Een mogelijkheid om te investeren of gewoon leuk om in bezit te hebben, NFT´s blijven interessant. De uitdaging zit er wel in welke de beste NFT om te kopen is. Aan keuze is er geen gebrek en kan daar juist het gevaar schuilen. 

De belangrijkste stap is daarom om voor de beste NFT collecties uit te kijken naar de handelsplatformen die niet alleen hoog aangeschreven staan binnen de NFT-markt, maar ook meegaan met de laatste ontwikkelingen. 

Niet alleen een ruim aanbod is daarbij van belang, maar moeten de aangeboden collecties ook de potentie in zich hebben om in waarde toe te nemen. 

Interessante NFT’s & Populaire collecties

NFT platformenZelfs voor personen die bekend zijn met welke NFT kopen in 2022, is het nog altijd uitkijken naar de beste NFT collecties. De concurrentie tussen de verschillende handelsplatformen is groot en moet er gebruik gemaakt worden van de vele manieren waarop ze proberen belangstellenden aan te trekken. 

Kopen van NFT´s moet bij voorkeur gebeuren bij de grote platformen als Binance, Sorare en Opensea. Wat deze zo bijzonder maakt, is hun ruim aanbod van interessante NFT collecties. 

Binance NFT collecties

Bij Binance NFT worden er verschillende categorieën aangeboden en zit wellicht de beste NFT om te kopen daar ook tussen. Uniek bij Binance is hun Mystery Box waarbij deelnemers de kans hebben om zeldzame NFT´s te winnen. 

Sorare NFT collecties

Ook bij Sorare is er sprake van een uniek aanbod van NFT´s omdat die geassocieerd zijn met virtuele voetbalwedstrijden. Daar zijn er complete teams, maar ook individuele spelers beschikbaar om te kopen en kan de waarde afhankelijk van hun prestaties flink toenemen. Het is daarom juist extra belangrijk om bij Sorare de ontwikkelingen steeds te volgen en kan dat ook via hun NFT app

Opensea NFT collecties

Een andere sterke `speler` binnen de NFT-wereld, is OpenSea. Er is geen gebrek aan creaties op het gebied van NFT´s en is OpenSea het grootste handelsplatform met vele verschillende NFT projecten.

Welke NFT kopen in 2022? Top 4 NFT’s

Na het bovenstaand gelezen te hebben, zal het wel duidelijk zijn dat de verleiding groot is aankopen te verrichten die achteraf gezien niet de juiste zijn. 

Er moet daarom gekeken worden naar de vraag naar specifieke NFT´s en de trend die daaraan gekoppeld kan worden. Het zal een grotere mate van zekerheid bieden en is de kans daarmee ook groter op het in waarde toenemen. Voor de beste NFT om te kopen kan er uitgekeken worden naar de volgende:

  • Candy Hunters
  • CryptoPunks
  • Decentraland
  • Illuvium

Candy Hunters

Candy Hunter collectieDeze populaire NFT´s hebben hun oorsprong in een virtueel spel waar alle spelers op weg zijn naar Candy mountain. Daar bevindt zich namelijk het beloofd land, Sweetopia. Onderweg ontmoeten de spelers veel tegenstand en heeft dat weer een grote invloed op de waarde van de NFT´s gekocht bij Candy Hunters. 

Mede door de invloed van de Coronapandemie, zijn de verkopen sterk gestegen en wordt Candy Hunters beschouwd als een potentiële topper voor 2022 en mag dus geplaatst worden in het rijtje van de beste NFT om te kopen.

CryptoPunks

CryptoPunks collectiesEen naam die geen onbekende is binnen de wereld van NFT´s en heeft dat te maken met het feit dat het Ethereums eerste NFT-token was, gelanceerd in 2017. Omdat CryptoPunks dus al dik 5 jaar op de markt te vinden is, zijn er ondertussen al een groot aantal `punks` verkocht uit het vastgesteld totaal van 10.000. 

Er zijn uit bepaalde collecties punks maar een klein aantal over en zijn die daarom ook flink in waarde gestegen. Een investering die zeker veel mogelijkheden biedt om er een dikke winst uit te halen.

Decentraland

Decentraland collectiesDe ontwerpers van Decentraland zijn uitgegaan van een virtuele wereld waar er niet alleen stukken grond gekocht kunnen worden, maar ook alles nodig om er bouwwerken op te zetten en in te richten. 

Decentraland beschikt daarom over het grootst aantal collecties en omvatten die een groot aantal gebieden. De verschillende eigenaren kunnen samen complete dorpen en steden opzetten en laat dat de Decentraland NFT’s in waarde stijgen.

Illuvium

Illuvium collectieVoor de game liefhebbers is het altijd handig wanneer ze naast het online gamen, ook nog in aanmerking komen voor NFT’s. Dat is ook wat de gedachte is achter Illuvium en kunnen de gewonnen Illuvials vervolgens ingezet worden om verder in de game krachtiger naar voren te komen. De Illuvials kunnen op hun beurt worden ingeruild voor NFT’s en zijn die ook gewoon verhandelbaar op meerdere platforms. 

Welke NFT wordt meer waard? 

Dit is een vraag die alle kanten op kan gaan, maar wordt er al een goed begin mee gemaakt door uit te kijken naar de populairste. 

Er zijn NFT’s op de markt die al jaren aan de weg timmeren en daardoor ook een breed draagvlak hebben. 

CryptoPunks en Decentraland zijn daar goede voorbeelden van. Er mag echter niet uit het oog verloren worden dat er steeds nieuwe collecties op de markt verschijnen en die ook het overwegen waard zijn.