Top 10 HR softwares 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede HR software? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden HR software echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 HR softwares. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een HR software vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle HR softwares in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Human Resource Management (HRM) is een essentieel onderdeel van elk bedrijf of organisatie, en het gebruik van de juiste HR-software kan de efficiëntie en productiviteit van een organisatie verbeteren. Met de toenemende digitalisering en automatisering is het kiezen van de juiste HR-software een belangrijke beslissing die van invloed kan zijn op de groei en het succes van een bedrijf. Met zoveel HR-software op de markt kan het echter een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste HR-software die beschikbaar zijn, zodat bedrijven en organisaties de juiste keuze kunnen maken om hun HR-processen te stroomlijnen en te verbeteren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de functies en voordelen van elke HR-software, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en je HR-processen kunt optimaliseren.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste HR softwares 2024

We hebben veel verschillende HR softwares getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele HR softwares die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste HR software kopen? Scroll snel verder.

1. Monday HR software

Onze review: beste HR software!

Monday HR software is een complete HR-oplossing die is ontworpen om het beheer van HR-processen eenvoudig en efficiënt te maken. Deze software biedt een breed scala aan functies, waaronder personeelsdossiers, tijdregistratie, verlofbeheer, prestatiebeheer en rapportage.

Met Monday HR software kunnen HR-professionals eenvoudig personeelsdossiers bijhouden en belangrijke informatie over werknemers beheren, zoals contactgegevens, werkgeschiedenis, vaardigheden en prestaties. Daarnaast kunnen ze met deze software de tijdregistratie van werknemers beheren, inclusief urenstaten, vakantiedagen en ziekteverzuim.

Met de verlofbeheerfunctie kunnen HR-professionals de vakantie- en verlofaanvragen van werknemers beheren en goedkeuren, terwijl de prestatiebeheerfunctie hen in staat stelt om prestatiebeoordelingen te beheren en feedback te geven aan werknemers.

Monday HR software biedt ook uitgebreide rapportagefuncties, waarmee HR-professionals inzicht kunnen krijgen in de belangrijkste HR-metrics en trends kunnen identificeren op het gebied van verlof, verzuim en prestaties.

De software is gemakkelijk te gebruiken en kan worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf, groot of klein. Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met het opzetten van een HR-afdeling, of een grote onderneming die een efficiëntere manier zoekt om HR-processen te beheren, Monday HR software is de perfecte oplossing.

Pak de BESTE prijs

2. Freshworks HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Freshworks HR software is een complete oplossing voor HR-beheer die is ontworpen om de processen te automatiseren en te stroomlijnen, zodat je HR-team zich kan concentreren op het opbouwen van een geweldige werkcultuur en het aantrekken van toptalent.

Met Freshworks HR-software kun je gemakkelijk alle HR-activiteiten vanaf één plek beheren, van werving en onboarding tot prestatiebeheer en payroll. Met functies zoals aanpasbare workflows, geautomatiseerde meldingen en rapportage, kun je je processen vereenvoudigen en je efficiëntie verhogen.

Onze software is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief, waardoor je team snel aan de slag kan zonder de noodzaak van uitgebreide training. Bovendien bieden wij een hoog niveau van aanpassing, zodat je de software kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en workflows.

Met Freshworks HR-software kun je je team beter beheren en je bedrijf laten groeien door tijd te besparen op repetitieve taken en inzicht te krijgen in de prestaties van je werknemers. Het is een complete HR-oplossing die is ontworpen om je team te ondersteunen, je processen te stroomlijnen en je bedrijf vooruit te helpen.

Pak de BESTE prijs

3. Retable HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Retable HR software is de ultieme oplossing voor het beheren van de HR-processen van je organisatie. Het is een krachtig, intuïtief en uitgebreid systeem dat je HR-team in staat stelt om zich te concentreren op wat echt belangrijk is: het werven, ontwikkelen en behouden van je talent.

Met Retable HR software kun je gemakkelijk alle aspecten van het HR-beheer van je organisatie beheren, waaronder werving en selectie, prestatiebeheer, training en ontwikkeling, verlofbeheer en meer. Het biedt ook een uitgebreide rapportagemogelijkheid, zodat je inzicht krijgt in de prestaties van je medewerkers en je HR-processen kunt optimaliseren.

Retable HR software is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. Het is ook zeer aanpasbaar, zodat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je organisatie.

Een van de grootste voordelen van Retable HR software is dat het volledig cloudgebaseerd is, wat betekent dat je geen dure hardware hoeft aan te schaffen of te onderhouden. Bovendien zorgt de cloudgebaseerde oplossing ervoor dat je gegevens veilig zijn en dat je altijd en overal toegang hebt tot je HR-gegevens.

Retable HR software is uiteindelijk de ideale oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke HR-managementtool. Het biedt alles wat je nodig hebt om je HR-processen te stroomlijnen en je talent te ontwikkelen en te behouden.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste HR softwares

Bij onze top 3 van beste HR softwares toch nog niet een HR software gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede HR softwares op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie HR softwares de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede HR software vergelijking. Scroll snel verder.

4. Quickbooks HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Quickbooks HR is een softwareoplossing die speciaal is ontworpen om het beheer van human resources in kleine en middelgrote bedrijven te vereenvoudigen. Met deze software kunnen bedrijven hun personeelsbeheer processen automatiseren, zoals het bijhouden van werknemersgegevens, het beheren van verlofaanvragen en het volgen van prestaties.

De Quickbooks HR software biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers eenvoudig informatie over werknemers kunnen invoeren en bijhouden. Werknemers kunnen zelf toegang krijgen tot de software om hun persoonlijke gegevens bij te werken, zoals adresgegevens en bankgegevens. Hierdoor wordt de administratieve last voor HR-teams verminderd en worden fouten voorkomen.

De software heeft ook een functie voor verlofbeheer, waarmee werknemers verlofaanvragen kunnen indienen en managers deze kunnen goedkeuren of afwijzen. Het systeem houdt automatisch het aantal verlofdagen bij dat elke werknemer heeft opgenomen en nog beschikbaar heeft, zodat managers gemakkelijk verlofaanvragen kunnen goedkeuren of afwijzen.

Met de Quickbooks HR software kunnen bedrijven ook prestaties van werknemers volgen en beoordelingen vastleggen. Hierdoor kunnen bedrijven het prestatieniveau van hun werknemers monitoren en feedback geven om hun prestaties te verbeteren.

Samengevat, de Quickbooks HR software is een handige oplossing voor bedrijven die hun personeelsbeheer willen stroomlijnen. De software biedt verschillende functies voor het bijhouden van werknemersgegevens, verlofbeheer en prestatiebeheer, waardoor HR-teams hun werk effectiever kunnen uitvoeren.

Pak de BESTE prijs

5. Adp HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Adp HR software is een krachtige, uitgebreide oplossing voor human resources management. Het biedt bedrijven de tools die ze nodig hebben om hun HR-processen te optimaliseren en efficiënter te maken. Met Adp HR software kunnen bedrijven alle aspecten van hun HR-functie beheren, inclusief werving en selectie, onboarding, prestatiebeheer, talentontwikkeling, verlofbeheer, beloningsbeheer en meer.

De software biedt gebruikers een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee ze gemakkelijk kunnen navigeren en toegang kunnen krijgen tot alle functies en tools die ze nodig hebben. Adp HR software is ook ontworpen met het oog op beveiliging en compliance, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het beschermen van gevoelige gegevens.

Met Adp HR software kunnen bedrijven ook geavanceerde rapportagemogelijkheden gebruiken om hun HR-activiteiten te volgen en te meten. Dit biedt waardevolle inzichten en analytics die bedrijven kunnen gebruiken om hun HR-strategieën en -processen te verbeteren.

Al met al is Adp HR software een complete HR-oplossing die bedrijven helpt om hun HR-functies te stroomlijnen, te vereenvoudigen en te optimaliseren. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, Adp HR software is de perfecte keuze om je HR-processen te beheren en te verbeteren.

Pak de BESTE prijs

6. Gusto HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Gusto HR software is een krachtige tool die speciaal is ontworpen om de HR-processen van je bedrijf te vereenvoudigen. Met Gusto HR kun je gemakkelijk je personeelsdossiers beheren, tijd- en aanwezigheidsregistratie bijhouden, salarisadministratie uitvoeren en nog veel meer.

Een van de grootste voordelen van Gusto HR is het gebruiksgemak. De interface is eenvoudig en intuïtief, zodat je snel aan de slag kunt. Of je nu een kleine ondernemer bent of een HR-team beheert, Gusto HR kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Een ander belangrijk kenmerk van Gusto HR is dat het een geautomatiseerd systeem is. Dit betekent dat je veel taken die normaal gesproken veel tijd kosten, kunt automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld de salarisadministratie voor je hele team automatisch verwerken, zodat je meer tijd kunt besteden aan belangrijkere taken.

Met Gusto HR heb je ook toegang tot een breed scala aan rapportage- en analysehulpmiddelen. Hiermee kun je trends en patronen in je HR-gegevens identificeren en belangrijke inzichten verkrijgen die je kunnen helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Bovendien biedt Gusto HR uitstekende klantenondersteuning. Hun toegewijde team van experts is altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en je te helpen het meeste uit het systeem te halen.

Gusto HR software is alles bijeengenomen een uitstekende keuze voor elk bedrijf dat zijn HR-processen wil stroomlijnen en verbeteren. Met een gebruiksvriendelijke interface, geautomatiseerde taken, krachtige rapportage- en analysehulpmiddelen en uitstekende klantenondersteuning, is Gusto HR een complete oplossing voor al je HR-behoeften.

Pak de BESTE prijs

7. Paycor HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Paycor HR software is een toonaangevende oplossing voor human resources management voor bedrijven van elke omvang. Deze software helpt bedrijven om HR-processen te stroomlijnen en te automatiseren, wat leidt tot meer efficiëntie, kostenbesparingen en betere besluitvorming.

Met Paycor HR software kunnen bedrijven HR-taken centraliseren, waaronder werving en selectie, onboarding, prestatiebeheer, salarisadministratie, belastingen en naleving van arbeidswetten. De software is ontworpen om aan de behoeften van het moderne personeelsbestand te voldoen en biedt flexibiliteit en schaalbaarheid om aan te passen aan de groeiende eisen van een bedrijf.

De software biedt ook een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om taken uit te voeren en belangrijke informatie te vinden. Met Paycor HR software kunnen managers en werknemers zelf toegang krijgen tot hun eigen profielen en relevante HR-informatie, waardoor de communicatie en samenwerking tussen afdelingen wordt verbeterd.

Paycor HR software is ook ontworpen om te voldoen aan de strikte veiligheids- en compliance-vereisten van moderne bedrijven. Het biedt krachtige tools voor gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig blijft en voldoet aan de wettelijke voorschriften.

Alles bij elkaar genomen is Paycor HR software een uitgebreide oplossing die bedrijven helpt om hun HR-processen te automatiseren en te optimaliseren, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en hun werknemers beter kunnen ondersteunen.

Pak de BESTE prijs

8. Bamboohr HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Bamboohr HR software is de ultieme oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige, maar krachtige HR-oplossing. Deze software is ontworpen om je HR-processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen, zodat je je kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Met Bamboohr kun je alle HR-gerelateerde taken beheren, waaronder het bijhouden van tijd en aanwezigheid, het beheren van verlof en afwezigheid, het bijhouden van prestaties, het beheren van wervingsprocessen en meer. De software is gemakkelijk te gebruiken en stelt je in staat om al je HR-activiteiten op één plek te beheren.

Bamboohr biedt ook krachtige rapportagemogelijkheden, waardoor je diepgaande inzichten kunt krijgen in je HR-processen en prestaties. Je kunt bijvoorbeeld gedetailleerde rapporten genereren over zaken als de aanwezigheid van werknemers, verlofgebruik, prestaties en meer.

Een ander groot voordeel van Bamboohr is de mobiele app. Hiermee kunnen je medewerkers en managers HR-taken uitvoeren vanaf hun smartphone of tablet, waar ze ook zijn. Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen om op de hoogte te blijven van belangrijke HR-activiteiten en om snel actie te ondernemen indien nodig.

Bamboohr is alles overziend de perfecte oplossing voor elk bedrijf dat op zoek is naar een eenvoudige, maar krachtige HR-softwareoplossing. Het biedt alles wat je nodig hebt om je HR-processen te beheren en te optimaliseren, en het is gemakkelijk te gebruiken en aan te passen aan je specifieke behoeften.

Pak de BESTE prijs

9. Namely HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Namely is een uitgebreide en intuïtieve HR-software die bedrijven helpt bij het beheren van hun personeelsbestand. Met Namely kunnen bedrijven HR-processen automatiseren en stroomlijnen, waardoor tijd en middelen worden bespaard en fouten worden verminderd.

Namely biedt een breed scala aan functies, waaronder personeelsadministratie, prestatiebeheer, onboarding, payroll en rapportage. Met de personeelsadministratie-functionaliteit kunnen bedrijven alle personeelsgegevens centraal opslaan en beheren, inclusief informatie over arbeidscontracten, salarissen, belastingen en meer. Dit helpt bedrijven om hun HR-processen te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

Het prestatiebeheer-systeem van Namely maakt het gemakkelijk voor managers om de prestaties van medewerkers te volgen en te evalueren, waardoor het gemakkelijker wordt om doelen te stellen en te werken aan de ontwikkeling van medewerkers. Het onboarding-proces wordt vereenvoudigd met Namely, waardoor nieuwe medewerkers snel en efficiënt kunnen worden ingewerkt.

Namely biedt ook geavanceerde payroll-functionaliteit die nauwkeurige en tijdige betalingen garandeert en voldoet aan alle belasting- en regelgevingseisen. Rapportage-tools stellen HR-teams in staat om snel en gemakkelijk gegevens te verzamelen en analyseren, waardoor bedrijven inzicht krijgen in hun personeelsbestand en de besluitvorming ondersteunen.

Namely is een alles-in-één HR-software-oplossing die bedrijven helpt bij het automatiseren en stroomlijnen van HR-processen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de fouten worden verminderd. Met geavanceerde functies en intuïtieve tools is Namely een waardevolle partner voor elk bedrijf dat op zoek is naar een betrouwbare HR-oplossing.

Pak de BESTE prijs

10. Workday HR software

Onze review: een HR software van topkwaliteit

Workday is een cloud-gebaseerde HR-software die is ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun menselijke kapitaal. Met Workday HR kunnen bedrijven de belangrijkste HR-processen centraliseren, waaronder talentbeheer, loonadministratie, prestatiebeheer, rekrutering en onboarding.

Met Workday HR hebben bedrijven toegang tot een volledig geïntegreerd systeem dat werkt op één enkele bron van waarheid. Dit betekent dat bedrijven inzicht hebben in alle HR-processen van hun werknemers en gegevens op één plek kunnen opslaan. Met een intuïtieve interface kunnen HR-teams gemakkelijk gegevens beheren en rapporten genereren om belangrijke HR-metrics bij te houden.

Workday HR biedt ook tools voor talentbeheer waarmee bedrijven de vaardigheden en prestaties van hun werknemers kunnen bijhouden. Door het talentbeheerproces te stroomlijnen, kunnen bedrijven beter inzicht krijgen in de sterke en zwakke punten van hun werknemers en hen helpen hun vaardigheden te ontwikkelen.

Daarnaast biedt Workday HR krachtige tools voor loonadministratie, waarmee bedrijven eenvoudig de salarissen en vergoedingen van werknemers kunnen beheren. Met deze tool kunnen bedrijven snel en nauwkeurig salarisverwerking uitvoeren en betalingen automatiseren, zodat HR-teams zich kunnen concentreren op het bieden van een uitstekende werknemerservaring.

Ter afsluiting, Workday HR biedt bedrijven een uitgebreide HR-oplossing die hen helpt om hun menselijke kapitaal te beheren en te ontwikkelen. Het is een krachtige en intuïtieve oplossing die bedrijven helpt om hun HR-processen te stroomlijnen en beter inzicht te krijgen in hun werknemers.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een HR software vergelijking

Ga je zelf verschillende HR softwares vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 HR softwares. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over HR softwares

Wat zijn de beste HR softwares volgens jullie?

Een HR software beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste HR softwares gekomen:

  1. Monday HR software
  2. Freshworks HR software
  3. Retable HR software

Maak vooral zelf ook een goede HR software vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een HR software die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie HR softwares reviews betrouwbaar?

Ja, iedere HR software review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke HR software vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een HR software terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een HR software te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie HR softwares?

We testen een HR software zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke HR software review schrijven.

Waar kan ik het beste een HR software kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 HR softwares hebben samengesteld, verkopen we zelf geen HR softwares. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een HR software kopen!

Tenslotte over HR softwares

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de 10 beste HR software programma's op de markt. Elk van deze softwarepakketten biedt unieke voordelen en functies die aansluiten bij de behoeften van verschillende organisaties en bedrijven. Of je nu op zoek bent naar software voor werving en selectie, personeelsadministratie, opleidingen en ontwikkeling of prestatiebeheer, er is zeker een programma dat bij je past. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in de beste HR software en dat je nu de juiste keuze kunt maken voor je organisatie.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen HR softwares. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een HR software van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 HR softwares is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022