Met je website wil je zoveel mogelijk mensen bereiken en voor de meeste mensen geldt, dat wanneer ze online aankopen doen, ze dat alleen doen wanneer de website in hun moedertaal beschikbaar is. Voor veel bedrijven is het daarom noodzakelijk om de website of webshop in verschillende talen aan te bieden. Maar hoe doe je dat precies en waar dien je op te letten? Wij geven verschillende tips om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

Keuze maken voor de structuur

Allereerst is het belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je alles ingericht wilt hebben. Voor welke talen wil je dat jouw website beschikbaar komt en hoe ga je dit opzetten? Zo kun je er voor kiezen om voor elk land een aparte website op te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om een hoofddomein te houden en extra folders (zoals /de/, /en/, /it/ enzovoort) aan te maken voor de andere landen. 

Simpel en snel

Wil je jouw website graag simpel en snel in een andere taal beschikbaar hebben en er niet teveel geld aan besteden? Dan kun je kiezen voor het gebruiken van een automatische vertaal plugin voor je website. Wanneer je een WordPress website hebt dan kun je dat bijvoorbeeld snel doen door gebruik te maken van een plugin zoals WPML, die alle content, themes en plugins van je site vertaalt. TranslatePress is een andere waar je gebruik van zou kunnen maken.

Wanneer kwaliteit voorop gaat

Toch willen de meeste bedrijven een betrouwbare website. In dat geval is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen en geen gebruik te maken van een automatische vertaalplugin. De beste kwaliteit heb je door het vertaalwerk over te laten aan iemand die vloeiend is in de taal waar je naartoe vertaalt en daarnaast ook kennis van zaken heeft waar jouw website, product of dienst over gaat. Je website laten vertalen naar het Frans kan bijvoorbeeld door een vertaalbureau als Machielsen, waar ze tegelijkertijd de expertise van diverse onderwerpen in huis hebben. Of het nou om financiële teksten, technische of andere onderwerpen gaat, je weet zeker dat de content van goede kwaliteit zal zijn. 

Alle processen binnen je bedrijf erop aanpassen

Wanneer je internationaal gaat dan is het niet alleen van belang dat je website in meerdere talen beschikbaar is, maar dat je de rest van je bedrijf er ook op aanpast. Zorg bijvoorbeeld dat je CRM systeem er ook zo op is ingericht dat je elk land efficiënt kunt laten lopen. Door de CRM software binnen je bedrijf correct in te richten kun je de juiste werknemers voor de juiste klanten in verschillende landen efficiënt inzetten.