Als je een nieuwe website wilt maken, heb je de keuze uit menig Content Management System (CMS) waarop de website gebouwd wordt en waarmee je hem kunt aanpassen. Populair zijn bijvoorbeeld WordPress, Joomla! en Magento. Wij bespreken vier redenen waarom je voor een WordPress-website moet kiezen.

Zoekmachinevriendelijk

Heel belangrijk: je wilt natuurlijk hoog in de zoekresultaten van Google komen met je website. WordPress is daar uitstekend op ingericht. Het is een zoekmachinevriendelijk systeem dat het Google makkelijk maakt om de website te scannen. Zo herkent een zoekmachine bijvoorbeeld gemakkelijk de koppenstructuur van WordPress. Het enige wat jij hoeft te doen dus, is zorgen dat je belangrijkste zoekwoorden in die koppen verwerkt zitten!

Open source

WordPress is een zogenaamd ‘open source’ systeem. Dat wil zeggen dat iedereen mag sleutelen aan de programmacode. Dat klinkt wellicht gevaarlijk, maar in de praktijk betekent het vooral dat er een gigantische community van programmeurs is die continue verbeteringen aanbrengt het systeem waar ook jij van meeprofiteert in de vorm van nuttige updates. Daarnaast zijn er ook WordPress developers die hun diensten aanbieden om voor jou een hele website naar jouw wensen en behoeftes te bouwen!

Heel veel plugins

Als de basis van een WordPress-website staat, kun je er gemakkelijk allerlei functies aan zowel de voorkant als de achterkant aan toevoegen omdat er heel veel plugins beschikbaar zijn voor WordPress-websites. Dit zijn in feite stukjes software die het systeem uitbreiden. Zo voeg je bijvoorbeeld gemakkelijk een contactformulier, een gastenboek of zelfs een hele webshop toe aan je website, of je installeert een plugin die automatisch back-ups maakt van je website.

Eenvoudig in gebruik

Als je website eenmaal staat, wil je hem natuurlijk graag up to date houden met recente informatie én interessante nieuwe content. Met geen enkel CMS is dat zo eenvoudig als met WordPress. Het beheerdersdeel van het systeem is logisch en overzichtelijk ingedeeld, en je hoeft helemaal geen ingewikkelde dingen te doen. Je kunt zelfs direct content uit Word in de tekstverwerker van WordPress plakken en de opmaak daarvan behouden. Een kind kan de was doen!

Daarnaast is het simpelweg zo dat WordPress de seal of approval van gigantisch veel gebruikers heeft. Als CMS heeft het een marktaandeel van zeker 60%. Dat zegt veel over de mogelijkheden die een CMS biedt en gebruikersvriendelijkheid ervan. Hulp nodig met het ontwikkelen van een eigen WordPress-website? Ga naar stuurlui.nl!