Top 10 marketing softwares 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede marketing software? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden marketing software echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 marketing softwares. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een marketing software vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle marketing softwares in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Marketing software is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor bedrijven en organisaties om hun marketingstrategieën te ontwikkelen, te implementeren en te optimaliseren. Met zoveel opties beschikbaar, kan het echter lastig zijn om de juiste marketing software te kiezen die voldoet aan jouw specifieke behoeften en vereisten. In dit artikel zullen we de top 10 marketing softwareoplossingen bespreken die momenteel beschikbaar zijn. We zullen de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen van elke tool onderzoeken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de beste marketing software voor jouw bedrijf of organisatie. Door het gebruik van de juiste marketing software kun je meer verkeer naar jouw website genereren, klantbetrokkenheid verbeteren en de verkoop verhogen.
Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste marketing softwares 2024

We hebben veel verschillende marketing softwares getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele marketing softwares die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste marketing software kopen? Scroll snel verder.

1. Salesforce marketing software

Onze review: beste marketing software!

Salesforce marketing software is een krachtige en veelzijdige oplossing die bedrijven helpt om hun marketingcampagnes te optimaliseren en te automatiseren. Met deze software kun je je marketingactiviteiten stroomlijnen, klantrelaties verbeteren en de verkoop stimuleren.

De software biedt een breed scala aan functies, waaronder klantsegmentatie, campagnebeheer, lead scoring, e-mailmarketing, social media integratie en analytics. Met de klantsegmentatie-functionaliteit kun je je klantenbestand segmenteren op basis van demografische gegevens, aankoopgedrag en andere kenmerken, zodat je gerichte marketingcampagnes kunt uitvoeren.

Het campagnebeheer maakt het eenvoudig om marketingcampagnes te plannen, te lanceren en te volgen. Je kunt automatisch gepersonaliseerde e-mails versturen naar prospects en klanten op basis van hun gedrag, zoals het openen van eerdere e-mails of het klikken op links. Dit kan de betrokkenheid van je doelgroep vergroten en de conversieratio's verhogen.

Met de lead scoring-functionaliteit kun je potentiële klanten scoren op basis van de interesse die ze tonen in je producten of diensten, zodat je je verkoopinspanningen kunt concentreren op de meest veelbelovende leads.

De social media integratie zorgt ervoor dat je je marketingboodschappen kunt verspreiden over verschillende sociale media-platforms, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Dit kan je helpen om je bereik te vergroten en je merk meer zichtbaarheid te geven.

De analytics-functionaliteit stel je in staat om de resultaten van je marketingcampagnes te meten en te analyseren. Je kunt inzicht krijgen in welke campagnes de beste resultaten opleveren en waar je je inspanningen het beste op kunt richten.

Kortom, Salesforce marketing software is een uitstekende oplossing voor bedrijven die hun marketingactiviteiten willen optimaliseren en automatiseren. Het biedt krachtige functies en tools die je helpen om je klantrelaties te verbeteren, je conversieratio's te verhogen en je omzet te laten groeien.

Pak de BESTE prijs

2. Marketo marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Marketo marketing software is een krachtige en veelzijdige oplossing voor bedrijven van elke omvang die hun marketinginspanningen willen stroomlijnen en verbeteren. Deze software biedt een uitgebreide suite van tools die je helpen bij het beheren van je marketingcampagnes, het genereren van leads, het volgen van je marketingprestaties en het optimaliseren van je marketingstrategieën.

Met Marketo kun je je marketinginspanningen effectiever en efficiënter beheren. Het platform biedt krachtige automatiserings- en personalisatietools, waarmee je geautomatiseerde e-mails, sociale media-inhoud, advertenties en andere marketingcampagnes kunt maken die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van je doelgroep.

Met de leadgeneratietools van Marketo kun je je potentiële klanten effectief volgen en hen gepersonaliseerde en relevante inhoud bieden om hen te converteren tot klanten. Je kunt ook nauwkeurige en gedetailleerde rapporten genereren over de prestaties van je marketingcampagnes en je marketingstrategieën voortdurend optimaliseren op basis van deze gegevens.

Of je nu op zoek bent naar betere manieren om leads te genereren, effectievere manieren om klanten te converteren, of meer inzicht in je marketingprestaties, Marketo is de perfecte keuze voor je bedrijf. Door gebruik te maken van de krachtige tools van Marketo, kun je je marketinginspanningen verbeteren en de resultaten van je bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Pak de BESTE prijs

3. Netsuite marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

NetSuite marketing software is een krachtige en allesomvattende oplossing die is ontworpen om je marketingactiviteiten te stroomlijnen en te automatiseren. Met NetSuite kun je je marketingstrategieën optimaliseren en resultaten genereren die je bedrijf laten groeien.

Met NetSuite kun je je marketingteam de tools geven die ze nodig hebben om effectiever te zijn in het genereren van leads, het ontwikkelen van nieuwe kansen en het sluiten van meer deals. Je kunt campagnes opzetten en beheren, leads volgen en segmenteren op basis van hun interesses en demografische gegevens, en gepersonaliseerde e-mails en content aanbieden die specifiek is afgestemd op hun behoeften en voorkeuren.

Met NetSuite kun je ook je marketingstrategieën optimaliseren door middel van geavanceerde analytics en rapportagefuncties. Je kunt nauwkeurig bijhouden hoe je campagnes presteren, welke bronnen de meeste leads genereren, welke berichten de meeste betrokkenheid hebben, en nog veel meer. Op basis van deze inzichten kun je je strategieën aanpassen en verbeteren om betere resultaten te behalen.

Met NetSuite marketingsoftware kun je:

   Campagnes opzetten en beheren;
  • Leads volgen en segmenteren;
  • Gepersonaliseerde e-mails en content aanbieden;
  • Geavanceerde analytics en rapportage gebruiken;
  • Marketingstrategieën optimaliseren.

  Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met marketing of een groot bedrijf dat op zoek is naar een krachtigere oplossing, NetSuite marketing software biedt de functionaliteit en flexibiliteit die je nodig hebt om je marketingdoelstellingen te bereiken.

  Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste marketing softwares

Bij onze top 3 van beste marketing softwares toch nog niet een marketing software gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede marketing softwares op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie marketing softwares de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede marketing software vergelijking. Scroll snel verder.

4. HubSpot marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

HubSpot marketing software is een uitgebreide tool die speciaal is ontworpen voor marketeers. Het biedt een reeks krachtige functies die je kunnen helpen om je marketingcampagnes te verbeteren en je doelgroep beter te bereiken.

Met HubSpot marketing software kun je gemakkelijk nieuwe leads genereren en bestaande klanten beter beheren. Het biedt een geïntegreerde aanpak voor al je marketingactiviteiten, van e-mailmarketing en sociale media tot zoekmachineoptimalisatie en analyses.

Eén van de belangrijkste kenmerken van HubSpot marketing software is het marketing automatiseringssysteem. Hiermee kun je gepersonaliseerde e-mails, workflows en campagnes maken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en interesses van je doelgroep. Dit kan je helpen om je conversieratio's te verhogen en meer omzet te genereren.

Daarnaast biedt HubSpot marketing software ook geavanceerde rapportagemogelijkheden. Hiermee kun je gedetailleerde analyses uitvoeren van je marketingcampagnes en prestaties opvolgen. Dit kan je helpen om trends te ontdekken, verbeteringen aan te brengen en je marketingbudget effectiever te gebruiken.

Al met al is HubSpot marketing software een krachtige tool die je kan helpen om je marketingactiviteiten te stroomlijnen en je resultaten te verbeteren. Of je nu een kleine start-up of een groot bedrijf bent, HubSpot marketing software kan je helpen om je doelstellingen te bereiken en je bedrijf te laten groeien.

Pak de BESTE prijs

5. Mailchimp marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Mailchimp is een toonaangevend marketing automatiseringsplatform dat jouw bedrijf helpt om meer klanten te bereiken en te behouden door middel van effectieve marketingcampagnes. Met Mailchimp kun je eenvoudig e-mailcampagnes maken, automatiseren en analyseren, zodat je gerichte en gepersonaliseerde berichten kunt verzenden naar de juiste doelgroepen op het juiste moment.

Mailchimp biedt een scala aan krachtige functies, waaronder een intuïtieve drag-and-drop editor waarmee je professionele e-mails kunt ontwerpen zonder dat je kennis nodig hebt van codering. Het platform bevat ook een uitgebreide bibliotheek met e-mailtemplates die je kunt aanpassen om snel en gemakkelijk professioneel ogende e-mails te maken.

Daarnaast biedt Mailchimp uitgebreide mogelijkheden voor e-mail automatisering, waardoor je gerichte berichten kunt verzenden op basis van het gedrag en de interesses van jouw abonnees. Met behulp van de segmentatietools kun je jouw doelgroepen verder verfijnen en jouw campagnes afstemmen op hun specifieke behoeften en interesses.

Naast e-mailmarketing biedt Mailchimp ook tools voor sociale media-advertenties, postkaartcampagnes, retargetingadvertenties en meer. Hiermee kun je een volledig geïntegreerde en samenhangende marketingstrategie uitvoeren om jouw bedrijf te laten groeien.

Kortom, Mailchimp is een uitstekende keuze voor bedrijven die hun marketinginspanningen willen stroomlijnen en uitbreiden. Met zijn uitgebreide functies, intuïtieve interface en flexibele prijsstructuur biedt Mailchimp alles wat je nodig hebt om succesvolle marketingcampagnes te ontwerpen, automatiseren en analyseren.

Pak de BESTE prijs

6. Maximizer marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Maximizer marketing software is een krachtig en veelzijdig platform dat is ontworpen om je marketinginspanningen te maximaliseren en je bedrijf te laten groeien. Met een breed scala aan functies en tools biedt Maximizer marketing software alles wat je nodig hebt om je marketingstrategie te ontwikkelen, uit te voeren en te optimaliseren.

Met Maximizer marketing software kun je je marketinginspanningen stroomlijnen en automatiseren. Van het genereren van leads tot het volgen van campagnes en het analyseren van gegevens, de software biedt alles wat je nodig heeft om je marketinginspanningen efficiënter te maken. Je kunt je doelgroepen beter begrijpen en relevantere inhoud aanbieden, waardoor je campagnes effectiever worden en je ROI wordt verhoogd.

Maximizer marketing software biedt een uitgebreide set van functies, waaronder e-mailmarketing, leadmanagement, CRM, rapportage en analyse, en nog veel meer. Met deze functies kun je je marketinginspanningen aanpassen aan je behoeften en doelen, en kun je je marketingstrategieën snel en gemakkelijk aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Het gebruik van Maximizer marketing software biedt vele voordelen voor je bedrijf, waaronder verbeterde efficiëntie, betere targeting, verhoogde omzet en winstgevendheid, en meer inzicht in je doelgroepen en marketingresultaten. Met Maximizer marketing software kun je je marketinginspanningen maximaliseren en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Pak de BESTE prijs

7. Tune marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Tune marketing software is een uitgebreide oplossing voor marketeers die op zoek zijn naar een manier om hun marketingactiviteiten te stroomlijnen en te optimaliseren. Met deze software kun je je advertentiecampagnes beheren, je prestaties analyseren en je marketingstrategieën verbeteren.

De Tune marketing software bied je een uitgebreide reeks tools waarmee je je advertentiecampagnes kunt beheren. Je kunt je campagnes maken, bewerken en beheren vanuit één centrale locatie. Je kunt ook je doelgroepen segmenteren en je advertenties personaliseren om betere resultaten te behalen.

Met de prestatie-analyse-tools van Tune marketing software kun je inzicht krijgen in hoe je campagnes presteren. Je kunt je prestaties bijhouden, je campagneresultaten in real-time bekijken en rapporten genereren om je prestaties in de loop van de tijd te volgen.

De software biedt ook mogelijkheden om je marketingstrategieën te verbeteren door je inzicht te geven in je klanten en hoe ze reageren op je campagnes. Je kunt bijvoorbeeld je conversies bijhouden en analyseren welke campagnes de beste resultaten opleveren. Je kunt ook A/B-tests uitvoeren om te zien welke elementen van je advertenties het beste werken.

Tune marketing software is een krachtige tool voor marketeers die op zoek zijn naar een uitgebreide oplossing voor het beheren van hun marketingactiviteiten. Of je nu een klein bedrijf runt of een grote onderneming leidt, deze software bied je de tools en inzichten die je nodig hebt om je marketingcampagnes te optimaliseren en je bedrijf te laten groeien.

Pak de BESTE prijs

8. Creatio marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Creatio Marketing is een krachtige softwareoplossing die speciaal is ontworpen om bedrijven te helpen bij het creëren en implementeren van effectieve marketingstrategieën. Met deze software kunnen marketeers naadloos samenwerken met sales en service teams om gepersonaliseerde, omnichannel customer journeys te ontwikkelen die leiden tot betere klanttevredenheid, hogere conversieratio's en meer omzet.

Met Creatio Marketing kun je geavanceerde campagnes ontwerpen en implementeren die rekening houden met de voorkeuren, interesses en gedragingen van je doelgroep. Door gebruik te maken van real-time data-analyse, kun je de prestaties van je campagnes in realtime volgen en aanpassen om betere resultaten te behalen.

Daarnaast beschikt Creatio Marketing over een breed scala aan tools en functies om je marketingprocessen te stroomlijnen en te automatiseren. Van lead management en lead scoring tot e-mailmarketing, sociale media-integratie en event management, Creatio Marketing biedt alles wat je nodig hebt om je marketingdoelen te bereiken en je bedrijf te laten groeien.

Creatio Marketing is gebouwd op een flexibel en schaalbaar platform dat kan worden aangepast aan de unieke behoeften van je bedrijf. Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint of een grote onderneming met complexe marketingprocessen, Creatio Marketing biedt de tools en functionaliteit die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Met Creatio Marketing kun je:

 • Personaliseerde klantreizen ontwikkelen die leiden tot hogere conversieratio's en klanttevredenheid;
 • Geavanceerde campagnes ontwerpen en implementeren die rekening houden met de voorkeuren en interesses van je doelgroep;
 • Marketingprocessen stroomlijnen en automatiseren om tijd en middelen te besparen;
 • Real-time data-analyse gebruiken om de prestaties van je campagnes te volgen en aan te passen voor betere resultaten;
 • Je marketinginspanningen integreren met sales en service teams voor betere samenwerking en bedrijfsresultaten.

Of je nu een start-up bent die net begint met marketing of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar nieuwe manieren om te groeien, Creatio Marketing is de ideale softwareoplossing om je marketingdoelen te bereiken en je bedrijf te laten groeien.

Pak de BESTE prijs

9. Sumo marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Sumo Marketing Software is een krachtige en intuïtieve marketing automatiseringsplatform dat is ontworpen om marketeers te helpen hun marketinginspanningen te optimaliseren en hun conversies te verhogen. Met Sumo Marketing Software kunnen marketeers eenvoudig alle aspecten van hun marketingstrategie beheren en automatiseren, van e-mailmarketing tot sociale media tot SEO-optimalisatie en meer.

Met Sumo Marketing Software kun je eenvoudig campagnes maken, verzenden en bijhouden. Met de geavanceerde e-mailmarketingfuncties kun je gepersonaliseerde e-mails maken en deze automatisch verzenden op basis van triggers, zoals het gedrag van de ontvanger op je website of in je eerdere e-mails. Je kunt ook eenvoudig A/B-testen uitvoeren om te bepalen welke e-mails de beste resultaten opleveren.

Sumo Marketing Software biedt ook geavanceerde rapportage- en analysefuncties, zodat je inzicht krijgt in hoe je marketinginspanningen presteren en welke strategieën het meest effectief zijn. Met deze informatie kun je je strategieën verder optimaliseren en je conversies verhogen.

Het platform is ook volledig aanpasbaar en schaalbaar, zodat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf en kan meegroeien met je bedrijf naarmate het groeit.

Kortom, Sumo Marketing Software is de perfecte oplossing voor marketeers die op zoek zijn naar een alles-in-één marketing automatiseringsplatform dat hen helpt hun marketingstrategie te optimaliseren en hun conversies te verhogen.

Pak de BESTE prijs

10. Freshworks marketing software

Onze review: een marketing software van topkwaliteit

Freshworks is een krachtige marketing software die bedrijven helpt bij het bouwen van een effectieve marketingstrategie en het bereiken van hun doelgroep. Met deze software kunnen bedrijven hun marketingcampagnes beheren, analyseren en optimaliseren om betere resultaten te behalen.

Met Freshworks kunnen bedrijven hun doelgroep op verschillende kanalen bereiken, waaronder sociale media, e-mail, SMS en chat. Het platform biedt een uitgebreide set aan tools voor e-mailmarketing, waarmee bedrijven aantrekkelijke en gepersonaliseerde e-mails kunnen maken en versturen naar hun klanten.

Daarnaast biedt Freshworks geavanceerde analytics tools, waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun campagneprestaties en de effectiviteit van hun marketingstrategie kunnen meten. Door de prestaties van hun campagnes te volgen, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën aanpassen en verbeteren om betere resultaten te behalen.

Freshworks is ook gemakkelijk te integreren met andere software, zoals CRM-systemen en marketingautomatiseringstools. Hierdoor kunnen bedrijven hun marketingstrategieën naadloos integreren in hun overkoepelende bedrijfsstrategie en klantrelatiebeheer.

Tot slot biedt Freshworks uitstekende ondersteuning aan haar gebruikers. De software heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt uitgebreide documentatie en tutorials om gebruikers te helpen bij het opzetten en beheren van hun marketingcampagnes. Daarnaast biedt het bedrijf 24/7 ondersteuning via telefoon, e-mail en chat om gebruikers te helpen bij eventuele vragen of problemen.

Kortom, Freshworks is een krachtige en veelzijdige marketingsoftware die bedrijven helpt bij het opzetten en beheren van effectieve marketingcampagnes. Met de uitgebreide set aan tools en analytics-functionaliteiten kunnen bedrijven hun marketingstrategieën verbeteren en betere resultaten behalen.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een marketing software vergelijking

Ga je zelf verschillende marketing softwares vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 marketing softwares. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over marketing softwares

Wat zijn de beste marketing softwares volgens jullie?

Een marketing software beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste marketing softwares gekomen:

 1. Salesforce marketing software
 2. Marketo marketing software
 3. Netsuite marketing software

Maak vooral zelf ook een goede marketing software vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een marketing software die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie marketing softwares reviews betrouwbaar?

Ja, iedere marketing software review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke marketing software vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een marketing software terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een marketing software te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie marketing softwares?

We testen een marketing software zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

 • Effectiviteit
 • Gebruiksgemak
 • Inhoud/stevigheid
 • Uiterlijk
 • Levensduur (bij benadering)
 • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke marketing software review schrijven.

Waar kan ik het beste een marketing software kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 marketing softwares hebben samengesteld, verkopen we zelf geen marketing softwares. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een marketing software kopen!

Tenslotte over marketing softwares

Na het onderzoeken en vergelijken van verschillende marketing software, hebben we de 10 beste op een rij gezet. Deze software bieden verschillende functionaliteiten die jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen bij het ontwikkelen van effectieve marketingstrategieën. Door te investeren in de juiste marketing software, kun je jouw marketingactiviteiten efficiënter en effectiever maken. Of het nu gaat om socialmediamanagement, e-mailmarketing of SEO-analyse, er is een tool die bij jouw behoeften past. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende opties en kun je nu de beste marketing software kiezen voor jouw bedrijf of organisatie.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen marketing softwares. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een marketing software van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 marketing softwares is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022