Top 10 flowcharts 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede flowchart? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden flowchart echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 flowcharts. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een flowchart vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle flowcharts in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Een flowchart is een diagram dat de stappen van een proces weergeeft. Het wordt vaak gebruikt in de bedrijfswereld om complexe processen te visualiseren en te analyseren. Door het gebruik van symbolen en lijnen, geeft een flowchart een duidelijk overzicht van de stappen die nodig zijn om een doel te bereiken.

Maar welke flowchart past het beste bij jouw bedrijf of organisatie? Hieronder hebben we enkele van de beste flowcharts op een rij gezet:

 • Swimlane flowchart: deze flowchart is geschikt voor processen waarbij meerdere personen betrokken zijn. Het geeft de verschillende afdelingen en verantwoordelijkheden weer.
 • Proces flowchart: dit type flowchart is geschikt voor het weergeven van de stappen in een proces. Het wordt vaak gebruikt om de efficiëntie van een proces te verbeteren.
 • Mindmap flowchart: deze flowchart is geschikt voor brainstormsessies en het visualiseren van ideeën. Het is een creatieve manier om complexe ideeën te presenteren en te ordenen.
 • Data flowchart: dit type flowchart is geschikt voor het weergeven van de gegevens die door een proces stromen. Het wordt vaak gebruikt in IT-processen.
 • Workflow flowchart: deze flowchart is geschikt voor het weergeven van de taken en de volgorde waarin ze moeten worden uitgevoerd. Het geeft een duidelijk overzicht van het proces en kan helpen bij het identificeren van eventuele knelpunten.

Het kiezen van de juiste flowchart is afhankelijk van het proces dat je wilt visualiseren. Het is belangrijk om te weten wat je wilt bereiken en welke informatie je wilt weergeven. Door het gebruik van een flowchart kun je processen inzichtelijk maken en verbeteren, wat kan leiden tot meer efficiëntie en kostenbesparing.

Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste flowcharts 2024

We hebben veel verschillende flowcharts getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele flowcharts die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste flowchart kopen? Scroll snel verder.

1. Lucidchart

Onze review: beste flowchart!

Lucidchart is een krachtige online tool voor het maken van visuele diagrammen en grafieken. Of je nu werkt aan een bedrijfsplan, een flowchart voor een proces of een mindmap voor een project, Lucidchart biedt een eenvoudige manier om je ideeën en gegevens te visualiseren.

Met Lucidchart kun je makkelijk diagrammen en grafieken maken en deze delen met collega's, klanten en partners. Het biedt een scala aan sjablonen en vormen die je kunt gebruiken om snel en gemakkelijk professionele diagrammen te maken. Bovendien kun je afbeeldingen importeren, koppelingen toevoegen en zelfs samenwerken in real-time met anderen om sneller beslissingen te nemen.

Of je nu een beginnende of ervaren gebruiker bent, Lucidchart is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen. De intuïtieve interface biedt een naadloze ervaring voor het maken van diagrammen en grafieken. Bovendien is het platform compatibel met andere populaire tools zoals Microsoft Office, Google Drive en Adobe Creative Cloud.

Met een abonnement op Lucidchart krijg je toegang tot extra functies en integraties, waaronder een onbeperkt aantal diagrammen, onbeperkte opslag, toegang tot premium sjablonen, en nog veel meer. Lucidchart is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Windows, Mac, iOS en Android.

Dus als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om visuele diagrammen en grafieken te maken en te delen, probeer dan Lucidchart. Het is een krachtige en betrouwbare tool die je kan helpen bij het visualiseren van je ideeën en het nemen van betere beslissingen.

Pak de BESTE prijs

2. Microsoft Visio

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Microsoft Visio is een geavanceerde softwaretool die is ontworpen om professionele diagrammen en schematische weergaven te maken. Met Visio kun je complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier weergeven. Het is een uiterst veelzijdig programma waarmee je verschillende soorten diagrammen kunt maken, zoals flowcharts, netwerkdiagrammen, stroomdiagrammen, plattegronden, organogrammen, Gantt-diagrammen, UML-diagrammen en nog veel meer.

Visio is speciaal ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn. Het heeft een intuïtieve interface waarmee je snel aan de slag kunt. Je kunt verschillende sjablonen en thema's gebruiken om je diagrammen te personaliseren en er professioneel uit te laten zien. Visio is perfect voor het maken van diagrammen voor zowel zakelijke als persoonlijke projecten.

Met Visio kun je naadloos samenwerken met anderen, ongeacht waar ze zich bevinden. Je kunt je diagrammen opslaan in de cloud en er toegang toe hebben vanaf elke locatie. Bovendien kun je eenvoudig samenwerken met andere Visio-gebruikers, zodat je allemaal aan hetzelfde project kunt werken en wijzigingen in realtime kunt bekijken.

Visio is geschikt voor gebruikers van elk niveau, of je nu een beginnende gebruiker bent of een ervaren professional. Het is perfect voor het maken van professionele diagrammen en het verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen je bedrijf. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige diagrammen softwaretool, dan is Microsoft Visio de perfecte keuze.

Pak de BESTE prijs

3. Edraft software

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Edraft software is een revolutionair productiviteitsplatform dat bedrijven helpt om snel en efficiënt samen te werken aan belangrijke documenten. Of je nu een klein bedrijf hebt of een groot bedrijf runt, met Edraft kun je makkelijk taken en documenten beheren en organiseren, en je werkprocessen stroomlijnen.

Met Edraft kunnen teams snel documenten opstellen, delen en feedback geven. Het biedt intuïtieve en krachtige tools voor documentbewerking en samenwerking, zodat teams snel kunnen reageren op feedback en opmerkingen. Edraft is een eenvoudig te gebruiken platform, waarmee teamleden documenten kunnen maken en bewerken, zonder dat ze eerst uitgebreide training nodig hebben.

Edraft is ontworpen met de nieuwste technologieën, en is daardoor snel, betrouwbaar en veilig. Het biedt een naadloze integratie met andere zakelijke softwareproducten, zodat teams snel en gemakkelijk informatie kunnen uitwisselen.

Edraft biedt ook uitgebreide controle- en toegangsbeheerfuncties, zodat teamleiders kunnen bepalen wie toegang heeft tot welke documenten. Hierdoor worden gevoelige bedrijfsinformatie en intellectueel eigendom beschermd.

Kortom, Edraft software is de ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtig en gebruiksvriendelijk platform voor documentbewerking en samenwerking. Probeer Edraft vandaag nog uit en ontdek hoe het je bedrijf kan helpen om meer te bereiken.

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste flowcharts

Bij onze top 3 van beste flowcharts toch nog niet een flowchart gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede flowcharts op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie flowcharts de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede flowchart vergelijking. Scroll snel verder.

4. Gleek

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Gleek software is een innovatieve en krachtige tool waarmee je op een snelle en eenvoudige manier prachtige diagrammen en grafieken kunt maken. Deze software is ideaal voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden, en is geschikt voor mensen van alle vaardigheidsniveaus.

Met Gleek software kun je in een paar klikken prachtige visualisaties maken van complexe gegevens. Of je nu een pie chart, line graph, scatter plot, histogram of andere grafiek wilt maken, deze software maakt het je gemakkelijk en snel.

De software is zeer intuïtief en biedt een breed scala aan tools en opties waarmee je je diagrammen en grafieken volledig kunt aanpassen aan je behoeften en wensen. Bovendien biedt Gleek software de mogelijkheid om je grafieken te exporteren naar verschillende bestandsformaten, zodat je ze kunt delen met anderen of opnemen in presentaties of rapporten.

Of je nu een professional bent die complexe gegevens moet analyseren en visualiseren, of gewoon een student of hobbyist die geïnteresseerd is in datavisualisatie, Gleek software is de perfecte tool voor jou. Probeer het nu en maak prachtige diagrammen en grafieken in een handomdraai!

Pak de BESTE prijs

5. Creately

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Creately is software die speciaal is ontworpen om diagrammen en flowcharts te maken. Met Creately kun je eenvoudig en snel professionele en visueel aantrekkelijke diagrammen maken, of het nu gaat om organigrammen, mindmaps, flowcharts, UML-diagrammen, netwerkdiagrammen, stroomdiagrammen, of welk type diagram dan ook.

De software heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het eenvoudig maakt om te beginnen met het maken van je diagrammen. Met de drag-and-drop functionaliteit kun je eenvoudig shapes en objecten toevoegen aan je diagram, deze aanpassen en ze naar wens verplaatsen.

Creately biedt een breed scala aan templates en vooraf ontworpen shapes en symbolen die je kunt gebruiken om je diagrammen te maken. Je kunt je diagrammen ook aanpassen en verfijnen door kleuren, lettertypen en stijlen te wijzigen en afbeeldingen, pictogrammen en tekst toe te voegen.

Bovendien maakt Creately het gemakkelijk om samen te werken aan je diagrammen. Je kunt je diagrammen delen met anderen en hen uitnodigen om samen te werken en opmerkingen toe te voegen. Dit maakt het een geweldige tool voor teamprojecten en samenwerking.

Of je nu een beginner bent of een ervaren gebruiker, Creately is een krachtige en gebruiksvriendelijke tool die je kan helpen om snel en efficiënt hoogwaardige diagrammen te maken.

Pak de BESTE prijs

6. Conceptdraw

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Conceptdraw is een krachtige en veelzijdige softwaretool waarmee je complexe ideeën kunt visualiseren en communiceren. Of je nu bezig bent met projectmanagement, datavisualisatie of het maken van flowcharts en mindmaps, Conceptdraw biedt alles wat je nodig hebt om snel en gemakkelijk professionele diagrammen en illustraties te maken.

Met de intuïtieve interface van Conceptdraw kun je snel aan de slag en kun je je creativiteit de vrije loop laten. De software beschikt over een uitgebreide bibliotheek met vooraf gemaakte sjablonen en symbolen, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt ook je eigen aangepaste sjablonen maken en deze delen met anderen.

Een van de grootste voordelen van Conceptdraw is de naadloze integratie met andere softwareprogramma's. Het is compatibel met populaire apps zoals Microsoft Office en Adobe Illustrator, waardoor je je werk eenvoudig kunt importeren en exporteren. Dit maakt het gemakkelijk om je creaties te delen met collega's en andere belanghebbenden.

Conceptdraw biedt ook geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om gegevens te visualiseren en grafieken te maken op basis van real-time gegevens. Dit maakt het een onmisbare tool voor bedrijven en organisaties die zich bezighouden met datavisualisatie en analytics.

Dus, Conceptdraw is een krachtige en veelzijdige tool die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar een professionele softwareoplossing voor het visualiseren en communiceren van complexe ideeën.

Pak de BESTE prijs

7. Aha! Roadmaps

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Aha! Roadmaps is een krachtige en intuïtieve product roadmap software die helpt bij het plannen en beheren van producten op een efficiënte en effectieve manier. Of je nu werkt aan een nieuw productlancering of een bestaand product wilt verbeteren, Aha! Roadmaps biedt je de nodige tools om de volledige levenscyclus van je product te beheren.

Met Aha! Roadmaps kun je je productstrategieën en doelstellingen in kaart brengen en ze op een visuele en overzichtelijke manier weergeven. Het platform stelt je in staat om prioriteiten te stellen, taken toe te wijzen en de voortgang van je projecten bij te houden. Dit alles kan gedaan worden met een intuïtieve drag-and-drop-interface.

Bovendien kun je met Aha! Roadmaps eenvoudig samenwerken met je team en belanghebbenden. Je kunt discussies starten, feedback verzamelen en taken toewijzen aan teamleden. Dit alles kan gedaan worden in realtime, waardoor je een volledig overzicht heeft van alle activiteiten en beslissingen.

Tot slot biedt Aha! Roadmaps een scala aan rapportage- en analysemogelijkheden, waarmee je de prestaties van je producten in de gaten kunt houden en op basis daarvan betere beslissingen kunt nemen. Met deze krachtige functies kun je je productstrategieën en plannen verbeteren en zo je succes vergroten.

In het kort: Aha! Roadmaps is de perfecte oplossing voor teams die op zoek zijn naar een complete en intuïtieve product roadmap software, waarmee ze hun producten op een efficiënte en effectieve manier kunnen beheren en optimaliseren.

Pak de BESTE prijs

8. Aha! Ideas

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Aha! Ideas is de ultieme brainstorm tool voor teams die op zoek zijn naar een gestructureerde manier om hun ideeën te verzamelen, organiseren en ontwikkelen. Met Aha! Ideas kunnen gebruikers naadloos ideeën delen en samenwerken, ongeacht hun locatie, om zo tot de beste oplossingen te komen.

Het platform biedt een eenvoudige, intuïtieve interface die gebruikers snel en gemakkelijk in staat stelt om ideeën te genereren, te categoriseren en te verfijnen. Met Aha! Ideas kunnen teams ideeën op elk moment en op elke plaats indienen, feedback geven en stemmen op de beste ideeën. Dit helpt teams om snel tot een consensus te komen en de beste oplossingen te selecteren.

Aha! Ideas biedt ook een krachtige reeks tools voor rapportage en visualisatie, waardoor gebruikers inzicht kunnen krijgen in trends en patronen in hun ideeën. Met functies zoals integratie met andere tools en de mogelijkheid om ideeën te exporteren en te delen, is Aha! Ideas de ideale tool voor teams die op zoek zijn naar een complete en efficiënte oplossing voor het beheren van ideeën en innovatie.

Uiteindelijk is Aha! Ideas een onmisbare tool voor elk team dat op zoek is naar een gestroomlijnde en effectieve manier om ideeën te ontwikkelen en te implementeren. Met de eenvoudige interface, krachtige tools en uitgebreide functies, kunnen gebruikers hun ideeën omzetten in concrete oplossingen en succesvolle projecten.

Pak de BESTE prijs

9. Aha! Develop

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Aha! Develop is een krachtig en intuïtief product management platform, speciaal ontworpen om het ontwikkelingsproces van softwareteams te optimaliseren. Met Aha! Develop kunnen productmanagers, ontwikkelaars en andere teamleden samenwerken om producten en projecten te definiëren, plannen en bijhouden.

Dankzij de slimme tools van Aha! Develop kun je als productmanager snel ideeën vastleggen, strategieën bepalen, functies specificeren en de voortgang van het project volgen. Met Aha! Develop kun je ook moeiteloos taken toewijzen, prioriteiten stellen en een duidelijk overzicht houden van deadlines.

Het platform is ontworpen voor het werken in teams, waarbij iedereen in het ontwikkelingsproces betrokken kan zijn. Zo kunnen teams bijvoorbeeld gezamenlijk ideeën en feedback verzamelen, taken en prioriteiten delen, en de voortgang van het project bijhouden. Dit maakt het werken in teamverband effectiever en efficiënter.

Met Aha! Develop krijgen teams ook inzicht in de wensen en behoeften van klanten. Dankzij de krachtige integraties met feedbacktools zoals Intercom, UserVoice en Zendesk, kunnen teams snel en gemakkelijk klantfeedback verzamelen en analyseren. Dit helpt bij het nemen van beslissingen en het bepalen van de juiste prioriteiten.

Aha! Develop biedt ook een uitgebreid rapportage- en analyse dashboard. Dit dashboard geeft inzicht in de voortgang van het project, de prestaties van het team en de feedback van klanten. Op basis van deze informatie kunnen productmanagers beslissingen nemen en het ontwikkelingsproces optimaliseren.

Al met al is Aha! Develop een zeer compleet en gebruiksvriendelijk platform voor productmanagement. Het biedt teams de mogelijkheid om samen te werken aan productontwikkeling, terwijl de klant centraal blijft staan. Als je op zoek bent naar een krachtig platform voor productmanagement, is Aha! Develop de ideale oplossing.

Pak de BESTE prijs

10. Miro flowchart

Onze review: een flowchart van topkwaliteit

Miro flowchart is een online tool voor het maken van professionele, visueel aantrekkelijke en duidelijke stroomdiagrammen. Het biedt een intuïtieve interface waarmee gebruikers eenvoudig en snel flowcharts kunnen maken, bewerken en delen.

Met Miro flowchart kunnen gebruikers complexe processen en systemen op een eenvoudige manier visualiseren. De tool biedt een breed scala aan symbolen, vormen en lijnen die kunnen worden gebruikt om verschillende stappen, beslissingen, acties en resultaten te vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen ook kleuren en pictogrammen gebruiken om hun flowchart te personaliseren en het aantrekkelijker te maken voor hun publiek.

Miro flowchart is ook zeer collaboratief. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan dezelfde flowchart werken en wijzigingen in realtime zien. Bovendien kunnen gebruikers opmerkingen toevoegen, feedback geven en samenwerken aan het verbeteren van de flowchart.

Met Miro flowchart kunnen gebruikers hun creaties eenvoudig delen met anderen. Gebruikers kunnen hun flowcharts exporteren naar verschillende bestandsformaten, zoals PDF, PNG en SVG. Bovendien kunnen gebruikers hun flowcharts delen via een openbare of privélink of deze insluiten in hun website of presentatie.

Alles bijeengenomen is Miro flowchart een onmisbare tool voor professionals die op zoek zijn naar een efficiënte manier om processen en systemen te visualiseren en te communiceren. Het is eenvoudig te gebruiken, collaboratief en biedt tal van functies en opties om de perfecte flowchart te creëren.

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een flowchart vergelijking

Ga je zelf verschillende flowcharts vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 flowcharts. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over flowcharts

Wat zijn de beste flowcharts volgens jullie?

Een flowchart beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste flowcharts gekomen:

 1. Lucidchart
 2. Microsoft Visio
 3. Edraft software

Maak vooral zelf ook een goede flowchart vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een flowchart die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie flowcharts reviews betrouwbaar?

Ja, iedere flowchart review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke flowchart vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een flowchart terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een flowchart te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie flowcharts?

We testen een flowchart zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

 • Effectiviteit
 • Gebruiksgemak
 • Inhoud/stevigheid
 • Uiterlijk
 • Levensduur (bij benadering)
 • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke flowchart review schrijven.

Waar kan ik het beste een flowchart kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 flowcharts hebben samengesteld, verkopen we zelf geen flowcharts. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een flowchart kopen!

Tenslotte over flowcharts

In conclusie is het duidelijk dat er veel verschillende opties beschikbaar zijn als het gaat om flowchart software. Het is belangrijk om je behoeften en eisen goed in kaart te brengen voordat je een keuze maakt. Door de top 10 flowchart software te bekijken, heb je voldoende informatie om een weloverwogen keuze te maken en de software te kiezen die het beste bij jouw doelen past. Of je nu een professional bent die een gedetailleerde workflow moet maken of een student die een eenvoudige stroomschema moet ontwerpen, er is altijd een geschikte flowchart software beschikbaar.

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen flowcharts. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een flowchart van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 flowcharts is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022