hun klanten en leads via verschillende kanalen en hen op het juiste moment en de juiste plaats bereiken.

Met Sendinblue kunnen gebruikers e-mails, nieuwsbrieven en sms-berichten maken met behulp van de intuïtieve drag-and-drop editor. De software biedt ook geavanceerde functies zoals segmentatie van contacten, A/B-testen en automatische workflows om het proces van e-mailmarketing te stroomlijnen. Bovendien biedt Sendinblue geïntegreerde tools voor het beheren van contacten en het volgen van prestaties, zodat gebruikers altijd op de hoogte zijn van de resultaten van hun campagnes.

Naast e-mail- en sms-marketing, biedt Sendinblue ook chatfunctionaliteit, zodat gebruikers direct met hun klanten kunnen communiceren en zo de klantervaring kunnen verbeteren. Met de chatfunctie kunnen bedrijven ook leads vastleggen en converteren via een live chat-widget op hun website.

Sendinblue is een kosteneffectieve oplossing die bedrijven van elke omvang kunnen gebruiken. De software biedt verschillende prijsplannen, zodat gebruikers het plan kunnen kiezen dat het beste bij hun behoeften past en kunnen profiteren van de functies die ze nodig hebben om hun e-mail- en sms-marketingcampagnes te verbeteren.

Samenvattend is Sendinblue de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een alles-in-één softwareoplossing voor e-mailmarketing, sms-marketing, chat en automatisering. De software biedt een reeks geavanceerde functies die het proces van e-mailmarketing stroomlijnen en bedrijven helpen effectief te communiceren met hun klanten en leads via verschillende kanalen.

Pak de BESTE prijs

2. Mailchimp email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

Mailchimp is de perfecte e-mailmarketingsoftware voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en krachtige oplossing om hun e-mailmarketing te automatiseren en te optimaliseren.

Met Mailchimp kun je gemakkelijk professionele e-mails maken en deze automatisch versturen naar je contactenlijst. Je kunt je abonnees segmenteren op basis van verschillende criteria zoals demografie, gedrag en aankoopgeschiedenis, zodat je gerichte campagnes kunt maken die relevant zijn voor je doelgroep.

Mailchimp biedt ook krachtige automatiseringsfuncties, waarmee je e-mails kunt instellen om automatisch te worden verzonden op specifieke tijdstippen, bijvoorbeeld bij het toevoegen van nieuwe abonnees aan je lijst, of na een bepaalde periode van inactiviteit.

Met Mailchimp's uitgebreide rapportage- en analysefuncties kun je gemakkelijk de prestaties van je e-mailcampagnes bijhouden en verbeteren. Je kunt zien wie je e-mails opent, wie erop klikt en welke specifieke acties ze ondernemen na het ontvangen van je bericht.

Bovendien biedt Mailchimp integraties met veel andere platforms en tools, zoals Shopify, WordPress, Facebook, Google Analytics en meer, waardoor je je e-mailmarketing kunt integreren met je bredere digitale marketingstrategie.

Met Mailchimp kun je er zeker van zijn dat je een betrouwbare en effectieve e-mailmarketingoplossing hebt die je helpt om je bedrijf te laten groeien en je klanten te bereiken met relevante en boeiende content.

Pak de BESTE prijs

3. EmailOctopus email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

EmailOctopus is de perfecte e-mailmarketing software voor jouw bedrijf. Met EmailOctopus kun je snel en gemakkelijk professionele e-mails maken en versturen naar jouw klanten en potentiële klanten.

Met EmailOctopus kun je eenvoudig contactlijsten importeren en beheren, zodat je snel en gemakkelijk gerichte e-mails kunt versturen naar de juiste doelgroep. Je kunt gebruik maken van verschillende sjablonen om je e-mails vorm te geven en deze volledig aanpassen aan jouw huisstijl.

EmailOctopus biedt ook geavanceerde rapportage functies, waarmee je de resultaten van je e-mailcampagnes kunt bijhouden en analyseren. Zo kun je zien hoeveel mensen je e-mails openen, welke links er worden geklikt en welke e-mails het meest succesvol zijn.

Met EmailOctopus kun je ook automatische e-mails instellen, zoals welkomst-e-mails of verlaten winkelwagen e-mails, waarmee je de betrokkenheid van je klanten kunt verhogen en de verkoop kunt stimuleren.

EmailOctopus is eenvoudig te gebruiken en heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een ideale keuze is voor zowel kleine als grote bedrijven. Met de betaalbare prijzen en uitgebreide functies, is EmailOctopus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige e-mailmarketing oplossing.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste email marketing softwares

Bij onze top 3 van beste email marketing softwares toch nog niet een email marketing software gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede email marketing softwares op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie email marketing softwares de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede email marketing software vergelijking. Scroll snel verder.

4. Registration Smtp email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

Registration Smtp is een krachtige en gebruiksvriendelijke e-mailmarketingsoftware waarmee bedrijven hun e-mailcampagnes kunnen beheren en opschalen. Met deze software kun je gemakkelijk contacten importeren, lijsten maken en gepersonaliseerde e-mails verzenden naar je klantenbestand.

De software is voorzien van een eenvoudig te gebruiken interface waarmee je moeiteloos verschillende e-mails kunt maken en bewerken. Je kunt e-mails personaliseren door gebruik te maken van dynamische inhoud en segmentatie van je klantenbestand, waardoor je relevante berichten kunt sturen naar specifieke doelgroepen.

Bovendien biedt Registration Smtp geavanceerde rapportagefuncties, zodat je de prestaties van je e-mailcampagnes nauwkeurig kunt volgen. Je kunt zien hoeveel mensen je e-mails openen, op welke links ze klikken en welke acties ze ondernemen na het lezen van je e-mail.

De software biedt ook de mogelijkheid om e-mails automatisch te verzenden op basis van triggers, zoals een verjaardag of een jubileum. Dit help je bij het opzetten van geautomatiseerde e-mailcampagnes die op het juiste moment naar je klanten worden gestuurd.

Met Registration Smtp kun je er zeker van zijn dat je e-mails veilig worden verzonden. De software maakt gebruik van de nieuwste beveiligingstechnologieën om ervoor te zorgen dat je e-mails niet worden geblokkeerd door spamfilters of andere beveiligingsmaatregelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige e-mailmarketingsoftware waarmee je je bedrijf kunt laten groeien, dan is Registration Smtp de ideale keuze.

Pak de BESTE prijs

5. Convertkit email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

ConvertKit is een gebruiksvriendelijke en krachtige e-mailmarketing software, speciaal ontworpen voor makers en online ondernemers. Met ConvertKit kun je eenvoudig e-mailcampagnes maken, je e-maillijst beheren, en je conversies en verkoop verbeteren.

Met ConvertKit kunt je je e-maillijst segmenteren en personaliseren op basis van de interesses van je abonnees, zodat je gerichte berichten kunt verzenden die aansluiten bij hun behoeften en interesses. Bovendien kun je met ConvertKit eenvoudig automatiseringsworkflows maken, zodat je op een efficiënte manier gepersonaliseerde e-mails kunt verzenden op basis van specifieke acties en gedrag van je abonnees.

Een ander groot voordeel van ConvertKit is dat het een intuïtieve interface heeft die gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, maar ook geavanceerde functies biedt voor ervaren e-mailmarketeers. ConvertKit biedt ook gedetailleerde analyses en rapporten, zodat je kunt zien hoe je e-mails presteren en hoe je je campagnes kunt verbeteren.

Kortom, als je op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke e-mailmarketing software die speciaal is ontworpen voor makers en online ondernemers, dan is ConvertKit de ideale keuze voor je.

Pak de BESTE prijs

6. Campaigner email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

Campaigner is een uitstekende email marketing software die je helpt bij het opzetten en uitvoeren van succesvolle email campagnes. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig professionele nieuwsbrieven en andere email berichten kunt maken en verzenden naar je klanten en prospects.

Met Campaigner kun je eenvoudig contacten importeren en segmenteren op basis van verschillende criteria, zoals demografie, gedrag en interesses. Hierdoor kun je gerichte en relevante email berichten versturen die de betrokkenheid van je doelgroep vergroten en de conversie verhogen.

De software biedt ook krachtige automatiseringsfuncties, waarmee je geautomatiseerde email workflows kunt maken op basis van triggers zoals het openen van een email of het uitvoeren van een specifieke actie op je website. Hierdoor kun je op een efficiënte manier gepersonaliseerde en geautomatiseerde communicatie met je doelgroep opbouwen en onderhouden.

Campaigner biedt daarnaast gedetailleerde rapportages en analyses waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je email campagnes. Hiermee kun je je campagnes continu optimaliseren en verbeteren om zo het beste resultaat te behalen.

Kortom, Campaigner is een krachtige en gebruiksvriendelijke email marketing software die je helpt bij het opbouwen van waardevolle relaties met je klanten en prospects.

Pak de BESTE prijs

7. Omnisend email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

Omnisend is een krachtige en veelzijdige email marketing software die is ontworpen om je marketinginspanningen naar een hoger niveau te tillen. Met deze software kun je gemakkelijk e-mailcampagnes maken en verzenden, gepersonaliseerde content creëren, geautomatiseerde workflows instellen en de prestaties van je campagnes volgen en analyseren.

Met Omnisend kun je e-mailcampagnes optimaliseren voor conversie en engagement, ongeacht het apparaat of het platform waarop je klanten zich bevinden. Je kunt gebruik maken van verschillende sjablonen en designs om je e-mails er professioneel uit te laten zien en deze aanpassen aan je merkidentiteit en -stijl.

De gepersonaliseerde content-opties in Omnisend stellen je in staat om relevante en aantrekkelijke e-mails te versturen die aansluiten op de interesses en voorkeuren van je ontvangers. Met geautomatiseerde workflows kun je e-mails automatisch versturen op basis van specifieke triggers, zoals verjaardagen, verlaten winkelwagentjes of aankopen, waardoor je klanten een gepersonaliseerde ervaring krijgen en je meer tijd en middelen kunt besparen.

Met de geavanceerde analytics-tools in Omnisend kun je de prestaties van je e-mailcampagnes meten en bijhouden, waardoor je kunt zien wat werkt en wat niet. Je kunt gegevens verzamelen over open rates, click-through rates, conversie rates en nog veel meer om je e-mailmarketingstrategie te optimaliseren en je ROI te verhogen.

Kortom, Omnisend is een krachtige en effectieve e-mailmarketingsoftware die bedrijven helpt om meer uit hun e-mailmarketinginspanningen te halen. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, Omnisend is de perfecte oplossing om je klanten te bereiken en je omzet te verhogen.

Pak de BESTE prijs

8. Zoho Campaigns email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

Zoho Campaigns is een uitgebreide email marketing software die speciaal is ontworpen om je bedrijf te helpen bij het opbouwen van sterke klantrelaties en het verbeteren van je merkherkenning. Met een gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies, is Zoho Campaigns de ideale oplossing voor bedrijven van elke omvang en branche.

Met Zoho Campaigns kun je eenvoudig professionele e-mails maken en deze aanpassen aan je specifieke doelgroep. Je kunt gebruik maken van verschillende sjablonen en thema's om je e-mails op te laten vallen en je merk op een consistente manier te presenteren. Daarnaast kun je eenvoudig je mailinglijsten beheren en segmenteren om ervoor te zorgen dat je e-mails bij de juiste mensen terechtkomen.

Een van de grootste voordelen van Zoho Campaigns is de mogelijkheid om je e-mailcampagnes te automatiseren. Met de functie 'Automatische Reacties' kun je bijvoorbeeld automatisch e-mails verzenden wanneer een klant zich aanmeldt voor je nieuwsbrief of een product koopt. Dit bespaar je tijd en zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste trends en ontwikkelingen in je branche.

Daarnaast biedt Zoho Campaigns uitgebreide rapportage en analysefuncties, zodat je de prestaties van je e-mailcampagnes kunt volgen en optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je e-mails openen, op welke links ze klikken en hoeveel conversies je campagnes genereren.

Kortom, Zoho Campaigns is een uitstekende oplossing voor bedrijven die hun e-mailmarketing naar een hoger niveau willen tillen. Of je nu net begint met e-mailmarketing of al een gevestigde speler bent, Zoho Campaigns biedt de tools en functies die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Pak de BESTE prijs

9. GetResponse email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

GetResponse is een uitgebreide e-mailmarketing software die je helpt om jouw bedrijf te laten groeien door middel van het opbouwen en onderhouden van relaties met je klanten. Met GetResponse kun je professionele e-mails maken en versturen naar jouw contactlijsten, en deze op maat maken op basis van de interesses en gedragingen van jouw abonnees.

De software biedt een breed scala aan sjablonen en ontwerpen die volledig aanpasbaar zijn, zodat je e-mails kunt maken die passen bij jouw merk en boodschap. Je kunt ook geautomatiseerde e-mails instellen om te worden verzonden op specifieke tijden of in reactie op specifieke acties, zoals het openen van een e-mail of het klikken op een link.

GetResponse biedt ook geavanceerde functies zoals A/B-testen, zodat je kunt experimenteren met verschillende versies van jouw e-mails om te zien welke het meest effectief zijn. Daarnaast biedt het uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden, zodat je inzicht krijgt in de prestaties van jouw e-mails en contactlijsten.

Met GetResponse kun je ook landingspagina's maken en publiceren, formulieren maken om leads te verzamelen en integreren met andere tools zoals Google Analytics en socialemediaplatforms.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en uitgebreide e-mailmarketing oplossing, is GetResponse een uitstekende keuze voor jouw bedrijf.

Pak de BESTE prijs

10. Engagebay email marketing software

Onze review: een email marketing software van topkwaliteit

EngageBay is een uitstekende e-mail marketing software die speciaal is ontworpen om je e-mailcampagnes te automatiseren en te optimaliseren. Met EngageBay kun je eenvoudig gepersonaliseerde e-mails maken, deze versturen naar specifieke doelgroepen en je prestaties bijhouden.

De software biedt tal van functies die je kunnen helpen bij het creëren van krachtige e-mails, zoals geautomatiseerde workflows, sjablonen en ontwerpfuncties, A/B-testen, geavanceerde segmentatie, en nog veel meer.

Met EngageBay kun je ook gebruik maken van e-mail automatisering om je e-mails te versturen op specifieke momenten, zoals wanneer een lead zich inschrijft voor je nieuwsbrief of wanneer ze een bepaalde actie op je website uitvoeren. Dit bespaar je tijd en moeite, terwijl je toch betrokken blijft bij je potentiële klanten.

Wat EngageBay echt onderscheidt van andere e-mail marketing software is de all-in-one benadering. Naast e-mail marketing, biedt EngageBay ook CRM-, sales- en service-functionaliteiten, waardoor het een complete oplossing is voor het beheren van je klantenbestand en het verbeteren van je bedrijfsprestaties.

Met EngageBay kun je je e-mailmarketingstrategie naar een hoger niveau tillen, je communicatie met je klanten verbeteren en je bedrijf doen groeien. Probeer het vandaag nog en ontdek de voordelen van deze krachtige en gebruiksvriendelijke software.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een email marketing software vergelijking

Ga je zelf verschillende email marketing softwares vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 email marketing softwares. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over email marketing softwares

Wat zijn de beste email marketing softwares volgens jullie?

Een email marketing software beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste email marketing softwares gekomen:

  1. Sendinblue email marketing software
  2. Mailchimp email marketing software
  3. EmailOctopus email marketing software

Maak vooral zelf ook een goede email marketing software vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een email marketing software die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie email marketing softwares reviews betrouwbaar?

Ja, iedere email marketing software review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke email marketing software vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een email marketing software terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een email marketing software te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie email marketing softwares?

We testen een email marketing software zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke email marketing software review schrijven.

Waar kan ik het beste een email marketing software kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 email marketing softwares hebben samengesteld, verkopen we zelf geen email marketing softwares. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een email marketing software kopen!

Tenslotte over email marketing softwares

Na het onderzoeken van de 10 beste email marketing software-opties op de markt, is het duidelijk geworden dat er verschillende krachtige tools beschikbaar zijn voor bedrijven en organisaties van alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste email marketing software kan helpen bij het verbeteren van de communicatie met klanten en het vergroten van de betrokkenheid, het stimuleren van conversies en het verbeteren van de ROI van marketingcampagnes. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende functies en voordelen van de top 10 email marketing software-opties, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke optie het beste past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf of organisatie.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen email marketing softwares. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een email marketing software van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 email marketing softwares is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022