Top 10 pc cleaners 2024 | Onze top 10

Laatst bijgewerkt: 10 aug. 2023

Op zoek naar een goede pc cleaner? Met een berg aan keuze kan het lastig zijn om het juiste product te vinden. Waar let je op, wat is je budget, en doet een aangeboden pc cleaner echt wat het zegt?

Wij helpen je de juiste keuze te maken. Je vindt hieronder een top 10 pc cleaners. We hebben de producten uitgebreid getest en natuurlijk een pc cleaner vergelijking gemaakt. Op basis hiervan weten we precies welk product het beste is.

Alle pc cleaners in onze top 10 zijn van goede kwaliteit. Benieuwd welke echter de allerbeste is? Kijk snel verder.

Je computer draait misschien iets langzamer dan normaal.

Maak je geen zorgen, we hebben de perfecte oplossing - een pc cleaner! Een pc cleaner helpt je computer soepel en sneller te draaien dan ooit tevoren.

Je zult met gemak en zonder onderbrekingen op je computer kunnen werken. Bovendien zul je genieten van het nieuwe strakke en snelle ontwerp van je computer zodra deze is behandeld met een pc cleaner.

Frank
Hi, ik ben Frank en verzamel voor ItWiki.nl de beste IT-producten voor jou als lezer. Binnen iedere productgroep zijn er veel varianten, maar hoe vind je nou het beste product? Ik probeer je hierbij te helpen door middel van een top 10 zoals deze. Tips of vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk ook:

Top 3 beste pc cleaners 2024

We hebben veel verschillende pc cleaners getest en onderling vergeleken. Sommige waren heel goed, sommige minder. Uit dit testen zijn we tot een top 10 gekomen. Elk product in onze top 10 heeft een minimaal niveau behaald en is dus een goede keuze.

Er zijn echter enkele pc cleaners die er volgens ons bovenuit steken. Bekijk direct onze top 3 hieronder om erachter te komen wat volgens ons de beste keuze is. Beste pc cleaner kopen? Scroll snel verder.

1. CCleaner

Onze review: beste pc cleaner!

Maak kennis met CCleaner, de ultieme tool om je computer soepel te laten draaien! Hier bij CCleaner zijn ze er trots op je het allerbeste te bieden over privacybescherming en systeemreiniging. Met hun standaardreiniging kun je er zeker van zijn dat je computer altijd up-to-date is - en dat de prestaties verbeterd zijn - zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vertragingen. Ze voegen ook een driver updater toe die je systeem veilig houdt en voorkomt dat je het slachtoffer wordt van aanvallen met kwaadaardige software.

Bovendien kun je dankzij hun complete pc-gezondheidscontrole gerust zijn met de garantie dat alle apps op je computer up-to-date zijn en beschermd tegen mogelijke veiligheidsrisico's.

CCleaner biedt niet alleen een complete PC-schoonmaak, maar biedt ook privacycontrole over je browsegeschiedenis en persoonlijke internet trackers, zodat niemand toegang heeft tot je informatie, behalve je zelf. Bovendien waarschuwt het je als en wanneer je ruimte tekort komt, zodat je gemakkelijk iets kunt verwijderen of verplaatsen voordat het een probleem wordt. En als klap op de vuurpijl biedt CCleaner een eersteklas klantenondersteuning, wat betekent dat als er iets misgaat of als er vragen rijzen - ze er zijn om die snel te beantwoorden.

Dus waar wacht je nog op? Download CCleaner vandaag nog en geniet van alle geweldige functies die we te bieden hebben! Je computer zal dankbaar zijn!

Pak de BESTE prijs

2. Iolo

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Ontgrendel het volledige potentieel van je PC met iolo System Mechanic Ultimate Defense. Zeg vaarwel tegen trage prestaties, slechte beveiliging en een gebrek aan privacy. Met dit alles-in-één software pakket van iolo kun je snelheid, beveiliging en privacy verwachten in één compleet pakket.

Zeg hallo tegen iolo's Total Performance System voor verbeterde snelheid en prestaties. Je verhoogt de stabiliteit van het systeem, verwijdert bloatware zoals werkbalken, herstelt trage opstartpatronen, maakt schoon en hergebruikt verspild RAM voor een snellere Pc-ervaring. De Total Protection Suite houd je digitale leven veilig en beveiligd tegen onlinebedreigingen - het heeft meerdere beschermingslagen tegen virussen, ransomware, malware, adware, spyware en andere schadelijke infecties. En creëer een persoonlijk fort rond gevoelige informatie met het Security & Privacy Center - functies zoals anti-tracking technologie houden je beschermd en voorkomen dat je wordt gevolgd tijdens het surfen op het web.

Met System Mechanic Ultimate Defense™ neem je geen genoegen met minder dan totale prestaties en bescherming! Stroomlijn cyberbeveiligingstaken zodat je je kunt richten op het leven zonder dat je je zorgen hoeft te maken of alles op de achtergrond wel goed draait op je vertrouwde pc.

Pak de BESTE prijs

3. Ashampoo

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Neem geen genoegen meer met een trage computer die je elke keer dat je de dag begint zwaar valt. Upgrade naar Ashampoo WinOptimizer FREE en maak je nooit meer zorgen over vertragingen of verouderde onderdelen. Met een paar klikken en enkele inzichtelijke venstertrucs verandert dit pakket slimme tools je PC in een slanke, gemene werkmachine! Verwijder nutteloze junkbestanden en optimaliseer systeembronnen met de handige 1-klik optimalisatiefunctie.

Beveilig je Windows 11, Windows 10, Windows 8 of Windows 7 computer voor maximale privacy met ingebouwde beveiligingen die zijn gemaakt om te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Ontgrendel een snellere, krachtigere versie van de PC die je al bezit - upgrade vandaag GRATIS naar Ashampoo WinOptimizer!

Pak de BESTE prijs

Andere interessante top 10’s:

Top 4-10 beste pc cleaners

Bij onze top 3 van beste pc cleaners toch nog niet een pc cleaner gevonden die voor jou passend is? Geen zorgen, we hebben in onze lijst nog zeven andere zeer goede pc cleaners op een rijtje gezet voor je.

Volgens onze eigen criteria zijn de bovenstaande drie pc cleaners de beste, maar misschien let je zelf op andere criteria. Bovenal zijn alle producten in onze top 10 van goede kwaliteit, dus maak vooral zelf een goede pc cleaner vergelijking. Scroll snel verder.

4. Avira

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Houd je computer zo goed als nieuw met Avira System Speedup! Met een krachtig pakket nuttige hulpmiddelen voor pc-onderhoud en -optimalisatie was het nog nooit zo eenvoudig om te genieten van betere systeemprestaties. De opstartoptimalisator helpt de opstarttijd drastisch te verminderen, wat betekent dat je veel sneller aan de slag kunt dan voorheen. Het bevat ook een unieke power cleaner die RAM en ongewenste bestanden die je schijf vervuilen kan vrijmaken, zodat je niet vertraagd wordt. Voor een soepelere werking en topprestaties - grijp naar de productieve kracht van Avira System Speedup!

Pak de BESTE prijs

5. Bitdefender

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Ben je klaar om je computer vlekkeloos te laten werken? Zoek niet verder dan Bitdefender! Hun experts zijn er om ervoor te zorgen dat je computer voor je werkt en niet andersom.

Ze kunnen op afstand verbinding maken met je computer en gemakkelijk alle verouderde toepassingen verwijderen, bronnen van eventuele vertraging vinden, de integriteit van Windows controleren, problemen met Windows zoeken en oplossen en zelfs stuurprogramma's bijwerken! Stel je je al die kracht voor door simpelweg Bitdefender te downloaden!

Ben je het beu eeuwig te moeten wachten tot je apparaat is opgestart of aanzienlijk trage processen waardoor je kostbare tijd verliest aan een enkele taak? Bitdefender help je deze vervelende storingen te voorkomen. Ze willen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je persoonlijke computer werkt op een verbeterd niveau als nooit tevoren. Verbeter je werkvaardigheid met dit product geïnstalleerd op je machine.

Onze eersteklas service zal je de gemoedsrust geven zodat het een taak minder is van je zorgenlijst. Haal Bitdefender vandaag nog in huis en ervaar voortaan betrouwbaardere prestaties!

Pak de BESTE prijs

6. Glarysoft

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Wil je je PC soepel, snel en geoptimaliseerd houden? Glarysoft is er voor je! Dit krachtige en alles-in-één programma is de nummer één oplossing voor het opschonen van je PC, het herstellen van fouten en crashes, het verhogen van de snelheid en meer. Functionaliteit is eenvoudig met hun één-klik optie, samen met geautomatiseerde opties als je dat verkiest. Met meer dan 20 tools die speciaal ontworpen zijn om de prestaties van je computer te maximaliseren, zal je PC snel weer zo goed als nieuw zijn! Bovendien komt Glarysoft met Malware Hunter - dus al die kwaadaardige virussen en verloren gegevensbestanden zullen geen partij zijn voor deze krachtige software! Houd al je software up-to-date met de Software Update tool. Stop met worstelen met een trage PC - gebruik Glarysoft vandaag nog voor optimale prestaties!

Pak de BESTE prijs

7. Iobit

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een alles-in-één programma om je gehele Windows PC te beschermen? Zoek niet verder - Iobit heeft je gedekt! Met volledige antivirus en tune-up suites is Iobit de perfecte oplossing. Houd je pc veilig met realtime antivirusbescherming die automatisch alle virussen, spyware, ransomware, malware, adware en nog veel meer blokkeert en verwijdert. Bezorgd over een trage opstart of internet? Dat hebben we ook! Met de tune up functie van Iobit kun je je opstartitems en internetverbinding in een oogwenk versnellen. Bovendien verwijdert dit systeem alle ongewenste junkbestanden om schijfruimte vrij te maken en het risico op crashes te verminderen. Met Iobit is je Windows PC volledig beschermd en draait hij probleemloos. Probeer Iobit vandaag nog en zie het verschil dat het maakt!

Pak de BESTE prijs

8. Kaspersky

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Kaspersky Total Security PC Cleaner is precies wat je zoekt om je computer te ontdoen van alle ongewenste rotzooi. Met Kaspersky kun je eenvoudig vaststellen welke applicaties en browserextensies je nooit gebruikt of die zonder je medeweten zijn geïnstalleerd - en ze verwijderen. Bovendien, als je ooit vastzit aan een problematische applicatie, hoef je je geen zorgen te maken: meld het aan Kaspersky en ze hebben meteen een oplossing! Upgrade je pc met Kaspersky phone cleaner en zorg ervoor dat hij altijd in topconditie is! Begin vandaag nog en zeg vaarwel tegen slechte prestaties en vervelende pop-ups!

Pak de BESTE prijs

9. Restoro

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Ben je op zoek naar een allesomvattende oplossing om pc-problemen tegen te gaan? Zoek niet verder - Restoro is het antwoord! Met zijn krachtige technologie herstelt Restoro je pc veilig en zeker in zijn optimale staat. Vergeet de ingewikkelde kwetsbaarheidstests of het eindeloos zoeken naar de juiste software; Restoro pakt het allemaal aan met één aankoop. En als malwarebedreigingen je systeem in gevaar brengen, kun je bij Restoro terecht! De beveiligingsscans detecteren elk risico en verwijderen het krachtig. Bovendien beschermen we je ook tegen gevaarlijke websites die op de loer liggen. En als het tijd is om de prestaties van je computer te controleren, hoef je je geen zorgen te maken: Restoro herstelt beschadigde bestanden en maakt kostbare schijfruimte vrij. Zorg ervoor dat je vertrouwde apparaat zo soepel mogelijk werkt - haal Restoro in huis, de enige software die elke pc-gebruiker ooit nodig heeft!

Pak de BESTE prijs

10. TotalAV

Onze review: een pc cleaner van topkwaliteit

Op zoek naar een manier om de prestaties van je apparaat te verbeteren en je systeem soepel te laten draaien? Kijk niet verder dan TotalAV System Tune-up! Met alle betaalde abonnementen biedt TotalAV je de ideale systeemoptimalisatiefuncties om het dode gewicht dat je apparaat vertraagt, te verwijderen. Klik gewoon op een knop en hun ingebouwde junk cleaner en duplicaat bestand zoeker zal je helpen bij het verwijderen van junkbestanden, dubbele bestanden, en zelfs ongebruikte toepassingen verwijderen om extra schijfruimte vrij te maken.

Bovendien worden de geschiedenis en cookies van je browser verwijderd, zodat je er zeker van kunt zijn dat ongewenste derden geen toegang hebben tot je informatie. Met TotalAV System Tune-up zijn gestroomlijnde prestaties slechts één abonnement verwijderd!

Pak de BESTE prijs

Aandachtspunten bij een pc cleaner vergelijking

Ga je zelf verschillende pc cleaners vergelijken, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Niet alleen de prijs, maar bijvoorbeeld ook de eigenschappen van een product. Heeft het eigenschappen die concurrenten niet hebben? En zijn de reviews goed?

Wij nemen deze punten allemaal mee in onze top 10 pc cleaners. Zo weten we zeker dat we altijd het beste product aanraden.

Veelgestelde vragen over pc cleaners

Wat zijn de beste pc cleaners volgens jullie?

Een pc cleaner beoordelen is natuurlijk deels subjectief. Het verschilt per persoon wat je belangrijk vindt om op te letten. Op basis van onze criteria zijn we echter tot de volgende top 3 beste pc cleaners gekomen:

  1. CCleaner
  2. Iolo
  3. Ashampoo

Maak vooral zelf ook een goede pc cleaner vergelijking. Zo weet je zeker dat je kiest voor een pc cleaner die het beste bij jouw eisen aansluit.

Zijn jullie pc cleaners reviews betrouwbaar?

Ja, iedere pc cleaner review op onze site is betrouwbaar. We testen de producten objectief en maken een eerlijke pc cleaner vergelijking. Alleen zo weten we zo goed mogelijk of we een pc cleaner terecht de beste noemen of niet.

We zullen nooit de volgorde van de top 10 aanpassen op verzoek van een fabrikant en hier zeker geen betaling voor accepteren. Hoewel we een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via ons een product koopt, laten we ook niet de hoogte van deze commissie ons beïnvloeden om de positie van een pc cleaner te veranderen.

Waarop testen en vergelijken jullie pc cleaners?

We testen een pc cleaner zo goed mogelijk. Daarnaast vergelijken we de producten onderling. Een product kan op zichzelf namelijk goed zijn, maar ten op zichte van een concurrent toch minder sterk zijn.

Factoren waar we onder meer op letten zijn:

  • Effectiviteit
  • Gebruiksgemak
  • Inhoud/stevigheid
  • Uiterlijk
  • Levensduur (bij benadering)
  • Kosten

Op basis hiervan kunnen we ook de prijs-/kwaliteitverhouding bepalen. Zo kunnen we een zo objectief mogelijke pc cleaner review schrijven.

Waar kan ik het beste een pc cleaner kopen?

Hoewel we de producten getest hebben en een top 10 pc cleaners hebben samengesteld, verkopen we zelf geen pc cleaners. Wel hebben we voor ieder product in onze top 10 gelijk een webshop opgezocht waar je de voordeligste prijs kan vinden.

Deze webshops hebben we controleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel we niet kunnen instaan of verantwoordelijk zijn voor deze winkels, zijn we zeker van de betrouwbaarheid van deze shops. Door op de link bij een product te klikken kun je direct een pc cleaner kopen!

Tenslotte over pc cleaners

Beslissen over de beste pc-reiniger voor je behoeften kan moeilijk zijn met alle keuzes die er zijn. We hopen dat onze blog je heeft geholpen om iets meer te begrijpen over pc-cleaners en wat ze voor je kunnen doen. Vergeet niet dat het belangrijk is om bij het kiezen van een pc-reiniger rekening te houden met je individuele behoeften en wat het beste voor je werkt. Je kunt meer informatie vinden over de 10 beste pc reinigers, en de juiste bestellen voor je behoeften, op hun website. Bedankt voor het lezen!

Disclaimer: Hoewel we met de grootste zorg deze top 10 hebben samengesteld door goed te testen en vergelijken, kan het zijn dat we fouten hebben gemaakt. Daarnaast verkopen we zelf geen pc cleaners. De webshops waarnaar we linken zijn verantwoordelijk voor levering. Bij een aankoop via een link op deze pagina ontvangen we een kleine commissie. Wij zullen nooit een pc cleaner van een specifiek merk hoger of lager zetten op aanvraag of vanwege betaling van het betreffende merk. Onze top 10 pc cleaners is dus objectief.

Gepubliceerd op: 11 jul. 2022