Top 10 virusscanners 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede virusscanner? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden virusscanner echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 virusscanners. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een virusscanner vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle virusscanners in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Bescherm je computer met de beste virusscanner!

Een virus kan veel schade aanrichten aan je computer. Daarom is het belangrijk om een virusscanner te hebben die je kan beschermen tegen alle nieuwste virussen.

Je verdient gemoedsrust als het gaat om de beveiliging van je computer. Met de beste virusscanner weet je zeker dat je computer goed beschermd is tegen alle soorten virussen.

Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste virusscanners 2024

We hebben veel verschillende virusscanners getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele virusscanners die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste virusscanner kopen? Scroll snel verder.

1. Avast business

Onze review: beste virusscanner!

Ben je op zoek naar de perfecte oplossing om de cyberbeveiliging van je bedrijf krachtig, eenvoudig en betaalbaar te maken? Avast Business is het antwoord. Uitgerust met drie decennia innovatie en onderzoek biedt Avast intelligente en gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossingen die de bescherming maximaliseren. Ontwikkeld door een team van getalenteerde cyberbeveiligingsdeskundigen en gedreven door geavanceerde technologie zoals gedragsdetectie, cloud-based machine learning en detectie op basis van handtekeningen, zorgt Avast ervoor dat je bedrijfsgegevens veilig zijn. Bovendien is het ontworpen om minimale inspanning van je te vragen - geniet van geavanceerde cyberbeveiliging zonder gedoe van een vertrouwde bron. Ervaar vandaag nog maximale bescherming met Avast Business!

Pak de BESTE prijs

2. Malwarebytes

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Voor kleine bedrijven is geen downtime de enige optie - maar de voortdurende dreiging van cyberaanvallen kan een enorme druk leggen op je beveiligingsteam. Met Malwarebytes Small Business Solutions maken we het gemakkelijker dan ooit om je bedrijf en je gegevens te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen. We bieden 24-uurs managed detection and response (MDR) service en PC Magazine's #1 Business Choice Award Winner in bescherming, zodat je gerust kunt zijn dat je een uitgebreide dekking biedt tegen malware- en ransomware-aanvallen. Je kunt deze geavanceerde beschermingsmogelijkheden direct "instellen en vergeten" om te voorkomen dat kwaadwillenden je systeem binnendringen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je systemen veilig zijn, of je nu werkt of speelt. Het beschermen van je kleine bedrijf hoeft niet ingewikkeld te zijn - met Malwarebytes Small Business Solutions kun je er zeker van zijn dat Malwarebytes je dekt.

Pak de BESTE prijs

3. Intego

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Krijg de gemoedsrust die je nodig hebt met Intego! Al meer dan twintig jaar levert Intego krachtige software die ervoor zorgt dat je Mac veilig is en je beschermt tegen virussen, Trojaanse paarden, spyware en meer. 24/7 antivirusbescherming zorgt voor een extra verdedigingslaag en dit uitgebreide web schild houdt gevaarlijke websites op afstand. Bovendien kunnen de geavanceerde technologische functies Zero Day-aanvallen blokkeren, zodat je zelfs tegen nieuw ontwikkelde bedreigingen bent beschermd. Neem geen risico's met je gegevens - kies vandaag nog voor Intego voor maximale beveiliging op je Mac!

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste virusscanners

Bij onze top 3 van beste virusscanners toch nog niet een virusscanner gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede virusscanners op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie virusscanners de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede virusscanner vergelijking. Scroll snel verder.

4. AVG

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Maak kennis met AVG - de internetbeveiliging voor je behoeften! AVG snapt dat wat van jou is, van jou is en van jou alleen. Daarom krijg je met AVG twee extra functies voor extra bescherming - Webcam Protection en Ransomware Protection, zodat niemand zonder je toestemming toegang heeft tot je camera of je bestanden kan wijzigen.

Bovendien biedt deze functie, “Smart Phone, Safe Phone”, je onderweg bescherming tegen malware-aanvallen en bedreigingen van je privacy. En als dat nog niet genoeg is, kun je AVG AntiVirus voor Android downloaden voor extra beveiligings- en prestatiefuncties.

Maar wacht, er is meer! Heb je nog meer bescherming nodig? Kom dan terug naar AVG TuneUp! Deze suite zorgt ervoor dat je pc sneller, soepeler en langer werkt, precies zoals je dat wilt. Er is ook iets nieuws: een Uninstaller die bloatware en adware verwijdert die ruimte op je computer inneemt, zodat je meer geheugen overhoudt voor de dingen die je echt belangrijk vindt.

Vergeet voor al deze beveiligingsbehoeften niet: vertrouw alleen op AVG - de websitebeveiligingsoplossing voor je!

Pak de BESTE prijs

5. ESET

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een internetbeveiligingsoplossing die weinig middelen vergt en ontworpen is met de nieuwste technologie? ESET is precies wat je nodig heeft - het beschermt meer dan 1 miljard internetgebruikers wereldwijd door klaar te zijn voor de toekomst. Al 11 jaar op rij heeft deze meerlaagse bescherming de hoogste scores behaald in AV Comparatives testen, en met meer dan 700 customer care experts die je taal spreken, is ondersteuning altijd binnen handbereik. ESET houd je niet alleen veilig online, maar verdient ook jaar na jaar prijzen voor zijn technologie. Bovendien maken geverifieerde consumentenbeoordelingen op Trustpilot het een van de meest gebruiksvriendelijke oplossingen die er zijn! Tot slot bereikt ESET dit alles terwijl ze maatschappelijk verantwoord blijft en de samenleving nu en in de toekomst ten goede komt. Haal ESET - de ideale beveiligingspartner om je digitale leven beschermd te houden!

Pak de BESTE prijs

6. Bullguard Antivirus

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Nu BullGuard en Norton deel uitmaken van één bedrijf, kunnen huidige BullGuard-klanten zonder extra kosten overstappen op een gelijkwaardig of opgewaardeerd abonnement op Norton 360 Deluxe! Kies voor Cyber Safety met Norton 360 Deluxe om je digitale leven veilig en beschermd te houden.

Maak kennis met Norton 360 Deluxe - de veilige alles-in-één bescherming voor je digitale leven. Met meerdere beschermingslagen om jou en je gegevens veilig te houden, is er geen betere manier om te genieten van de voordelen van cyberveiligheid. Het deluxe pakket bevat een VPN, wachtwoordbeheer en functies voor ouderlijk toezicht die op meerdere apparaten en platforms kunnen worden gebruikt. Bovendien krijg je dankzij de 100% virusbeschermingsbelofte stapsgewijze technische ondersteuning als er iets misgaat.

Pak de BESTE prijs

7. F-Secure

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Ben je op zoek naar het beste van het beste als het gaat om online bescherming? Zoek niet verder dan F-Secure TOTAL, het uitgebreide online beschermingspakket dat je voorziet van alles wat je nodig hebt om veilig te browsen!

F-Secure SAFE biedt bekroonde internetbeveiliging die je bank- en online winkelinformatie veilig houdt op al je apparaten. FREEDOME VPN geeft je volledige privacy tijdens het browsen en geeft je direct toegang tot inhoud van over de hele wereld vanaf elk apparaat. Tot slot beveiligt F-Secure ID Protection je wachtwoorden en identiteit, zodat ze uit handen van kwaadwillenden blijven.

Met F-Secure TOTAL is gemoedsrust slechts een klik verwijderd! Jezelf en je persoonlijke gegevens beschermen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Nu is het tijd om de controle over je online-ervaring terug te nemen en met vertrouwen in dit digitale tijdperk te gaan leven!

Pak de BESTE prijs

8. MacKeeper Antivirus

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Houd je Mac en gegevens veilig met MacKeeper Antivirus. Beveiliging die nooit slaapt! Ontvang essentiële, 24 uur per dag bescherming tegen 99,7% van de bekende onlinebedreigingen. Bescherm je Mac tegen adware en verdachte toepassingen terwijl je volledig anoniem surft met de veilige VPN die in MacKeeper is opgenomen. Bovendien blokkeer je vervelende advertenties en site trackers die op zoek zijn naar je gegevens, zodat je met een gerust hart kunt browsen. En om je privacy achter slot en grendel te houden, word je 24/7 gecontroleerd op alle datalekken die je zouden kunnen treffen - samen met ondersteuning van hun experts indien nodig. Neem geen risico's als het gaat om de beveiliging van je Mac: bescherm jezelf vandaag nog met MacKeeper Antivirus!

Pak de BESTE prijs

9. Sophos Home Premium

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Sophos Home is de slimme benadering van digitale beveiliging voor gezinnen. Met Sophos Home bescherm je alle Windows-pc's en Macs van je gezin op één handige plek. Bekroonde beveiliging betekent dat je apparaten worden beschermd tegen dezelfde soorten malware waarmee topbedrijven over de hele wereld worden aangevallen. Bovendien helpt Sophos Home actief de prestaties van je apparaten te verbeteren door ze te scannen en te ontdoen van schadelijke software die ze vertraagt. Sophos Home beschermt je gezin ook tegen bedreigingen zoals virussen, ransomware, phishing en hacking - zodat hun privégegevens veilig zijn terwijl ze vol vertrouwen op het web surfen. Bescherm elk lid van je huishouden met Sophos Home - beveilig wat belangrijk is!

Pak de BESTE prijs

10. Trend Micro Antivirus + Maximum Security

Onze review: een virusscanner van topkwaliteit

Als het erom gaat je digitale leven veilig te houden, mag je geen risico's nemen. Daarom is Trend Micro Antivirus + Maximum Security er om je nodige bescherming en gemoedsrust te bieden. Met de meest geavanceerde virusbestrijdende technologie blokkeert het webbedreigingen en beschermt het tegen ransomware en andere online gevaren. Surf zonder zorgen in de wetenschap dat gevaarlijke websites en phishing e-mails worden gemarkeerd en schadelijke bestanden van je apparaten worden geweerd. Geniet van je digitale leven - winkelen, gamen of uitgaan - met het volste vertrouwen dat je wordt ondersteund door bescherming van wereldklasse tegen de nieuwste soorten aanvallen, waaronder virussen, spyware en cybercriminaliteit. Nu volledig verenigbaar met Windows 11, bescherm jezelf en je gegevens vandaag nog met Trend Micro Antivirus + Maximum Security!

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een virusscanner vergelijking

Ga je zelf verschillende virusscanners vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 virusscanners. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over virusscanners

Wat zijn de beste virusscanners volgens jullie?

Een virusscanner beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste virusscanners gekomen:

  1. Avast business
  2. Malwarebytes
  3. Intego

Maak vooral zelf ook een goede virusscanner vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een virusscanner die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie virusscanners reviews betrouwbaar?

Ja, iedere virusscanner review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke virusscanner vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een virusscanner terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een virusscanner te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie virusscanners?

We testen een virusscanner zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke virusscanner review schrijven.

Waar kan ik het beste een virusscanner kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 virusscanners hebben samengesteld, verkopen we zelf geen virusscanners. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een virusscanner kopen!

Tenslotte over virusscanners

Met zoveel keuzes op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke virusscanner voor je geschikt is. Onze top 10 lijst zou je echter een goed idee moeten hebben gegeven van wat je moet zoeken in een kwaliteitsproduct. Wacht niet langer, kies de juiste en bestel je virusscanner nu online.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen virusscanners. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een virusscanner van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 virusscanners is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022