Top 10 design softwares 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede design software? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden design software echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 design softwares. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een design software vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle design softwares in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

We hebben de tien beste design software voor je op een rij gezet. Hiermee ben je verzekerd van een optimale gebruikerservaring, creatieve mogelijkheden en gebruiksgemak. Laten we een kijkje nemen in de wereld van design software en bekijken welke software jou het beste kan helpen bij het verwezenlijken van jouw design projecten.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste design softwares 2024

We hebben veel verschillende design softwares getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele design softwares die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste design software kopen? Scroll snel verder.

1. Icons8 design software

Onze review: beste design software!

Icons8 Design Software is een gratis, gebruiksvriendelijke en krachtige grafische ontwerpsoftware. Met Icons8 kun je creatieve, professionele en originele designs maken, perfect voor websiteontwerp, logo's, banners, afbeeldingen, illustraties en veel meer. De software heeft een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het gemakkelijk is om je designs te creëren.

Je kunt met Icons8 kiezen uit meer dan zestig miljoen iconen en afbeeldingen, waardoor je gemakkelijk een uniek ontwerp kunt maken. Je kunt ook kiezen uit meer dan twintig professionele lettertypen, om je ontwerp perfect af te maken. De software bevat ook veel handige tools, zoals lagenbeheer, kleurpaletten, effecten, animatie en veel meer. Met deze tools kun je je designs aanpassen, verfijnen en perfectioneren.

Als je klaar bent, kun je je designs exporteren in verschillende formaten, waaronder PNG, SVG, PDF en meer. Met Icons8 kun je je creatieve visie uiten en je designs naar een hoger niveau tillen. Het is een eenvoudige en krachtige software waarmee je professionele designs kunt creëren.

Pak de BESTE prijs

2. Adobe Illustrator design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Adobe Illustrator design software is een krachtig en gebruiksvriendelijk illustratieprogramma dat professionals en amateurs helpt om prachtige illustraties te maken. Het programma biedt veel verschillende tools waarmee je kunt werken met vector- en rasterafbeeldingen om verbluffende resultaten te krijgen. Het programma is geschikt voor zowel professionele illustratoren als mensen die net beginnen met het maken van illustraties. Illustrator is eenvoudig in te stellen en heeft een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het gemakkelijk te leren is. Het programma biedt een breed scala aan krachtige illustratietools, zoals pen- en lijntool, tekengereedschappen, kleurkeuzes, vormen, typografie, afbeeldingen en meer. Er zijn ook een aantal kant-en-klare sjablonen die je kunt gebruiken om je illustraties te beginnen, en je kunt ook aanpassingen maken om je eigen unieke stijl te creëren. Adobe Illustrator biedt een veelzijdige set hulpmiddelen om je illustraties te perfectioneren en professioneel te maken.

Pak de BESTE prijs

3. Adobe Photoshop design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Adobe Photoshop design software is een krachtige en veelzijdige creatieve tool voor digitale fotografie, webontwerp, grafisch ontwerp en veel meer. Het biedt professionele gebruikers een complete set tools om kunstwerken te creëren, foto's te bewerken, 3D-effecten te maken en meer. Met Adobe Photoshop design software kun je je creativiteit verkennen en je digitale projecten naar een hoger niveau tillen.

Met Photoshop kun je foto's en afbeeldingen bewerken, aanpassen en verfraaien. Het bevat vele functies voor het maken van complexe afbeeldingen, zoals het toevoegen van 3D-effecten, het toevoegen van lagen en het bewerken van kleuren. Photoshop biedt ook veel opties voor het bewerken van video's en het creëren van animaties.

Met Photoshop kun je ook webpagina's ontwerpen en ontwikkelen. Het bevat tools voor het maken van HTML-pagina's, het bewerken van tekst en het toevoegen van afbeeldingen. Het biedt ook veel opties voor het maken van interactieve websites.

Adobe Photoshop design software is een eenvoudige, veelzijdige en krachtige tool voor het creëren van digitale kunstwerken, foto's en video's. Of je nu een beginner bent of een professionele gebruiker, Adobe Photoshop design software heeft de tools die je nodig hebt om je creativiteit te verkennen en je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste design softwares

Bij onze top 3 van beste design softwares toch nog niet een design software gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede design softwares op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie design softwares de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede design software vergelijking. Scroll snel verder.

4. Sketch design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Sketch is een geweldige design software die perfect is voor het maken van grafische ontwerpen. Het is een intuïtief en gemakkelijk te gebruiken programma met een grote verscheidenheid aan tools. Je kunt eenvoudig afbeeldingen, tekst, lijnen, kleuren en vormen aanmaken en bewerken. Het programma heeft ook enkele krachtige functies, zoals het maken van symbolen, het synchroniseren van kleuren, het aanpassen van lettertypen en meer. Met Sketch kun je professionele ontwerpen maken die er goed uitzien op elk medium. Het programma is toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde ontwerpers. Het is ook verenigbaar met andere design software, waardoor je je ontwerpen gemakkelijk kunt importeren en exporteren. Kortom, Sketch is een geweldig programma voor het maken van professionele grafische ontwerpen.

Pak de BESTE prijs

5. MEGA Creator design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

MEGA Creator Design Software is een krachtig en gebruiksvriendelijk designprogramma voor professionals en amateurs. Het biedt een reeks tools en effecten waarmee gebruikers hun eigen unieke ontwerpen kunnen maken. Het programma biedt een breed scala aan opties voor het ontwerpen van professionele afbeeldingen, afbeeldingen, logo's en afbeeldingen in een breed scala aan stijlen. Je kunt je eigen afbeeldingen en afbeeldingen maken met behulp van een verscheidenheid aan tools, waaronder lagen, tekst, kleuren en filters.

Het programma heeft een intuïtief gebruikersinterface waarmee gebruikers intuïtief en gemakkelijk kunnen werken. Het programma biedt ook een volledige bibliotheek met kant-en-klare afbeeldingen, kleuren, teksten en meer. Met behulp van deze bibliotheek kunnen gebruikers een breed scala aan unieke ontwerpen maken.

MEGA Creator Design Software heeft ook enkele krachtige functies, waaronder het opslaan van ontwerpen in verschillende bestandsformaten, het bewerken van afbeeldingen met behulp van tools zoals vervagen en scherpte, het aanpassen van kleuren en het toevoegen van speciale effecten.

Het programma is verkrijgbaar voor Windows, Mac en Linux-systemen. Dit maakt het programma geschikt voor een breed scala aan gebruikers, van professionals tot amateurs. Met MEGA Creator Design Software kunnen gebruikers hun eigen unieke ontwerpen maken en hun ontwerpen delen met anderen.

Pak de BESTE prijs

6. Affinity design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Affinity Design Software is een intuïtieve, krachtige en betaalbare design software voor professionals en amateurs. Met een intuïtieve gebruikersinterface, een krachtige grafische editor en ingebouwde tools voor design, illustratie en retouche, biedt Affinity Design Software alles wat je nodig hebt om professionele designs te maken. Het is een krachtig, eenvoudig te gebruiken programma dat een breed scala aan apparaten ondersteunt, waaronder Mac, Windows, iOS en Android. Met Affinity Design Software kun je snel en eenvoudig professionele designs maken, zoals logo's, banners, flyers, boekomslagen en meer. Bovendien kun je ook je designs exporteren naar verschillende bestandsformaten, waaronder PDF, JPG, PNG en SVG. De software is ideaal voor professionele designers, maar ook voor amateurs die een professioneel uitziend design willen maken. Affinity Design Software biedt een breed scala aan tools die eenvoudig te gebruiken zijn, waaronder lagen, maskers, kleurcorrectie, vector-editing, tekengereedschap, typografie en meer. Door deze krachtige suite aan tools kun je een eindeloze variëteit aan designs maken, van mooie logo's tot professionele illustraties.

Pak de BESTE prijs

7. Corel Draw design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

CorelDraw design software is een krachtig grafisch ontwerp pakket dat gebruikers in staat stelt om ongelooflijke logo's, afbeeldingen, vectorillustraties en websites te maken. CorelDraw is snel, eenvoudig te gebruiken en biedt een breed scala aan krachtige tools en functies. Gebruikers kunnen hun ontwerpen aanpassen met verschillende effecten, schaduwen, tekststijlen en veel meer. De software is ook voorzien van een bibliotheek met kant-en-klare ontwerpen, illustraties, foto's en effecten. CorelDraw is de perfecte oplossing voor professionals en beginners op zoek naar een krachtig grafisch ontwerp pakket.

Pak de BESTE prijs

8. Adobe InDesign design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Adobe InDesign is een krachtige desktop publishing software die professionals in staat stelt om uitgebreide documenten en publicaties te creëren. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers hun publieke documenten kunnen vormgeven met een breed scala aan tekst, afbeeldingen en meer. Met Adobe InDesign kunnen gebruikers professioneel ogende, multimedia-rijke publicaties maken, zoals boeken, tijdschriften, kranten, flyers, posters en meer.

Adobe InDesign is zeer veelzijdig, met verschillende functies die het ontwerpproces verbeteren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een verscheidenheid aan pagina-opmaakopties, zoals kolommen, tabellen, lijsten en meer. Gebruikers kunnen ook bewerken en combineren van verschillende soorten media, zoals afbeeldingen, audio, video en meer, om interactieve publicaties te maken.

Adobe InDesign biedt ook tal van extra opties voor gebruikers die graag hun publicaties online delen en publiceren. Gebruikers kunnen hun publicaties online delen met anderen, of zelfs publiceren op verschillende websites. Adobe InDesign maakt het ook gemakkelijk om afdrukken van hun publicaties te bestellen, waardoor het een eenvoudige oplossing is voor het creëren en delen van professioneel ogende publicaties.

Pak de BESTE prijs

9. Gimp design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Gimp is een gratis en open source design software die wordt gebruikt voor het creëren en bewerken van afbeeldingen. Het is een krachtig en veelzijdig hulpmiddel, dat veel professionele opties biedt voor het maken van kunstwerken, illustraties en foto-effecten. Gimp heeft een intuïtieve gebruikersinterface met veel opties voor het bewerken van afbeeldingen, zoals het toevoegen van tekst en vormen, het toepassen van filters en het toevoegen van effecten. Er zijn ook veel handige gereedschappen beschikbaar, zoals lagen, maskers, selecties en patronen, waarmee je complexe afbeeldingen kunt maken. Gimp is geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en is een uitstekende tool voor het creëren van professionele afbeeldingen voor webpagina's, afbeeldingen voor drukwerk, affiches, logo's, T-shirts en andere grafische projecten.

Pak de BESTE prijs

10. Xara Designer Pro X design software

Onze review: een design software van topkwaliteit

Xara Designer Pro X is een krachtige, veelzijdige design software die je zal helpen om professionele en aantrekkelijke designs te maken. Het is een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken software met een intuïtieve gebruikersinterface die geschikt is voor zowel professionele als amateurontwerpers. Met de vele krachtige functies van Xara Designer Pro X kun je logo's en afbeeldingen creëren, websites ontwerpen, vectorafbeeldingen maken, foto's bewerken en veel meer. Met de uitgebreide collectie aan templates, kun je snel en gemakkelijk designs maken. Ook kun je je ontwerpen afdrukken op verschillende media zoals posters, flyers, brochures en t-shirts. Met Xara Designer Pro X heb je alles wat je nodig heeft om professionele designs te maken.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een design software vergelijking

Ga je zelf verschillende design softwares vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 design softwares. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over design softwares

Wat zijn de beste design softwares volgens jullie?

Een design software beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste design softwares gekomen:

  1. Icons8 design software
  2. Adobe Illustrator design software
  3. Adobe Photoshop design software

Maak vooral zelf ook een goede design software vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een design software die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie design softwares reviews betrouwbaar?

Ja, iedere design software review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke design software vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een design software terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een design software te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie design softwares?

We testen een design software zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke design software review schrijven.

Waar kan ik het beste een design software kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 design softwares hebben samengesteld, verkopen we zelf geen design softwares. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een design software kopen!

Tenslotte over design softwares

Na het lezen van dit artikel heb je inzicht gekregen in de 10 beste design software. Je kunt kiezen voor gratis software zoals GIMP, of voor betaalde software zoals Adobe Photoshop of Adobe Illustrator. Elke software heeft verschillende functies en is geschikt voor specifieke ontwerpbehoeften. Bepaal welke software het beste bij je bedrijf of organisatie past en waar je behoefte aan hebt. Zo kun je de beste design software kiezen voor jouw specifieke doeleinden.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen design softwares. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een design software van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 design softwares is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022