Top 10 gantt charts 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede gantt chart? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden gantt chart echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 gantt charts. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een gantt chart vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle gantt charts in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

In de wereld van projectmanagement is een Gantt-chart een onmisbaar hulpmiddel om het overzicht te behouden. Deze grafische voorstelling van een planning toont in één oogopslag de tijdslijn, taken en verantwoordelijkheden van een project. Maar hoe kies je de juiste Gantt-chart software voor jouw bedrijf? In dit artikel hebben we de 10 beste Gantt-chart softwareoplossingen voor je op een rijtje gezet, waarmee je efficiënt en effectief jouw bedrijfsprocessen kunt beheren. Lees snel verder en ontdek hoe Gantt-chart software kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste gantt charts 2024

We hebben veel verschillende gantt charts getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele gantt charts die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste gantt chart kopen? Scroll snel verder.

1. Google Ads gantt chart

Onze review: beste gantt chart!

De Google Ads Gantt Chart is een uitstekend hulpmiddel om je campagneplanning en advertentiestrategie te visualiseren en te optimaliseren. Met deze geavanceerde tool kun je een duidelijk overzicht krijgen van de timing van je advertenties en hoe deze passen in je algehele marketingplan.

Met de Google Ads Gantt Chart kun je gemakkelijk de start- en einddatums van je advertenties instellen en zien hoe deze zich verhouden tot andere geplande marketingactiviteiten. Dit maakt het gemakkelijker om je advertenties te coördineren met andere aspecten van je marketingplan en om eventuele overlappingen of conflicten op te sporen.

Bovendien kun je met de Google Ads Gantt Chart ook de prestaties van je campagne monitoren en aanpassen op basis van de verzamelde gegevens. Zo kun je snel zien welke advertenties goed presteren en welke minder effectief zijn, waardoor je je budget kunt aanpassen en je ROI kunt verbeteren.

De Google Ads Gantt Chart is een zeer nuttige en gebruiksvriendelijke tool die je in staat stelt om je advertentieplanning te optimaliseren en je marketingprestaties te verbeteren. Het is een must have voor elke marketeer die serieus is over het bereiken van succesvolle advertentieresultaten.

Pak de BESTE prijs

2. Monday gantt chart

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

Monday is een innovatief product dat is ontworpen om het planningsproces voor projecten te vereenvoudigen en te optimaliseren. Dit product is ontwikkeld voor maximale efficiëntie en gebruiksgemak, en biedt een complete oplossing voor het beheren van projecten van start tot finish.

Met de Monday kunnen gebruikers hun projecten visueel weergeven en de voortgang van elke taak nauwlettend volgen. Dankzij de intuïtieve interface en de handige functies kunnen gebruikers gemakkelijk taken toewijzen aan teamleden, deadlines instellen en mijlpalen markeren.

Bovendien is Monday compatibel met de meeste projectmanagementtools en biedt het een naadloze integratie met andere software, zodat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen samenwerken met hun team en partners.

Of je nu een klein team of een grote onderneming heeft, Monday is de perfecte oplossing voor het plannen en beheren van je projecten. Het is een krachtige tool die je tijd bespaart, fouten minimaliseert en je productiviteit verhoogt. Probeer het vandaag nog en ontdek hoe gemakkelijk het is om je projecten op schema te houden!

Pak de BESTE prijs

3. EasyProject

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

EasyProject is de ultieme tool voor projectmanagers om hun projecten te plannen en te beheren. Met deze gebruiksvriendelijke en intuïtieve software kun je eenvoudig je projecten plannen en visualiseren in een Gantt-diagram.

Met EasyProject kun je taken toewijzen aan je teamleden en de voortgang van hun werk volgen. Het stelt je ook in staat om mijlpalen en deadlines in te stellen, waardoor je gemakkelijk kunt bepalen of je project op schema ligt.

De software biedt ook geavanceerde functies zoals resourcebeheer, waarmee je de beschikbaarheid van je teamleden kunt beheren en toewijzen aan taken. Daarnaast kun je afhankelijkheden tussen taken instellen, waardoor je een beter begrip krijgt van hoe de taken zich tot elkaar verhouden.

Met EasyProject kun je je projectplanning ook delen met je team en belanghebbenden. Hierdoor kunnen ze de voortgang van het project volgen en feedback geven. Het biedt ook geavanceerde rapportagefuncties waarmee je de voortgang en prestaties van je project kunt meten en analyseren.

In tegenstelling tot andere projectmanagementtools, is EasyProject gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen. Het is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt alle functies die je nodig hebt om je project te beheren.

Tot slot, EasyProject is de perfecte software voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en effectieve manier om hun projecten te beheren. Probeer het vandaag nog en ontdek hoe het je projectmanagementvaardigheden kan verbeteren.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste gantt charts

Bij onze top 3 van beste gantt charts toch nog niet een gantt chart gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede gantt charts op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie gantt charts de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede gantt chart vergelijking. Scroll snel verder.

4. TeamGantt

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

TeamGantt is een online projectmanagementtool die je helpt bij het plannen, beheren en volgen van je projecten met een eenvoudig te gebruiken Gantt-chart interface. Met TeamGantt kun je moeiteloos je projecttaken toewijzen aan je teamleden en hun voortgang bijhouden, zodat je op de hoogte blijft van de projectvoortgang.

Met de intuïtieve interface van TeamGantt kun je je projecten snel in kaart brengen en de afhankelijkheden van taken duidelijk maken. Het maakt het gemakkelijk om de voltooiingsdata te plannen en te bewaken, zodat je de voortgang van je projecten gemakkelijk kunt volgen.

TeamGantt biedt ook integratie met populaire projectmanagementtools zoals Trello, Asana, Basecamp, en meer. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om de projecten die je al heeft te beheren.

Of je nu een klein team leidt of een groot bedrijf runt, TeamGantt is de perfecte tool om je projecten te organiseren en je team op de hoogte te houden van de voortgang. Begin vandaag nog met het plannen van je projecten en werk slimmer, niet harder.

Pak de BESTE prijs

5. InstaGantt

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

InstaGantt is een revolutionair projectmanagementtool dat helpt bij het visualiseren van taken en het beheren van projecten. Het is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, waardoor het de perfecte oplossing is voor zowel individuen als teams.

Met InstaGantt kunnen gebruikers taken in kaart brengen en de voortgang van hun projecten bijhouden, terwijl ze visuele tijdslijnen maken om de planning te stroomlijnen. Gebruikers kunnen taken groeperen, toewijzen en prioriteren, en met de drag-and-drop-interface kunnen ze snel wijzigingen aanbrengen in hun projectplanning.

Bovendien kunnen gebruikers opmerkingen, bijlagen en deadlines toevoegen aan taken en deze gemakkelijk delen met hun teamgenoten. Het is ook mogelijk om meerdere projecten te beheren, waardoor InstaGantt een handige tool is voor iedereen die met meerdere projecten te maken heeft.

InstaGantt biedt ook een naadloze integratie met Google Agenda, zodat gebruikers taken kunnen synchroniseren en herinneringen kunnen instellen.

Het maakt niet uit als je een manager, freelancer of een klein bedrijf bent, InstaGantt is de ideale tool voor jou om projecten op schema te houden. Het biedt een intuïtieve en efficiënte manier om projectplanning te beheren en de communicatie tussen teamleden te verbeteren, zodat je projecten op tijd en binnen budget kunt leveren. Probeer InstaGantt vandaag nog en ontdek hoe het je leven gemakkelijker kan maken!

Pak de BESTE prijs

6. Proofhub

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

ProofHub is de ultieme tool voor projectbeheer en teamcollaboratie. Het stelt teams in staat om effectiever te communiceren en projecten op tijd en binnen het budget af te ronden. Met ProofHub kun je gemakkelijk taken en projecten toewijzen, deadlines beheren, bestanden delen en samenwerken met je teamleden.

De software biedt verschillende functies zoals Gantt-diagrammen, time-tracking, agenda's, discussies, rapporten en taakbeheer. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je gemakkelijk projecten in kaart brengen en toewijzen aan individuele teamleden of aan een hele afdeling.

ProofHub maakt het gemakkelijk om de voortgang van projecten te volgen, deadlines te beheren en taken te delegeren. Het is een complete oplossing voor teams om hun werk te organiseren en effectiever te communiceren. Of je nu op kantoor bent of op afstand werkt, ProofHub biedt de tools om jouw team te helpen slagen.

Of je nu een freelancer bent, een kleine ondernemer of een groot bedrijf, ProofHub is de perfecte oplossing voor projectbeheer en teamcollaboratie. Het stelt teams in staat om te communiceren en samen te werken, terwijl het projecten binnen het budget en op tijd afmaakt. Ontdek wat ProofHub voor jouw team kan doen.

Pak de BESTE prijs

7. Wrike

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

Wrike is een krachtige en intuïtieve projectmanagementsoftware waarmee teams efficiënter kunnen werken en betere resultaten kunnen behalen. Of je nu een klein team leidt of een grote organisatie runt, Wrike biedt de tools die je nodig hebt om projecten te beheren, te volgen en te delegeren, zodat je altijd op de hoogte blijft van de voortgang.

Met Wrike kun je taken, deadlines en prioriteiten gemakkelijk organiseren en bijhouden. De software biedt tal van opties voor projectplanning en -beheer, zoals Gantt-diagrammen, agenda's, borden en meer. Bovendien stelt Wrike je in staat om bestanden en informatie veilig en gemakkelijk te delen met je team, en om te communiceren via interne chats en commentaren.

Het unieke aan Wrike is dat het naadloos kan integreren met andere tools die je al gebruikt, zoals Salesforce, Jira, Adobe Creative Cloud en meer. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schakelen tussen verschillende platforms en stroomlijnt je workflow.

Tot besluit, Wrike is een all-in-one projectmanagementoplossing die je helpt om je team beter te coördineren, tijd te besparen en succesvoller te zijn. Probeer het vandaag nog en ervaar het verschil!

Pak de BESTE prijs

8. Smartsheet

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

Smartsheet is een online projectmanagement- en samenwerkingsplatform dat is ontworpen om teams te helpen bij het beheren en delen van werk. Met de krachtige functies van Smartsheet kun je taken en projecten op één plek bijhouden, communiceren en samenwerken met teamleden, en inzichten krijgen in de prestaties van je team.

Met Smartsheet kun je taken en projecten organiseren met verschillende weergaven, zoals de Kanban-weergave, Gantt-grafiek en kalenderweergave. Je kunt de voortgang van taken bijhouden en de voortgang van het project bewaken met visuele rapporten en dashboards.

Bovendien kun je teamleden in realtime samenwerken en communiceren door middel van discussies, opmerkingen, bestandshistorie en meldingen. Smartsheet biedt ook integraties met veelgebruikte tools zoals Microsoft Office, Google Suite en Salesforce.

Met Smartsheet kun je je team efficiënter laten werken en betere resultaten behalen. Door alle informatie op één plek bij te houden, kunnen teamleden sneller reageren en betere beslissingen nemen. Het is een krachtige tool die je helpt om projecten op tijd en binnen het budget te leveren, zonder dat je hoeft te jongleren met meerdere tools en communicatiekanalen.

Pak de BESTE prijs

9. Ganttpro

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

Ganttpro is een gebruiksvriendelijke projectmanagementsoftware die teams helpt bij het plannen, beheren en volgen van projecten van begin tot eind. Met Ganttpro kunnen gebruikers een visueel aantrekkelijke Gantt-grafiek maken die de belangrijkste mijlpalen, taken en deadlines weergeeft, zodat het hele team in één oogopslag de voortgang van het project kan zien.

De software biedt een breed scala aan functies, zoals het toewijzen van taken aan teamleden, het instellen van deadlines en herinneringen, en het beheren van de werklast van individuele teamleden. Ganttpro biedt ook geavanceerde projectanalyse, zodat gebruikers inzicht krijgen in de productiviteit van het team en de voortgang van het project.

Een ander groot voordeel van Ganttpro is dat het webgebaseerd is, wat betekent dat het teamleden gemakkelijk kunnen samenwerken en bijdragen aan het project vanaf elk apparaat met internettoegang. Bovendien biedt Ganttpro integraties met andere populaire tools zoals Trello, Asana en Slack.

Of je nu een kleine startup bent of een groot bedrijf, Ganttpro biedt de flexibiliteit en functies om aan de unieke behoeften van jouw team te voldoen. Probeer Ganttpro vandaag nog en ontdek hoe eenvoudig projectmanagement kan zijn.

Pak de BESTE prijs

10. Microsoft Project

Onze review: een gantt chart van topkwaliteit

Microsoft Project is een krachtige projectmanagement software waarmee je gemakkelijk projecten kan plannen, beheren en monitoren. Het biedt een uitgebreid scala aan tools en functies die specifiek zijn ontworpen om je projecten succesvol te maken, van start tot finish.

Met Microsoft Project kun je op een gestructureerde manier projecten opzetten, waarbij je taken, afhankelijkheden en deadlines kunt inplannen en beheren. Het platform biedt verschillende sjablonen en vooraf gedefinieerde workflows, waarmee je snel aan de slag kunt met de meest voorkomende projecten.

Door gebruik te maken van Microsoft Project's Gantt-diagrammen, grafieken en andere visuele hulpmiddelen kun je snel zien welke taken op schema liggen en welke acties nodig zijn om afwijkingen te herstellen. Je kunt gemakkelijk resources toewijzen aan specifieke taken en het systeem houdt bij hoeveel tijd er nodig is voor elke taak. Dit zorgt ervoor dat je een realistisch beeld hebt van de totale werklast en je niet te veel hooi op je vork neemt.

Microsoft Project biedt ook functies voor budgetbeheer en -analyse. Je kunt budgetten opstellen en de kosten van elke taak en resource bijhouden. Het systeem houdt automatisch bij of je binnen het budget blijft en geeft waarschuwingen wanneer dit niet het geval is.

Bovendien kun je met Microsoft Project eenvoudig communiceren met je team. Je kunt taken toewijzen, deadlines instellen en statusupdates ontvangen, zodat iedereen op de hoogte is van wat er moet gebeuren en wanneer.

Alles bij elkaar genomen is Microsoft Project een onmisbare tool voor elke organisatie die op een effectieve en efficiënte manier projecten wil managen en opleveren. Het helpt je om je doelen te bereiken en ervoor te zorgen dat je projecten op tijd en binnen budget worden afgerond.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een gantt chart vergelijking

Ga je zelf verschillende gantt charts vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 gantt charts. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over gantt charts

Wat zijn de beste gantt charts volgens jullie?

Een gantt chart beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste gantt charts gekomen:

  1. Google Ads gantt chart
  2. Monday gantt chart
  3. EasyProject

Maak vooral zelf ook een goede gantt chart vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een gantt chart die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie gantt charts reviews betrouwbaar?

Ja, iedere gantt chart review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke gantt chart vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een gantt chart terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een gantt chart te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie gantt charts?

We testen een gantt chart zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke gantt chart review schrijven.

Waar kan ik het beste een gantt chart kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 gantt charts hebben samengesteld, verkopen we zelf geen gantt charts. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een gantt chart kopen!

Tenslotte over gantt charts

Samengevat is een gantt chart een waardevol hulpmiddel voor projectmanagement. Door de informatie die we hebben gepresenteerd in onze blog over de top 10 gantt charts, heb je nu de kennis en middelen om een software te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en eisen. Door een goede gantt chart te gebruiken, kan je je projecten beter beheren, waardoor je tijd en middelen kan besparen en tegelijkertijd de efficiëntie verhoogt. Aarzel dus niet om onze tips te gebruiken en een software te selecteren die past bij jouw behoeften!

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen gantt charts. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een gantt chart van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 gantt charts is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022