Als je eraan denkt om met de tijd mee te gaan en je geld om te zetten in cryptocurrency is bitcoin een slimme optie. Bitcoin is de eerste cryptomunt die in 2009 is ontwikkeld en met de tijd in waarde is gestegen. Het is beveiligd door blockchain, is een datasysteem dat gegevens, informatie, en transacties opslaat en verwerkt. Het werkt middels een ketting aan computers (nodes) op de server voor de verwerking van de gegevens. Dit heel proces is beveiligd middels cryptografie.

Bitcoin kopen tips

Bitcoin kan je anytime online kopen. Voordat je de aankoop doet is het wel handig om na te gaan wie allemaal bitcoin verkoopt en een vergelijking te doen. Er zijn namelijk tal van handelsplatformen die bitcoin verkopen, zoals Bitvavo, Blox, BTC Direct, Litebit, Etoro, Plus500 en nog veel meer. Maak een vergelijking en neem je tijd hiervoor. Ga na welke het best bij jouw behoefte passen. Ga de voor en nadelen na, ga de betaalopties na. Na je platform en betaalmethode gekozen te hebben, kan je nagaan hoe je je bitcoins wil bewaren. Er zijn tal van wallets waaruit je kan kiezen, ga na welke bij jouw behoefte past. Je kan kiezen uit online, papieren, desktop, mobiele, en hardware wallets. Maak een goeie vergelijking, denk hierbij niet in termen van vandaag of morgen. Denk in termen van wat wil ik nog kunnen doen met mijn bitcoins in de komende aantal jaren. Kies op basis hiervan je wallet. Na je wallet gekozen te hebben kan je overgaan tot het aanmaken van je account en aanschaffen van de bitcoins op de platform van je keuze.

Hoe gebruik je je bitcoins

Je bitcoins kan je op verschillende webshops en in verschillende winkels gebruiken. Je kan zelfs bitcoins als gift sturen voor een vriend(in) of relatie, als die een bitcoin account heeft. Er komen tegenwoordig steeds meer bedrijven erbij die bitcoins als betaalmiddel accepteren. Je kan bitcoins overmaken naar hun bitcoin adres om je betaling te voldoen. Je kan ook een cryptocreditcard aanvragen, dit werkt op basis van de inhoud van je wallet. Via Visa of Mastercard worden je bitcoins omgezet in valuta voor gebruik. Je verstrekt dus credit aan jezelf uit je bitcoin account.