Top 10 erp's 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede erp? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden erp echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 erp's. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een erp vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle erp's in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Enterprise Resource Planning (ERP) software is essentieel voor moderne bedrijven die efficiënt willen werken. ERP software integreert verschillende bedrijfsprocessen in één systeem, waardoor bedrijven hun processen naadloos kunnen afstemmen en optimaliseren. Dit kan resulteren in efficiëntere processen, verhoogde productiviteit en betere besluitvorming. Maar met zoveel verschillende ERP software beschikbaar kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. In dit artikel nemen we de beste ERP software onder de loep, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en kunt profiteren van de vele voordelen die deze software biedt.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste erp's 2024

We hebben veel verschillende erp's getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele erp's die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste erp kopen? Scroll snel verder.

1. Sage erp

Onze review: beste erp!

Sage ERP software is een geavanceerde oplossing voor bedrijven van elke omvang en industrie. Het biedt een volledig geïntegreerde en flexibele suite van applicaties die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf.

Deze software biedt een breed scala aan functies die essentieel zijn voor het succes van je bedrijf, waaronder financiële en boekhoudkundige mogelijkheden, voorraadbeheer, verkoopbeheer en meer. Met deze functies kun je je bedrijfsprocessen stroomlijnen en efficiënter maken, terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart.

Sage ERP software biedt ook toonaangevende business intelligence-functionaliteit, waardoor je betere beslissingen kunt nemen op basis van gegevens. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt realtime-inzicht in de prestaties van je bedrijf.

Bovendien is Sage ERP software volledig aanpasbaar en kan het worden geïntegreerd met andere software die je al gebruikt. Dit betekent dat je niet alleen de functies krijgt die je nodig hebt, maar ook de software die je al gebruikt.

Tot besluit, Sage ERP software is de ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele manier om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun winst te verhogen.

Pak de BESTE prijs

2. SAP ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

SAP ERP software is een uitgebreid, geïntegreerd systeem voor bedrijfsbeheer dat de verschillende processen en activiteiten binnen een organisatie stroomlijnt. Het biedt oplossingen voor financieel beheer, supply chain management, verkoop, marketing, productie en andere belangrijke bedrijfsprocessen.

Met SAP ERP software kunnen bedrijven hun dagelijkse activiteiten automatiseren en standaardiseren, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden en er meer ruimte is voor innovatie. Het systeem biedt realtime-inzicht in bedrijfsprocessen, waardoor managementbeslissingen beter onderbouwd kunnen worden.

Bovendien biedt SAP ERP software geavanceerde functionaliteiten voor klantenbeheer, waardoor bedrijven hun klanten beter kunnen bedienen en de klanttevredenheid kunnen verhogen. Ook is het mogelijk om met SAP ERP software te integreren met andere systemen, waardoor bedrijfsprocessen naadloos op elkaar aansluiten.

Kortom, SAP ERP software is een krachtig systeem dat bedrijven in staat stelt om hun operationele efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen en de klantervaring te optimaliseren. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient en die bedrijven helpt om competitief te blijven in een steeds veranderende markt.

Pak de BESTE prijs

3. Oracle ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Oracle ERP-software is een krachtige oplossing voor bedrijven van elke omvang en sector. Het biedt een volledig geïntegreerd en aanpasbaar platform dat essentiële bedrijfsprocessen stroomlijnt, waardoor bedrijven kunnen groeien en concurrerender kunnen worden.

De Oracle ERP-software is gebaseerd op de nieuwste technologieën en biedt een breed scala aan functies, waaronder financiën, supply chain management, human resources, project management, en meer. Het systeem integreert gemakkelijk met andere systemen, waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld en de workflows kunnen worden geoptimaliseerd.

Met de Oracle ERP-software kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie verhogen, kosten besparen en hun prestaties verbeteren. Het biedt realtime-inzicht in de prestaties van het bedrijf, waardoor leiders snel beslissingen kunnen nemen en zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het biedt ook een veilige en betrouwbare infrastructuur die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van beveiliging en gegevensbescherming.

Al met al biedt Oracle ERP-software bedrijven een krachtige oplossing die hen in staat stelt om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, efficiënter te werken en hun prestaties te verbeteren. Het is de ideale keuze voor bedrijven die hun concurrentiepositie willen versterken en een voorsprong willen nemen in de markt.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste erp's

Bij onze top 3 van beste erp's toch nog niet een erp gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede erp's op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie erp's de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede erp vergelijking. Scroll snel verder.

4. Microsoft Dynamics 365 ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Microsoft Dynamics 365 is een krachtige en veelzijdige softwareoplossing voor bedrijven die zich bezighouden met verkoop, marketing, klantenservice, operations en financiën. De software biedt alles wat bedrijven nodig hebben om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en hun zakelijke doelstellingen te bereiken.

Met Dynamics 365 kunnen bedrijven hun operationele processen stroomlijnen en hun productiviteit verhogen door het automatiseren van dagelijkse taken en processen. Hierdoor worden de werkdruk en de kans op fouten verminderd. Dit leidt tot een hogere efficiëntie, meer productiviteit en uiteindelijk tot betere resultaten.

De software is een alles-in-één oplossing die bedrijven helpt hun klanten beter te begrijpen en te bedienen. Met Dynamics 365 hebben bedrijven toegang tot de meest actuele en nauwkeurige informatie over hun klanten en kunnen ze deze informatie gebruiken om gepersonaliseerde en relevante marketingcampagnes te creëren.

Daarnaast biedt Dynamics 365 een compleet beeld van de financiële prestaties van het bedrijf. Het stelt bedrijven in staat om hun uitgaven en inkomsten te beheren en om financiële rapporten en prognoses te genereren. Met deze inzichten kunnen bedrijven beslissingen nemen die hun financiële prestaties verbeteren.

Tot slot is Dynamics 365 eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Het biedt gebruikers een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is en die gegevens op een begrijpelijke manier weergeeft. Bovendien is de software flexibel en schaalbaar, zodat bedrijven kunnen groeien en veranderen zonder hun softwareoplossing te moeten veranderen.

Pak de BESTE prijs

5. Infor ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Infor ERP software is een krachtig en geavanceerd bedrijfsbeheerplatform dat speciaal is ontworpen om organisaties te helpen bij het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen en het verbeteren van hun operationele efficiëntie.

Met Infor ERP software kunnen bedrijven hun financiën, supply chain, productie, distributie en andere bedrijfsprocessen op een geïntegreerde en geautomatiseerde manier beheren. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om snel en effectief te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

De software biedt ook krachtige tools voor rapportage en analyse, waarmee bedrijven real-time inzicht kunnen krijgen in hun prestaties en de besluitvorming kunnen verbeteren.

Infor ERP software is tenslotte eenvoudig te implementeren en te gebruiken, en biedt de flexibiliteit om te worden aangepast aan de unieke behoeften van elk bedrijf. Het is ook schaalbaar, waardoor het kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang, van kleine start-ups tot grote multinationals.

Pak de BESTE prijs

6. Syspro ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

SYSpro ERP is een geïntegreerd bedrijfsbeheersysteem dat speciaal is ontworpen voor productie-, distributie- en andere industriële ondernemingen. Met SYSpro ERP kunnen bedrijven hun hele bedrijfsvoering efficiënt beheren, van de productie en inkoop tot de verkoop en financiën.

Dit bedrijfsbeheersysteem is uitgerust met geavanceerde modules voor planning en productie, voorraadbeheer, logistiek, verkoop, klantrelatiebeheer, boekhouding en financiën. Het biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor rapportage en analyse, waardoor bedrijven een beter inzicht krijgen in hun prestaties en bedrijfsprocessen.

SYSpro ERP is gebaseerd op moderne technologieën en kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen. Dit systeem is gebruiksvriendelijk en flexibel, waardoor het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke organisatie.

Het belangrijkste voordeel van SYSpro ERP is dat het bedrijven helpt om hun productiviteit te verhogen, hun kosten te verlagen en hun winst te maximaliseren. Met dit systeem kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen automatiseren en optimaliseren, waardoor ze meer tijd hebben om zich te concentreren op hun kernactiviteiten en hun klanten beter kunnen bedienen.

Alles bij elkaar genomen, SYSpro ERP is de ideale oplossing voor elke industriële onderneming die haar bedrijfsprocessen wil verbeteren, efficiënter wil werken en haar prestaties wil optimaliseren.

Pak de BESTE prijs

7. IFS ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

IFS ERP is een uitgebreide en geïntegreerde bedrijfssoftwareoplossing die is ontworpen om de dagelijkse operationele activiteiten van bedrijven te stroomlijnen en te automatiseren. Met IFS ERP kunnen bedrijven al hun belangrijkste bedrijfsprocessen beheren, van financiën en boekhouding tot supply chain management, productie, projectmanagement en meer.

Een van de belangrijkste voordelen van IFS ERP is de modulariteit. Dit betekent dat bedrijven alleen de modules kunnen kiezen die ze nodig hebben, afhankelijk van hun bedrijfsbehoeften. Dit maakt IFS ERP een schaalbare oplossing die kan groeien en evolueren met het bedrijf.

IFS ERP is ontworpen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren, waardoor bedrijven efficiënter en effectiever kunnen werken. Met IFS ERP kunnen bedrijven hun operationele kosten verlagen, de productiviteit verhogen en de klanttevredenheid verbeteren.

IFS ERP biedt, alles bijeengenomen, een uitgebreide set functies en mogelijkheden, waaronder geavanceerde analysetools, mobiele toegang, integratie met andere systemen en ondersteuning voor meerdere talen en valuta's. Dit maakt IFS ERP een flexibele en aanpasbare oplossing die kan voldoen aan de unieke behoeften van elk bedrijf.

Pak de BESTE prijs

8. Macola ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Macola ERP is een volledig geïntegreerde softwareoplossing voor bedrijven van elke omvang en elk type. Het biedt een complete reeks tools voor financiën, supply chain management, productie, CRM en projectmanagement. Deze software is speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van groeiende en middelgrote bedrijven. Het biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en uitstekende prestaties die je bedrijfsprocessen verbeteren en je helpen om betere resultaten te behalen.

Met Macola ERP kun je eenvoudig je bedrijfsprocessen automatiseren en optimaliseren, van verkooporders tot inkooporders en van productieplanning tot facturatie. Je kunt de prestaties van je bedrijf beter beheren, de productiviteit verhogen en de kosten verlagen.

Macola ERP biedt ook realtime informatie en rapportage die je inzicht geven in je bedrijfsprestaties, waardoor je snel en effectief kunt reageren op veranderingen in de markt. Met deze software kun je je bedrijf beheren vanuit één enkel platform, waardoor je de volledige controle hebt over je bedrijfsprocessen.

Met Macola ERP kun je je bedrijf ook naadloos integreren met je e-commerceplatforms, waardoor je je online verkoop kan stimuleren en je klanten kan bedienen op een manier die ze verkiezen. Het biedt ook integratie met andere belangrijke softwareoplossingen zoals Microsoft Office en Google Apps.

Tenslotte is Macola ERP de ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een complete, flexibele en krachtige softwareoplossing die hen helpt om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, betere resultaten te behalen en hun concurrentiepositie te versterken.

Pak de BESTE prijs

9. Epicor ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Epicor ERP is een uitgebreide en krachtige ERP-software die is ontworpen om bedrijven te helpen bij het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen en het verbeteren van hun efficiëntie. Met zijn geavanceerde functionaliteit, robuuste functies en schaalbaarheid, biedt Epicor ERP bedrijven de flexibiliteit om hun bedrijfsprocessen aan te passen aan de veranderende behoeften van hun organisatie.

Met Epicor ERP kunnen bedrijven verschillende aspecten van hun bedrijfsprocessen automatiseren, zoals productie, inkoop, voorraadbeheer, verkoop, financiën en HR. Dit alles kan worden beheerd vanuit één enkele, geïntegreerde oplossing. Hierdoor kunnen bedrijven hun productiviteit en efficiëntie verhogen, terwijl ze de kosten en de fouten verminderen.

Epicor ERP biedt ook een uitgebreide en intuïtieve interface waarmee gebruikers gemakkelijk door het systeem kunnen navigeren en snel toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. De software is ook geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zodat gebruikers vanuit elke locatie toegang kunnen krijgen tot hun gegevens en processen.

Bovendien biedt Epicor ERP uitgebreide rapportage- en analysefuncties, zodat bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun prestaties en hun strategische beslissingen kunnen baseren op betrouwbare gegevens. De software is ook eenvoudig te integreren met andere systemen, waardoor bedrijven hun gegevens naadloos kunnen synchroniseren en beheren.

Uiteindelijk is Epicor ERP een uitstekende keuze voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren en optimaliseren. Het biedt geavanceerde functionaliteit, robuuste functies en schaalbaarheid, waardoor bedrijven hun productiviteit en efficiëntie kunnen verhogen en de kosten en fouten kunnen verminderen.

Pak de BESTE prijs

10. Workday ERP

Onze review: een erp van topkwaliteit

Workday ERP is een krachtig enterprise resource planning (ERP) systeem dat bedrijven helpt om hun operationele processen te optimaliseren en hun zakelijke prestaties te verbeteren. Het systeem is ontworpen om bedrijven van elke omvang en in elke branche te ondersteunen, met functies en mogelijkheden die speciaal zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van elke organisatie te voldoen.

Met Workday ERP kun je al je bedrijfsprocessen beheren, van financiën en boekhouding tot human resources, procurement en supply chain management. Het systeem is volledig cloud-gebaseerd en biedt real-time inzichten en analyses, waardoor je snel kunt reageren op veranderingen in de markt en inzicht kunt krijgen in de prestaties van je bedrijf.

Een van de belangrijkste voordelen van Workday ERP is de flexibiliteit. Het systeem is zeer configureerbaar en kan worden aangepast aan de unieke behoeften van je bedrijf. Bovendien is het gemakkelijk te integreren met andere systemen en applicaties, waardoor je een naadloze workflow heeft tussen je verschillende bedrijfsprocessen.

Daarnaast is Workday ERP zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Het systeem is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een eenvoudige, intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. Dit betekent dat je medewerkers snel aan de slag kunnen gaan met het systeem, wat de adoptie en het gebruik van het systeem vergemakkelijkt.

Kortom, Workday ERP is een uitstekend systeem voor bedrijven die hun operationele processen willen verbeteren en hun zakelijke prestaties willen optimaliseren. Met krachtige functies, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid is het de ideale oplossing voor bedrijven van elke omvang en in elke branche.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een erp vergelijking

Ga je zelf verschillende erp's vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 erp's. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over erp's

Wat zijn de beste erp's volgens jullie?

Een erp beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste erp's gekomen:

  1. Sage erp
  2. SAP ERP
  3. Oracle ERP

Maak vooral zelf ook een goede erp vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een erp die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie erp's reviews betrouwbaar?

Ja, iedere erp review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke erp vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een erp terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een erp te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie erp's?

We testen een erp zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke erp review schrijven.

Waar kan ik het beste een erp kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 erp's hebben samengesteld, verkopen we zelf geen erp's. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een erp kopen!

Tenslotte over erp's

In conclusie biedt ERP-software vele voordelen voor bedrijven van elke omvang. Door de juiste ERP-software te kiezen, kun je je bedrijfsprocessen stroomlijnen en optimaliseren, waardoor je een concurrentievoordeel krijgt. Na het lezen van het artikel over de top 10 erp software, heb je een goed inzicht in de verschillende opties die beschikbaar zijn en kun je de juiste software kiezen die past bij de behoeften van jouw bedrijf. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals prijs, functionaliteit en schaalbaarheid bij het maken van een keuze. Met de juiste ERP-software aan boord, kun je de efficiëntie en winstgevendheid van jouw bedrijf verbeteren.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen erp's. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een erp van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 erp's is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022