Kantoor kan een plek zijn van chaos en frustraties. Het kan zijn dat je stapels en stapels met papierwerk moet sorteren, waar maar geen einde aan lijkt te komen, of een constante stroom e-mails moet beantwoorden. Deze frustratie hoef je echt niet elke dag te doorstaan! Je kunt jouw workflow op kantoor gemakkelijk verbeteren en het veel minder stressvol maken om jouw werk gedaan te krijgen.

5 Tips voor het verbeteren van de workflow

Workflow verbeteren? Bekijk onze tips:

Stop met multi-tasken

Werken aan meerdere complexe taken tegelijk belemmert de dagelijkse workflow ernstig. Jouw hersenen kunnen overbelast raken door het heen en weer schakelen tussen taken, waardoor de productiviteit van alles in het algemeen wordt vertraagd. Concentreer je in plaats daarvan op één taak tegelijk, en laat je niet afleiden door de andere.

Verwijder alle onnodige stress

Besteed je dag niet aan het piekeren over onnodige zaken. Verwijder alle overtollige taken, gedachten, gevoelens enzovoort. Ze zullen je alleen maar verzwaren en je afleiden van een voortdurende werkstroom. Als je elke dag op je werk komt, laat dan je problemen van thuis achter bij de deur. Concentreer je op het belangrijkste project waar je voor staat en maak dat af voordat je zich zorgen maakt over iets nieuws.

Beter communiceren

Communicatie is cruciaal voor de productiviteit op de werkplek. Als jouw teamleden doelen en taken niet begrijpen, kunnen ze die niet goed afronden. Gebruik een communicatietool zoals de agenda om iedereen op de hoogte en georganiseerd te houden. Slack is een andere geweldige tool om documenten en updates te delen en vragen te stellen – zorg er alleen wel voor dat je de Slack-etiquette met jouw medewerkers doorneemt.

Pak moeilijke taken eerst aan

Je kunt niet elke taak tegelijk uitvoeren, dus is het belangrijk prioriteiten te stellen. Door eerst de moeilijkste taken te doen, kun je je later richten op kleinere, minder moeilijke taken. Overweeg aan het begin van jouw dag om elke taak op een takenlijst te rangschikken naar belangrijkheid en urgentie. Zet de belangrijkste projecten bovenaan jouw lijst en vink ze af naarmate je ze voltooit. Als een taak overweldigend lijkt, kun je deze zo snel mogelijk van je afzetten, zodat je minder het gevoel hebt dat je wordt opgeslokt door talloze taken.

Wees transparant

Als je een verandering wilt doorvoeren, zeg het dan. Hetzelfde geldt voor jouw werknemers. Als ze zich zorgen maken of te veel op hun bordje hebben, moeten ze niet bang zijn om het je te vertellen. Als jij of jouw medewerkers bang zijn om te praten over wat jullie bezighoudt, zal dat iedereen afleiden en alles vertragen.