Top 10 cloudopslagen 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede cloudopslag? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden cloudopslag echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 cloudopslagen. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een cloudopslag vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle cloudopslagen in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Cloudopslag software biedt gebruikers de mogelijkheid om hun bestanden veilig en gemakkelijk op te slaan in de cloud, waardoor ze toegankelijk zijn vanaf elke locatie en elk apparaat. Er zijn talloze opties beschikbaar op de markt, maar het kiezen van de juiste software kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende functies en mogelijkheden die elke optie biedt. In dit artikel zullen we de top 10 cloudopslag software-opties bespreken en hun unieke functies en voordelen belichten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en de juiste software kunt vinden die past bij jouw behoeften en eisen.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste cloudopslagen 2024

We hebben veel verschillende cloudopslagen getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele cloudopslagen die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste cloudopslag kopen? Scroll snel verder.

1. Microsoft Power BI

Onze review: beste cloudopslag!

Microsoft Power BI is een toonaangevende cloudgebaseerde software voor bedrijfsanalyses en -rapportage, ontworpen om organisaties te helpen hun gegevens te analyseren en betere beslissingen te nemen. Met Power BI kun je gegevens uit verschillende bronnen samenbrengen en deze op een intuïtieve en visuele manier presenteren, waardoor het gemakkelijker wordt om trends en patronen te identificeren en inzichten te verkrijgen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Power BI is de cloudopslagmogelijkheid. Met Power BI kun je je gegevens veilig opslaan in de cloud, zodat je ze vanaf elke locatie en op elk apparaat kunt openen en gebruiken. Dit betekent dat je nooit meer afhankelijk bent van lokale opslagoplossingen of complexe IT-infrastructuur om toegang te krijgen tot je gegevens.

Power BI biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zodat je er zeker van kunt zijn dat je gegevens veilig en beschermd zijn. Met functies zoals gegevensversleuteling, toegangscontrole en beheer van machtigingen kun je ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot je gegevens.

Bovendien maakt Power BI het gemakkelijk om gegevens te delen en samen te werken met andere teamleden en belanghebbenden. Met de mogelijkheid om rapporten en dashboards te delen en gegevens te publiceren naar webpagina's, kun je snel en eenvoudig inzichten delen en samenwerken om betere beslissingen te nemen.

Power BI cloudopslag biedt bedrijven een flexibele, veilige en krachtige oplossing voor het opslaan, analyseren en delen van gegevens. Met de uitgebreide functies van Power BI kunnen organisaties beter inzicht krijgen in hun gegevens en sneller en beter informeerde beslissingen nemen.

Pak de BESTE prijs

2. Looker

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

Looker is een krachtige cloudopslagsoftware die is ontworpen om je bedrijfsgegevens te centraliseren en te organiseren. Met Looker kun je je gegevens in real-time analyseren en visualiseren, waardoor je snel en gemakkelijk inzichten kunt verkrijgen die je kunt gebruiken om betere beslissingen te nemen.

Met Looker kun je gegevens uit verschillende bronnen integreren en consolideren in een enkel dashboard. Je kunt gegevensbronnen van verschillende formaten en typen verbinden, zoals relationele databases, NoSQL-databases, cloudopslag en meer. Dit betekent dat je niet langer hoeft te schakelen tussen verschillende systemen om gegevens te verzamelen en analyseren, waardoor je tijd bespaart en je productiviteit verhoogt.

Bovendien kun je met Looker snel gegevens visualiseren en analyseren met behulp van krachtige en intuïtieve tools. De software biedt een breed scala aan visualisatietypen, zoals grafieken, tabellen en diagrammen, die je kunt aanpassen en configureren om je gegevens op de meest effectieve manier te presenteren. Je kunt zelfs je eigen aangepaste visualisaties maken om te voldoen aan de specifieke behoeften van je bedrijf.

Met Looker kun je je gegevens veilig en efficiënt beheren. De software biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals meervoudige verificatie, gegevensversleuteling en toegangscontroles op basis van rollen en bevoegdheden. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn en dat alleen de juiste personen toegang hebben tot de juiste informatie.

Looker is uiteindelijk de perfecte oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan een krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke cloudopslagsoftware. Met Looker kun je snel en gemakkelijk gegevens integreren, visualiseren en analyseren, waardoor je waardevolle inzichten krijgt die je kunt gebruiken om betere beslissingen te nemen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Pak de BESTE prijs

3. iCloud

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

iCloud is een krachtige cloudopslagsoftware die is ontworpen om je digitale leven gemakkelijker en veiliger te maken. Met iCloud kun je al je belangrijke bestanden, documenten, foto's, video's en meer opslaan en synchroniseren tussen al je Apple-apparaten.

Met iCloud heb je toegang tot 5 GB gratis opslagruimte, die je kunt uitbreiden met betaalde abonnementen voor extra opslagruimte. Dit betekent dat je nooit meer zorgen hoeft te maken over het opslaan van al je belangrijke bestanden op je lokale harde schijf, omdat je ze veilig in de cloud kunt opslaan.

Een van de beste functies van iCloud is de naadloze integratie met Apple-apparaten en apps. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk bestanden delen en synchroniseren tussen je iPhone, iPad, Mac en andere Apple-apparaten. Daarnaast kun je ook bestanden delen met andere gebruikers door middel van links of via de Mail Drop-functie.

Met iCloud zijn je gegevens altijd veilig en beveiligd. Alle bestanden die je uploadt, worden versleuteld met geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals SSL-encryptie en tweestapsverificatie. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het verlies of de diefstal van je gegevens.

iCloud is tenslotte de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke cloudopslagsoftware. Met iCloud kun je al je belangrijke bestanden opslaan en synchroniseren tussen al je Apple-apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot je gegevens, waar je ook bent.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste cloudopslagen

Bij onze top 3 van beste cloudopslagen toch nog niet een cloudopslag gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede cloudopslagen op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie cloudopslagen de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede cloudopslag vergelijking. Scroll snel verder.

4. Microsoft OneDrive

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

Microsoft OneDrive is een krachtige cloudopslag software die gebruikers in staat stelt om veilig en betrouwbaar bestanden op te slaan, te delen en toegankelijk te maken vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat. Met OneDrive heb je altijd toegang tot je belangrijkste bestanden, ongeacht waar je bent.

OneDrive biedt een naadloze gebruikerservaring die gemakkelijk te navigeren is en intuïtief werkt. Bestanden kunnen gemakkelijk worden geüpload en gedeeld met anderen, waardoor samenwerking en teamwork soepeler en efficiënter verloopt.

De software biedt ook een hoge mate van beveiliging, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun bestanden. Met krachtige encryptie- en authenticatiemethoden worden bestanden veilig opgeslagen en zijn ze alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.

OneDrive is ook geïntegreerd met andere Microsoft-applicaties, zoals Word, Excel en PowerPoint, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk bestanden kunnen openen, bewerken en delen. Dit maakt het een ideale oplossing voor professionals en bedrijven die werken met Microsoft-software.

Microsoft OneDrive is al met al een betrouwbare, veilige en krachtige cloudopslag software die gebruikers een naadloze ervaring biedt voor het opslaan, delen en beheren van hun belangrijkste bestanden.

Pak de BESTE prijs

5. Google Drive

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

Google Drive is een veelzijdige en betrouwbare cloudopslag software die is ontworpen om je te helpen al je digitale bestanden veilig op te slaan en gemakkelijk toegankelijk te maken. Of je nu werkt aan een project met collega's of gewoon je persoonlijke documenten en foto's wilt opslaan, Google Drive biedt een eenvoudige en effectieve oplossing.

Met Google Drive kun je al je bestanden op één plaats opslaan en beheren, van documenten en presentaties tot afbeeldingen en video's. Je kunt eenvoudig mappen maken om je bestanden te ordenen en deze delen met anderen om samenwerking te vergemakkelijken. Bovendien kun je automatisch back-ups maken van je bestanden, zodat je ze nooit kwijtraakt.

Een van de grootste voordelen van Google Drive is de naadloze integratie met andere Google-producten. Je kunt bijvoorbeeld direct vanuit Google Drive documenten maken en bewerken met Google Docs, Spreadsheets en Presentaties, zonder dat je de software hoeft te verlaten. Dit zorgt voor een naadloze en efficiënte workflow.

Bovendien biedt Google Drive een krachtige zoekfunctie die je helpt snel en gemakkelijk de bestanden te vinden die je nodig hebt. Je kunt zoeken op trefwoord, bestandstype en zelfs de persoon met wie je het bestand hebt gedeeld.

Google Drive biedt ook uitstekende beveiligingsfuncties om je bestanden te beschermen. Alle bestanden worden versleuteld tijdens het transport en in rust, en je kunt zelfs twee-factor authenticatie inschakelen om extra beveiligingslagen toe te voegen.

Als je op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke cloudopslag software die je helpt je bestanden veilig op te slaan en gemakkelijk te beheren, dan is Google Drive de perfecte oplossing voor je.

Pak de BESTE prijs

6. Dropbox

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

Dropbox is een toonaangevende cloudopslag software die je in staat stelt om veilig en gemakkelijk toegang te krijgen tot je bestanden vanaf elk apparaat, waar je ook bent. Met Dropbox kun je al je belangrijke documenten, afbeeldingen, video's en meer veilig opslaan in de cloud, zodat je nooit meer bestanden verliest of ze kwijtraakt.

Met Dropbox kun je bestanden synchroniseren tussen al je apparaten, zodat je altijd de meest up-to-date versie van je bestanden hebt. En als je een wijziging aanbrengt in een bestand op de ene computer, wordt de wijziging automatisch gesynchroniseerd met al je andere apparaten. Dit betekent dat je naadloos kunt werken vanaf je desktop, laptop, tablet of smartphone, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het handmatig kopiëren van bestanden van het ene apparaat naar het andere.

Met Dropbox kun je ook eenvoudig bestanden delen met anderen. Je kunt een link delen naar een specifiek bestand of map, zodat anderen toegang hebben tot de inhoud. Dit is ideaal voor het delen van grote bestanden die te groot zijn om via e-mail te verzenden.

Dropbox biedt ook uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals versleuteling van je gegevens tijdens het transport en opslag, evenals de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie in te schakelen om je account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Met Dropbox krijg je alles bijeengenomen de flexibiliteit, veiligheid en gemak die je nodig hebt om al je belangrijke bestanden veilig op te slaan en te beheren in de cloud. Het is de ideale oplossing voor zowel individuen als bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke cloudopslagoplossing.

Pak de BESTE prijs

7. MediaFire

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

MediaFire is een cloudopslag software die je in staat stelt om je belangrijke bestanden veilig en gemakkelijk te bewaren, te organiseren en te delen vanaf elke locatie. Met MediaFire kun je bestanden uploaden vanaf je computer of mobiele apparaat. Vervolgens kun je deze delen met vrienden, familie of collega's via een link of e-mail.

Met MediaFire heb je toegang tot onbeperkte opslagruimte en kun je bestanden tot 20 GB uploaden, wat het ideaal maakt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Je kunt al je bestanden organiseren in mappen en submappen om ze gemakkelijk terug te vinden wanneer je ze nodig hebt. En met de mogelijkheid om toegangsrechten in te stellen voor individuele bestanden en mappen, kun je ervoor zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot je belangrijke documenten.

MediaFire maakt het ook gemakkelijk om bestanden te delen met anderen. Je kunt links genereren voor individuele bestanden of hele mappen, en deze delen via e-mail of sociale media. Je kunt ook de toegang beperken door wachtwoorden in te stellen of downloadlimieten in te stellen voor specifieke links.

MediaFire beschermt je bestanden met SSL-codering en een optionele 2-stapsverificatie voor extra beveiliging. Bovendien worden je bestanden automatisch geback-upt, zodat je nooit je belangrijke documenten verliest.

MediaFire is een uitstekende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en gemakkelijke manier om hun bestanden op te slaan, te organiseren en te delen in de cloud.

Pak de BESTE prijs

8. SpiderOak

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

SpiderOak is een hoogwaardige cloudopslagsoftware die is ontworpen voor zowel individuen als bedrijven die op zoek zijn naar veilige en betrouwbare opslagoplossingen. Met SpiderOak kun je moeiteloos al je belangrijke bestanden, documenten, foto's en video's opslaan en beheren, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

Een van de belangrijkste kenmerken van SpiderOak is de ongeëvenaarde beveiliging die het biedt. Met een end-to-end encryptie, nul-kennisbeleid en versleutelingssleutels die alleen door jou worden beheerd, kun je erop vertrouwen dat je bestanden altijd veilig zijn, zelfs als ze in de cloud worden opgeslagen.

Daarnaast biedt SpiderOak ook flexibele opslag- en synchronisatiemogelijkheden, waardoor je bestanden op al je apparaten kunt synchroniseren en toegang kunt krijgen tot je bestanden vanaf elke locatie. Je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde bestanden offline op te slaan voor toegang wanneer je geen internetverbinding hebt.

Met SpiderOak kun je ook moeiteloos samenwerken met anderen. Door het delen van bestanden en mappen kun je naadloos samenwerken met collega's en teamleden, terwijl de beveiliging en privacy van je gegevens altijd worden beschermd.

Kortom, SpiderOak biedt een complete cloudopslagoplossing die veiligheid, flexibiliteit en functionaliteit combineert om ervoor te zorgen dat je bestanden altijd toegankelijk en beveiligd zijn.

Pak de BESTE prijs

9. MEGA

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

MEGA is een krachtige cloudopslag software die ontworpen is om je digitale leven gemakkelijker te maken. Met MEGA kun je al je belangrijke bestanden opslaan, synchroniseren en delen, waar je ook bent en op welk apparaat je ook gebruikt.

Met een royale opslagcapaciteit van 50 GB gratis, biedt MEGA je meer ruimte dan de meeste andere cloudopslagdiensten. Bovendien biedt MEGA een veilige en versleutelde omgeving voor het opslaan van je gegevens, waardoor je bestanden veilig zijn tegen hackers en andere bedreigingen.

Of je nu thuis werkt, onderweg bent of met vrienden samenwerkt, MEGA biedt je de tools die je nodig hebt om je bestanden veilig te beheren en te delen. Met de desktop- en mobiele apps kun je je bestanden eenvoudig synchroniseren tussen al je apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste versie van je bestanden, ongeacht waar je je bevindt.

En als je met anderen wilt samenwerken aan een project, kun je eenvoudig mappen delen en toegangsrechten instellen, zodat je altijd de controle behoudt over wie je bestanden kan bekijken en bewerken.

Met MEGA kun je dus vertrouwen op een betrouwbare en veilige cloudopslagoplossing die je digitale leven vereenvoudigt en je bestanden altijd binnen handbereik houdt.

Pak de BESTE prijs

10. Stackoverflow

Onze review: een cloudopslag van topkwaliteit

Stackoverflow biedt nu ook cloudopslag software aan waarmee je veilig en eenvoudig je bestanden kunt opslaan, delen en synchroniseren. Met de Stackoverflow cloudopslag software kun je al je belangrijke bestanden en documenten opslaan in de cloud, waardoor je ze overal en altijd kunt openen en bewerken.

De software biedt een eenvoudige en intuïtieve interface waarmee je snel en gemakkelijk bestanden kunt uploaden en delen. Je kunt mappen maken en deze delen met je collega's, waardoor je gemakkelijk samen kunt werken aan projecten en documenten. De software biedt ook een krachtige zoekfunctie waarmee je snel elk bestand kunt vinden dat je nodig heeft.

Met de Stackoverflow cloudopslag software hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je gegevens. Alle bestanden worden opgeslagen op beveiligde servers die zijn beschermd met geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Je kunt ook extra beveiligingsfuncties instellen, zoals tweefactorauthenticatie en wachtwoordbeveiliging voor individuele bestanden.

De software is compatibel met alle populaire besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OS, iOS en Android. Dit betekent dat je vanaf elk apparaat toegang heeft tot je bestanden en mappen.

Als je tot besluit op zoek bent naar een veilige en betrouwbare manier om je bestanden op te slaan, te delen en te synchroniseren, dan is Stackoverflow cloudopslag software de perfecte keuze voor je. Met de software kun je altijd en overal gemakkelijk samenwerken met collega's en toegang krijgen tot je belangrijke documenten en bestanden.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een cloudopslag vergelijking

Ga je zelf verschillende cloudopslagen vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 cloudopslagen. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over cloudopslagen

Wat zijn de beste cloudopslagen volgens jullie?

Een cloudopslag beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste cloudopslagen gekomen:

  1. Microsoft Power BI
  2. Looker
  3. iCloud

Maak vooral zelf ook een goede cloudopslag vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een cloudopslag die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie cloudopslagen reviews betrouwbaar?

Ja, iedere cloudopslag review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke cloudopslag vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een cloudopslag terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een cloudopslag te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie cloudopslagen?

We testen een cloudopslag zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke cloudopslag review schrijven.

Waar kan ik het beste een cloudopslag kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 cloudopslagen hebben samengesteld, verkopen we zelf geen cloudopslagen. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een cloudopslag kopen!

Tenslotte over cloudopslagen

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen cloudopslagen. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een cloudopslag van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 cloudopslagen is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022