Een NFT wallet is een vereiste voor het actief kunnen participeren op de NFT markt. Die heeft een sterke groei doorgemaakt en zien de perspectieven voor de toekomst er veelbelovend uit.

Het is nooit eerder zo eenvoudig geweest voor individuen, maar ook bedrijven, om hun creativiteit zo niet alleen vast te leggen, maar er ook nog financieel voordeel uit te halen.

Wat is een NFT?

Elke NFT is uniek en zorgt dat voor de meerwaarde waar het mee wordt geassocieerd. Het gaat om digitale bestanden die elk op een unieke wijze gecodeerd zijn en een verwijzing krijgen in de blockchain. De NFT’s zelf worden dus niet op de blockchain geplaatst.

De beste NFT wallets

Om een NFT token te creëren zal er wel de beschikking moeten zijn over een NFT wallet. Die is beveiligd en is alleen de eigenaar op de hoogte van de code. Bij de koop en verkoop van NFT’s zal de uitwisseling van bestanden dus vanuit de wallet plaatsvinden.

De meeste wallets ondersteunen Binance en Ethereum Smart Chain. Deze blockchains worden het meest gebruikt en kunnen ook gezien worden als de beste NFT wallet.

De wallet moet passen bij de gekozen blockchain

Het is van belang dat er controle wordt uitgeoefend op welk blockchain netwerk de tokens worden gebouwd. Stel dat de tokens gebouwd worden op de blockchain van Ethereum dan is het van belang dat er een Ethereum wallet wordt aangemaakt. Zijn de tokens van een ander blockchain dan moet er ook een wallet aangemaakt worden bij die blockchain.

Trust Wallet

Welke wallet uit te kiezen?

Een van de beste NFT wallet die wordt aanbevolen is MetaMask of Trust Wallet. Deze wallets ondersteunen een aantal blockchains in tegenstelling tot de Ethereum Wallet. Alvorens een wallet uit te kiezen moet er gekeken worden naar de mogelijkheden geboden en de doelgroep die ermee bereikt kan worden.

Een NFT wallet aanmaken

Om een NFT wallet aan te maken zal er eerst een platform uitgekozen moeten worden. Het is belangrijk om daarbij te kijken naar de NFT’s waar zo een platform zich het meest in gespecialiseerd.

De grootste kans op slagen voor het aan kunnen schaffen van interessante NFT’s of het verkopen van eigen creaties komt nog altijd tot uiting bij een platform waar de juiste doelgroepen het ruimst vertegenwoordigd zijn.

De volgende stappen dienen er genomen te worden:

  1. Er moet de beschikking zijn over een wallet: zonder een wallet zullen niet alleen de NFT’s niet bewaard kunnen worden, maar ook de crypto nodig voor aankopen. Mocht er een NFT worden verkocht, dan zal de daarvoor verkregen crypto ook naar de wallet overgemaakt worden.
  2. Zorg er wel voor, dat de wallet niet leeg is: Er zijn bij de meeste platforms namelijk wat kosten die er betaald moeten worden. Dit zijn de “ gas “ fees en zullen die sterk variëren afhankelijk van het gekozen platform en de soort van NFT’s die er verhandeld zullen worden.
  3. Heb wat om aan te bieden: wie namelijk van plan is om zelf iets op de markt te brengen, zal een NFT moeten aanbieden die voor anderen op de markt aantrekkelijk genoeg zijn om te kopen. De grootte en het type van het bestand dienen wel in overeenstemming te zijn met het platform waar ervoor gekozen is.
  4. De NFT daadwerkelijk plaatsen op de markt: nadat stap 3 is afgerond, zal het digitaal bestand vervolgens op een platform moeten worden aangemeld. Dat kan op de meeste van ze gratis en worden er pas kosten in rekening gebracht wanneer zo een NFT daadwerkelijk wordt verkocht.
  5. Plaats de beschrijving en voorwaarden verbonden aan de verkoop: iedereen wordt zo in de gelegenheid gesteld om hun NFT meer bekendheid te geven en zo de aandacht te trekken.

Ethereum wallet voor NFT’s

Er zijn heel wat blockchain netwerken waarmee je aan de slag kunt voor het minten van NFT. Het netwerk van Ethereum was de eerste en ook de grootste blockchain die NFT aanbood. Nu zijn er ook andere blockchains die dit mogelijk maken waaronder Binance Smart Chain, Polkadot, Tron en Tezos. Door al deze marktplaatsen en projecten is er een groot publiek voor verkopers.

Kies de juiste blockchain uit

De keus over welk blockchain netwerk goed is is eigenlijk een persoonlijke keus. De meeste BSC- protocollen maken NFT als een BEP-721-token waardoor ze overal hetzelfde zijn. Stel dat u de tokens daarna nog wenst te verhandelen is het aan te bevelen om te kiezen voor een platform met een bekende marktplaats. Hierdoor is het niet nodig dat de NFT naar een alternatieve plek worden overgezet.

Welke wallets gebruiken voor NFT’s?

Nu dat we weten wat een NFT is en welk blockchain gebruikt kunnen worden voor het maken van een wallet zullen we toelichten hoe je een NFT wallet aanmaken kunt. Als u NFT op internet marktplaatsen wilt kopen is het van belang dat het geld eerst wordt overgezet naar ETH.

Elke marktplaats verschilt

Coinbase is een eenvoudige manier om cryptocurrency te kopen die als traditionele valuta worden gezien. Het is ook eenvoudig in te stellen. Echter kan het enkele dagen duren voordat alles goedgekeurd is.

Welke wallet voor NFT het best te gebruiken is vergt in de meeste gevallen veel onderzoek en tijd. Dit is ook de reden dat we meteen aan de slag gaan door een van de snelgroeiende NFT marktplaatsen toe te lichten. Ook Binance is toenemend in populariteit.

Interessante alternatieven

DMarket

Naast Binance is ook Dmarket niet uit te sluiten. Dit is een veilig multi-cryptocurrency wallet die u in staat stelt om populaire munten te verzamelen. Hiervoor hoeft u geen duur apparatuur te hebben, omdat er een mobiele app hiervoor is.

Dit trading platform wordt in de meeste gevallen door Ethereum ondersteunt. Het is gericht op de game industrie en biedt skins aan voor gamers. Bovendien worden virtuele munten omgezet in fysieke eigendommen die verhandeld kunnen worden op de blockchain.

Na het lezen van dit artikel bent u meer te weten gekomen over NFT’s en welke de beste blockchain netwerken zijn voor het verzamelen van NFT’s. Dit zijn slechts aanbevelingen die gegeven zijn in de tekst.

Het is belangrijk dat er een onderzoek wordt gedaan alvorens u aan de slag gaat, want zoals het reeds bekend is kan de waarde van cryptocurrency elk moment veranderen.