Als het gaat om het vinden van de beste laptop voor kinderen, zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden. Voor kinderen ontworpen laptops hebben meestal felle kleuren en leuke ontwerpen, maar ze moeten ook duurzaam zijn en over krachtige functies beschikken zodat ze elementaire schooltaken aankunnen. 

In deze blogpost verkennen we enkele van de beste laptops voor kinderen en bespreken we waar ouders op moeten letten bij hun aankoop. Blijf op de hoogte!

Als je een laptop voor je kind zoekt, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Duurzaamheid: Het is belangrijk dat je een laptop vindt die duurzaam is en bestand tegen dagelijkse slijtage;
 • Schermgrootte: Zoek een laptop met een schermgrootte die geschikt is voor de leeftijd en behoeften van je kind;
 • Opslagcapaciteit: Een laptop met veel opslagruimte is essentieel, vooral als je kind van plan is muziek, films, of foto’s op het apparaat op te slaan;
 • Prijs: Het is belangrijk een laptop te vinden die betaalbaar is zonder aan kwaliteit in te boeten.

Er zijn tegenwoordig heel wat leuke laptops voor kinderen op de markt. Het hangt er echt van af wat je in een laptop zoekt. Sommige laptops zijn ontworpen voor jongere kinderen en hebben felle kleuren en leuke ontwerpen. Andere zijn meer gericht op oudere kinderen en hebben functies als ouderlijk toezicht en sterkere beveiligingsmaatregelen.

Wat je behoeften ook zijn, er is beslist een laptop voor je kind. Doe wel goed onderzoek voor je een aankoop doet en lees recensies van andere ouders om een idee te krijgen van wat voor je gezin het beste zou werken. Op de vraag hoe je beslist welke de juiste laptop is voor de behoeften van je kind en je budget, is er niet een antwoord. Want de behoeften van elk kind en het budget van de ouders zijn verschillend. 

Er zijn echter enkele algemene tips die je kunt volgen bij het kiezen van een school voor je kind. Ga allereerst na in wat voor soort onderwijsomgeving je kind zou gedijen. Hebben ze veel structuur en discipline nodig, of zijn ze meer zelfstandig en zelf gemotiveerd? Er zijn scholen voor alle soorten leerlingen, dus het is belangrijk er een te vinden die past bij de individuele behoeften van je kind. 

Ten tweede kijk je naar het leerplan van de school en kijk je of het overeenstemt met je eigen waarden en opvattingen over onderwijs. Het is belangrijk dat jullie beiden op dezelfde lijn zitten als het gaat om wat je kind nodig heeft. Er zijn gevaren waar je op moet letten als je een kind een eigen laptop geeft:

 1. Zorg ervoor dat je kind een veilige wifiverbinding gebruikt als het inlogt op gevoelige sites (zoals zijn bankrekening);
 2. Installeer software voor ouderlijk toezicht om de websites die ze kunnen bezoeken en de hoeveelheid tijd die ze per dag op de computer mogen doorbrengen te beperken;
 3. Houd in de gaten wat ze online doen – praat met ze over de gevaren van het prijsgeven van persoonlijke informatie of het downloaden van virussen/malware;
 4. Stel een tijdslimiet in voor hoe lang ze de laptop elke dag mogen gebruiken (en zorg ervoor dat ze zich eraan houden!).

Enkele tips om kinderen te helpen veilig online te blijven bij gebruik laptop:

 1. Gebruik een veilige browser. Zorg ervoor dat je webbrowser privacy en beveiligingsfuncties aan heeft staan. Deel je persoonlijke informatie met niemand online tenzij je ze kent en vertrouwt;
 2. Installeer antivirus software en houd die up-to-date. Anti-virus software kan je computer beschermen tegen virussen, spyware, en andere kwaadaardige software;
 3. Download alleen bestanden van vertrouwde websites. Open geen e-mails of bijlagen van mensen die je niet kent, of die er verdacht uitzien;
 4. Houd je laptop altijd beveiligd met een wachtwoord. Zorg ervoor dat je laptop met een wachtwoord beveiligd is zodat alleen jij er bij kunt. Deel je wachtwoord nooit met iemand anders.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een kinderlaptop. Ten eerste moet je rekening houden met de leeftijd van je kind. Een laptop voor een 3-jarige zal waarschijnlijk heel anders zijn dan een voor een 13-jarige. Ten tweede, denk na over hoe je kind de laptop zal gebruiken. Als ze alleen spelletjes gaan spelen en op het internet surfen, hoef je er misschien niet een met de hoogste specificaties te kopen. 

Maar als ze hem gaan gebruiken voor schoolwerk of andere meer veeleisende taken, wil je er zeker van zijn dat hij die dingen aankan. Ten derde, hou rekening met je budget. Er zijn prima laptops in alle prijsklassen, dus je moet wel iets kunnen vinden dat bij je past. Bedankt voor het lezen van onze blog post over het vinden van de beste laptops voor kinderen. 

We hopen dat deze informatie nuttig was en je een goed uitgangspunt biedt bij het zoeken naar een laptop voor je kind. Bedenk dat elk kind anders is en specifieke behoeften kan hebben, dus doe zeker je eigen onderzoek voor je een definitieve beslissing neemt. Nogmaals, dank voor het lezen!