Top 10 content management 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede content management? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden content management echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 content management. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een content management vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle content management in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Een effectieve content management software is een essentieel onderdeel geworden voor het beheer van websites van bedrijven en organisaties. De software zorgt ervoor dat je gemakkelijk en efficiënt de inhoud van je website kunt beheren en bijwerken. Maar met zoveel verschillende opties beschikbaar kan het kiezen van de juiste software een uitdagende taak zijn. In dit artikel zullen we de top 10 beste content management software onder de loep nemen. Door deze lijst te raadplegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke software het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf of organisatie.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste content management 2024

We hebben veel verschillende content management getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele content management die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste content management kopen? Scroll snel verder.

1. WordPress

Onze review: beste content management!

WordPress is een krachtig en flexibel content management systeem (CMS) waarmee je professionele en boeiende websites kunt creëren. Met WordPress kun je je website aanpassen aan de unieke behoeften van jouw bedrijf of organisatie, of het nu gaat om een blog, een e-commerce winkel, een portfolio of een online magazine.

Met WordPress heb je de vrijheid om je eigen ontwerp en functionaliteit te creëren met behulp van duizenden gratis en betaalde thema's en plugins die beschikbaar zijn in de officiële WordPress repository. Je kunt je website dus helemaal aanpassen en personaliseren naar jouw smaak en stijl.

Met WordPress is het eenvoudig om nieuwe content toe te voegen, pagina's te bewerken, afbeeldingen te uploaden, en nog veel meer. Dit maakt het beheer van je website een stuk makkelijker, zodat je meer tijd kunt besteden aan het creëren van waardevolle content voor je bezoekers.

WordPress is ook veilig en betrouwbaar. Het heeft een actieve community van ontwikkelaars die voortdurend werken aan het verbeteren van de software en het aanpakken van beveiligingsrisico's. Daarnaast is WordPress een open-source platform, wat betekent dat de code voor iedereen beschikbaar is om te bekijken en bij te dragen aan de ontwikkeling ervan.

Met WordPress heb je ook toegang tot een breed scala aan functies en integraties, zoals zoekmachine-optimalisatie (SEO) tools, social media integratie, en e-commerce functionaliteit. Dit maakt het gemakkelijk om je website te laten groeien en uitbreiden naarmate jouw bedrijf groeit.

Al met al is WordPress een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een flexibel, aanpasbaar en gebruiksvriendelijk CMS waarmee je professionele websites kunt bouwen.

Pak de BESTE prijs

2. Squarespace

Onze review: een content management van topkwaliteit

Squarespace is een alles-in-één softwareoplossing die je in staat stelt om snel en gemakkelijk een professionele website te bouwen en te beheren, zonder dat je enige kennis van codering nodig hebt. Of je nu een blogger, fotograaf, ondernemer of een non-profitorganisatie bent, Squarespace heeft alles wat je nodig hebt om een prachtige en functionele website te maken.

Met Squarespace heb je toegang tot een groot aantal templates en ontwerpen die je naar eigen wens kunt aanpassen. Je kunt je website volledig personaliseren door kleuren, lettertypen, afbeeldingen en tekst te bewerken, zonder dat je daarvoor enige kennis van programmeren nodig hebt. Bovendien zijn alle templates responsief, waardoor je website er op elk apparaat fantastisch uitziet en functioneert.

Squarespace heeft een aantal krachtige functies die je helpen om je website te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). Je kunt eenvoudig de metadata, titels en beschrijvingen van elke pagina op je website bewerken om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk door zoekmachines kan worden gevonden en geïndexeerd.

Als je producten of diensten wilt verkopen via je website, biedt Squarespace een krachtige e-commerce oplossing. Je kunt gemakkelijk producten en diensten toevoegen, prijzen en verzendkosten instellen en betalingen verwerken met behulp van een aantal betalingsgateways.

Squarespace heeft ook een krachtige blogfunctie waarmee je gemakkelijk artikelen kunt schrijven, publiceren en delen op je website en op social media. Je kunt ook statistieken bijhouden over het aantal bezoekers van je website, waar ze vandaan komen en hoe ze zich gedragen op je website, zodat je je website kunt optimaliseren voor betere prestaties.

Squarespace is uiteindelijk een geweldige softwareoplossing voor iedereen die een professionele en functionele website wil bouwen zonder dat ze daarvoor enige kennis van codering nodig hebben. Het biedt krachtige functies voor SEO, e-commerce, bloggen en website-analyse, allemaal verpakt in een gemakkelijk te gebruiken interface.

Pak de BESTE prijs

3. Hubspot

Onze review: een content management van topkwaliteit

HubSpot software is een krachtig alles-in-één platform dat is ontworpen om bedrijven te helpen groeien door middel van inbound marketing, sales, en customer service. Het biedt een reeks tools en functies waarmee gebruikers leads kunnen aantrekken, converteren en klantrelaties kunnen beheren.

Met HubSpot kunnen gebruikers aangepaste en gepersonaliseerde marketingcampagnes opzetten, e-mailmarketing automatiseren en inzicht krijgen in de prestaties van hun campagnes met behulp van gedetailleerde analytics. Gebruikers kunnen ook eenvoudig blogposts en social media-berichten maken en publiceren om hun merkbekendheid te vergroten en hun publiek te betrekken.

Voor verkoopprofessionals biedt HubSpot een krachtige CRM-tool die het verkoopproces stroomlijnt en gegevens van prospects en klanten centraal beheert. Het biedt ook tools voor sales automation, waaronder e-mailtemplates, sequenties en chatflows, waardoor verkoopmedewerkers meer tijd kunnen besteden aan het sluiten van deals.

Voor klantenserviceteams biedt HubSpot een ticketingsysteem waarmee gebruikers problemen kunnen bijhouden en oplossen en klanttevredenheidsonderzoeken kunnen uitvoeren. Het platform biedt ook livechat en chatbots waarmee klanten direct ondersteuning kunnen krijgen.

Met HubSpot kunnen gebruikers het volledige traject van marketing, sales en service beheren vanuit één centrale locatie, waardoor het gemakkelijker wordt om gegevens en inzichten te delen en het algehele succes van het bedrijf te vergroten.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste content management

Bij onze top 3 van beste content management toch nog niet een content management gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede content management op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie content management de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede content management vergelijking. Scroll snel verder.

4. Joomla

Onze review: een content management van topkwaliteit

Joomla is een krachtig content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk en efficiënt websites kunt ontwikkelen en beheren. Met Joomla kun je een breed scala aan websites maken, zoals persoonlijke blogs, bedrijfswebsites, webshops en zelfs online community's.

Met zijn flexibele en gebruiksvriendelijke interface, biedt Joomla een ongekende vrijheid bij het ontwerpen en aanpassen van je website. Het bevat een grote verscheidenheid aan thema's en sjablonen om uit te kiezen, en je kunt de stijl van je site aanpassen door de kleuren, lettertypen en lay-out te wijzigen.

Bovendien heeft Joomla een enorme bibliotheek van extensies en plugins, waardoor je de functionaliteit van je website kunt uitbreiden en aanpassen aan jouw behoeften. Of je nu extra functies wilt toevoegen zoals een forum, een fotogalerij, of een e-commerce winkel, Joomla biedt talloze opties om je website te verbeteren.

Joomla is ook ontworpen met het oog op beveiliging en stabiliteit. Het biedt regelmatig updates en patches om ervoor te zorgen dat jouw website veilig en betrouwbaar blijft. Bovendien is Joomla een open-source platform, wat betekent dat er een levendige gemeenschap is van ontwikkelaars en gebruikers die voortdurend nieuwe ideeën, extensies en sjablonen delen.

Joomla is tenslotte een robuust CMS-platform waarmee je je website gemakkelijk kunt ontwerpen, aanpassen en beheren. Het biedt flexibiliteit, gebruiksgemak, beveiliging en stabiliteit, en is daarom een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige oplossing voor het bouwen en beheren van websites.

Pak de BESTE prijs

5. WooCommerce

Onze review: een content management van topkwaliteit

WooCommerce is een krachtige softwareoplossing voor e-commerce die je bedrijf zal helpen om je online verkoop naar een hoger niveau te tillen. Met deze gebruiksvriendelijke plugin voor WordPress kun je een volledig functionele online winkel opzetten en beheren, zonder dat je een uitgebreide kennis van programmeren nodig heeft.

Met WooCommerce kun je producten op een eenvoudige en efficiënte manier beheren, prijzen instellen, verzendkosten berekenen, belastingen toepassen en voorraadniveaus bijhouden. Je kunt ook kortingsbonnen en promoties aanbieden aan je klanten om hen te stimuleren tot meer aankopen.

WooCommerce is volledig aanpasbaar en biedt een breed scala aan extensies en thema's om uit te kiezen, waardoor je de flexibiliteit heeft om je online winkel te ontwerpen en te stylen zoals je dat wilt. Bovendien biedt de software een verscheidenheid aan betalings- en verzendopties, waardoor je je klanten een naadloze en gemakkelijke winkelervaring kunt bieden.

WooCommerce is gebouwd met beveiliging in gedachten en biedt verschillende beveiligingsfuncties, waaronder gegevensversleuteling, SSL-ondersteuning en regelmatige beveiligingsupdates, om je online winkel veilig en beschermd te houden tegen bedreigingen.

Met WooCommerce kun je ook gebruikmaken van krachtige rapportagetools die je inzicht geven in de prestaties van je online winkel, zodat je je verkoopstrategieën kunt optimaliseren en je bedrijf verder kunt laten groeien.

WooCommerce is tot besluit een uitstekende keuze voor elk bedrijf dat op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken en aanpasbare e-commerce oplossing die alle tools biedt die nodig zijn voor een succesvolle online verkoopervaring.

Pak de BESTE prijs

6. Drupal

Onze review: een content management van topkwaliteit

Drupal is een krachtig, open source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt om websites en online applicaties te bouwen en te beheren. Het biedt een flexibele en schaalbare oplossing voor organisaties van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen.

Met Drupal kunnen gebruikers gemakkelijk content maken, bewerken en publiceren, evenals gebruikersbeheer en beveiliging beheren. Het biedt ook een groot aantal aanpasbare thema's en modules om de functionaliteit van de website uit te breiden en aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

Drupal biedt een responsief ontwerp, wat betekent dat websites automatisch schalen en zich aanpassen aan verschillende schermformaten, waardoor de gebruikerservaring op alle apparaten consistent blijft. Het heeft ook een uitgebreid community support-systeem met duizenden ontwikkelaars en gebruikers die constant werken aan de verbetering van de software.

Met Drupal kun je je website volledig aanpassen en uitbreiden naar je wensen. Van eenvoudige blogs tot complexe webapplicaties, Drupal biedt een solide basis voor de ontwikkeling en het beheer van je online aanwezigheid. Kies Drupal als je op zoek bent naar een robuust, aanpasbaar en schaalbaar CMS voor je organisatie.

Pak de BESTE prijs

7. Wix

Onze review: een content management van topkwaliteit

Wix is een toonaangevende software voor website-ontwikkeling en online aanwezigheid. Het biedt een eenvoudig te gebruiken platform waarmee gebruikers van alle niveaus professionele websites kunnen maken zonder enige programmeerkennis.

Met Wix kun je kiezen uit honderden aanpasbare sjablonen om je website te creëren, die geschikt zijn voor verschillende soorten bedrijven en industrieën. Het platform biedt ook toegang tot duizenden gratis afbeeldingen, lettertypen en andere ontwerpelementen om je website een unieke uitstraling te geven.

Wix biedt ook een krachtige drag-and-drop editor waarmee je je website gemakkelijk kunt aanpassen en bewerken. Je kunt afbeeldingen en video's toevoegen, tekst bewerken, widgets integreren, en nog veel meer. Het platform heeft ook ingebouwde SEO-tools om je te helpen je website te optimaliseren voor zoekmachines.

Met Wix kun je ook je bedrijf online verkopen met behulp van de ingebouwde e-commerce functies. Je kunt producten toevoegen, betalings- en verzendopties instellen, en je winkel beheren vanuit één enkel dashboard.

Tot slot biedt Wix uitgebreide ondersteuning via hun online kennisbank, video-tutorials en 24/7 klantenservice, zodat je altijd hulp kunt krijgen wanneer je het nodig heeft.

Met Wix kun je een professionele website maken zonder enige technische kennis en je bedrijf online laten groeien.

Pak de BESTE prijs

8. BigCommerce

Onze review: een content management van topkwaliteit

BigCommerce is krachtige en gebruiksvriendelijke software voor e-commerce websites en online winkels. Met BigCommerce kunnen bedrijven hun online aanwezigheid uitbreiden en een naadloze winkelervaring bieden aan hun klanten.

Met BigCommerce kun je gemakkelijk een online winkel bouwen en aanpassen aan jouw behoeften. Het platform biedt een breed scala aan functies, waaronder aanpasbare sjablonen, geavanceerde zoek- en filteropties, meerdere betalings- en verzendopties, en geïntegreerde marketingtools.

Het beheer van jouw winkel is ook eenvoudig gemaakt met BigCommerce. Je kunt producten en voorraad bijhouden, bestellingen beheren en klantgegevens bekijken. Met de geïntegreerde rapportagetools kun je ook inzicht krijgen in jouw verkoopprestaties en belangrijke statistieken bekijken.

BigCommerce biedt ook een uitgebreid ecosysteem van apps en integraties, waardoor je jouw winkel kunt aanpassen en uitbreiden met extra functies en tools.

Met 24/7 klantensupport en een actieve community van gebruikers is BigCommerce een betrouwbare en veilige keuze voor het opzetten van jouw online winkel. Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt, BigCommerce biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die je nodig hebt om te groeien en te slagen in de wereld van e-commerce.

Pak de BESTE prijs

9. Shopify

Onze review: een content management van topkwaliteit

Shopify is een krachtige e-commerce software die je helpt om snel en gemakkelijk een online winkel te lanceren en te beheren. Met Shopify kun je een professionele en aanpasbare online winkel maken zonder dat je programmeerervaring nodig hebt.

Shopify biedt tal van functies en hulpmiddelen om je te helpen bij het beheren van je online winkel, waaronder productbeheer, voorraadbeheer, betalingsverwerking, orderbeheer, verzending en fulfilment, rapportage en analyses en nog veel meer. Bovendien heeft Shopify een groot aantal apps en integraties beschikbaar, waaronder apps voor marketing, klantenservice en boekhouding.

Met Shopify kun je gemakkelijk je productcatalogus beheren, producten toevoegen, bewerken en verwijderen en prijzen instellen. Je kunt ook productvarianten aanmaken en producten organiseren in collecties en categorieën. Bovendien kun je met Shopify gemakkelijk voorraadniveaus bijhouden en meldingen instellen wanneer producten bijna zijn uitverkocht.

Shopify biedt een naadloze en veilige betalingsverwerking, inclusief ondersteuning voor alle belangrijke betaalmethoden en valuta's. Je kunt ook verzendkosten instellen op basis van gewicht, grootte, bestemming en meer, en je kunt kiezen uit verschillende verzendmethoden, waaronder standaardverzending, expressverzending en internationale verzending.

Met Shopify kun je ook gedetailleerde rapporten en analyses genereren om je te helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen en het optimaliseren van je online winkel. Je kunt rapporten genereren over bijvoorbeeld je verkopen, omzet, conversieratio's en klantgedrag.

Shopify is alles bijeengenomen een krachtige en intuïtieve software die je helpt bij het lanceren en beheren van een succesvolle online winkel. Of je nu een kleine start-up hebt of een gevestigd bedrijf runt, Shopify biedt alle tools en functies die je nodig hebt om je onlineaanwezigheid te laten groeien.

Pak de BESTE prijs

10. Ghost

Onze review: een content management van topkwaliteit

Ghost software is een veelzijdig en krachtig hulpmiddel voor het beheren van je computer en het maken van back-ups. Met Ghost software kun je snel en gemakkelijk een exacte kopie van je harde schijf maken, inclusief alle bestanden, programma's en instellingen. Hierdoor kun je eenvoudig een back-up maken van al je belangrijke gegevens en deze veilig opslaan op een externe harde schijf of in de cloud.

Bovendien biedt Ghost software ook de mogelijkheid om je computer te herstellen naar een vorige staat, mocht er iets fout gaan tijdens het gebruik van je computer. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld per ongeluk een belangrijk bestand hebt verwijderd of als je computer is geïnfecteerd met malware.

Naast het maken van back-ups en het herstellen van je computer, biedt Ghost software ook enkele geavanceerde functies. Zo is er de mogelijkheid om je computer te klonen of om een bootable USB-stick te maken voor het herstellen van je computer in geval van een noodsituatie.

Ghost software is alles bij elkaar genomen een krachtige en betrouwbare tool voor het beheren van je computer en het beschermen van je belangrijke gegevens. Of je nu een professional of een thuisgebruiker bent, Ghost software is een must have tool voor iedereen die waarde hecht aan de veiligheid en het behoud van hun gegevens.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een content management vergelijking

Ga je zelf verschillende content management vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 content management. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over content management

Wat zijn de beste content management volgens jullie?

Een content management beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste content management gekomen:

  1. WordPress
  2. Squarespace
  3. Hubspot

Maak vooral zelf ook een goede content management vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een content management die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie content management reviews betrouwbaar?

Ja, iedere content management review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke content management vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een content management terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een content management te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie content management?

We testen een content management zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke content management review schrijven.

Waar kan ik het beste een content management kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 content management hebben samengesteld, verkopen we zelf geen content management. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een content management kopen!

Tenslotte over content management

In dit artikel hebben we de top 10 content management software besproken die nu beschikbaar zijn. Van WordPress tot Drupal en Joomla, deze platforms bieden verschillende functies en functionaliteiten om aan de specifieke behoeften van verschillende bedrijven en organisaties te voldoen. Door de verschillende voordelen, nadelen en functies van elk platform te vergelijken, kun je nu een weloverwogen beslissing nemen over welke content management software het beste past bij je bedrijf of organisatie. Het hebben van de juiste content management software kan een belangrijke rol spelen in het succes van je onlineaanwezigheid en je kunt nu aan de slag met het selecteren van de juiste oplossing.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen content management. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een content management van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 content management is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022