Je ziet het steeds voorbijgaan op websites en sociale mediakanalen. Misschien zag je het ook voorbijgaan in het nieuws of heb je mensen erover horen praten: crypto staken. Wat is het nu precies en waarom is het nu zo een hype geworden in de crypto wereld? 

Dit moet je weten 

Crypto staken is een manier om een passief inkomen te verdienen. Als u een start wilt maken aan het staken van crypto moet je alleen een betrouwbare crypto exchange benaderen, zodat je hier een account kunt aanmaken. Naast een exchange kun je ook een account aanmaken bij een staking platform. Het is van belang dat je over cryptomunten beschikt in je wallet. Heb je dit niet? Dan kun je die alsnog aanschaffen via een crypto exchange. Let wel dat niet alle cryptomunten gestaked kunnen worden. 

Cashbacks  

Staking cryptocurrency is niet zomaar een hype geworden. Wist je dat je ook een beloning ontvangt door crypto te staken? Deze beloning ontvang je in de meeste gevallen in de vorm van rente. Dit rentepercentage kan wel oplopen tot 10% per jaar. Hoe langer je de munten vasthoudt hoe groter de kans dat je meer rente ontvangt. Hoewel cryptocurrency volatiel is hoef dit je niet te weerhouden om crypto op lange termijn vast te houden. De waarde kan op het ene moment stijgen en weer dalen op het ander moment. Misschien heb je geluk dat je meer winst maakt wanneer je crypto langer vasthoudt. 

Voordat je start met staken moet je eerst een crypto account openen. Dit doe je bij een crypto exchange of een staking platform. Je zal jezelf eerst moeten identificeren en enkele additionele vragen moeten beantwoorden. U ontvangt vervolgens een bericht dat het account is aangemaakt. Bij sommige exchanges is dit geheel kosteloos en u ontvangt daarnaast een handleiding over de gang van zaken.