Tegenwoordig is series kijken niet meer weg te denken in Nederland. Waar eerst nog iedereen elke avond keek wat er op televisie was, is dat nu al lang niet meer zo. Series kun je op ieder moment kijken, ideaal dus wanneer er een avondje niks op televisie is. Tegenwoordig kun je zelfs alijd en overal je favoriete series streamen. Je kunt zelfs altijd en overal televisie kijken, dat hoeft allang niet meer in je woonkamer. Dat altijd en overal televisie kijken is een heuse trend in Nederland en wordt cordcutten genoemd. Het wordt steeds populairder, waardoor steeds meer mensen hun gewone tv-abonnement opzeggen.

Wat is het?

Cordcutten is een Engels term die letterlijk betekend de kabel doorknippen. Je kunt jezelf ook wel bedenken dat je niet letterlijk de kabel van je televisie gaat doorknippen. De term houdt in dat je niet meer maandelijks een duur televisieabonnement betaalt. Je kan wel nog steeds via je smart iptv kijken, maar je haalt je films, series en programma’s via het internet of via een van de streamingsdiensten. Vaak wordt er verbonden met je smart iptv via een Chrome Cast, waarop je alles van je telefoon naar je televisie kan streamen. Handig.

Waarom?

Maar waarom zou je kiezen voor cordcutten? Daar is een goede reden voor. Je bespaart geld. Je hoeft namelijk niet meer dat dure televisieabonnement te betalen waar je zelden naar kijkt. Voor een televisieabonnement betaal je tegenwoordig al gauw €53 euro of meer. Voor cordcutten betaal je ook, maar je weet wel zeker dat je er gebruik van maakt. Vaak zijn de kosten ook nog eens lager dan een normaal televisieabonnement. Bij streamingsdiensten die je hebt om te cordcutten zitten vaak ook de reguliere televisiezenders. Bij Videoland is dat bijvoorbeeld al het geval. Wil je dus wel een keer iets zien op de normale televisie dan is dat ook geen enkel probleem.

Benodigdheden

Voor cordcutten heb je niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn een internetaansluiting en een mediaspeler. Die mediaspeler zit vaak al in een smart iptv, maar je kan ook kiezen voor een Chrome Cast als je geen mediaspeler hebt of een Apple TV.

Gratis

Toch hoeft niet alles wat met cordcutten te maken heeft betaald te zijn. Zo kun je vaak gratis cordcutten met diensten zoals YouTube of Twitch. Het enige nadeel hier is dat je soms een reclameblok te zien krijgt. Dat is niet heel erg, want de reclameblokken duren niet zo lang als op de normale televisie.