Bezit je een Android smartwatch? Zo ja, wat zijn je gedachten erover? Ik gebruik er nu al een tijdje een en heb er gemengde ervaringen mee. Ik vind het geweldig hoe hij me met mijn telefoon verbonden houdt zonder hem de hele tijd bij me te hoeven dragen, maar er zijn een paar dingen die voor verbetering vatbaar zijn.

In deze post deel ik mijn gedachten over Android smartwatches en welke verbeteringen er volgens mij nodig zijn. Blijf op de hoogte!

Ik vind het ontwerp van de smartwatch heel goed en hij ziet er heel mooi uit om mijn pols. Ik vind het fijn dat hij licht is en niet veel extra functies heeft die ik niet nodig heb. Hij doet gewoon wat ik nodig heb, namelijk mijn conditie bijhouden en meldingen, en dat is echt alles wat ik nodig heb. Bovendien gaat de batterij lang mee, zodat ik me geen zorgen hoef te maken om hem steeds op te laden.

Het besturingssysteem van Android Wear is ontworpen om gemakkelijk te navigeren, met een eenvoudige lay-out en duidelijke pictogrammen. Om toegang te krijgen tot het hoofdmenu veeg je vanaf de onderkant van het scherm naar boven. Van hieruit heb je toegang tot alle belangrijke functies en instellingen van je horloge.

Om instellingen aan te passen, tik je op de drie lijnen linksboven in het scherm. Dit opent een menu met alle verschillende instelmogelijkheden voor je horloge. Je kunt dan de optie kiezen die je wilt veranderen en die naar wens aanpassen. Om een niveau terug te gaan, druk je op Terug; om terug te keren naar het beginscherm, druk je op Home.

Ik moet zeggen dat de smartwatch me tot nu toe erg bevalt. Het is erg handig om mijn meldingen en berichten op mijn pols te kunnen controleren zonder mijn telefoon te hoeven pakken, en het is ook geweldig voor het bijhouden van mijn activiteiten en fitness doelen.

Eén ding dat ik niet leuk vind aan de smartwatch is dat hij niet erg goed lijkt te werken met bepaalde Android apps. Zo zijn er enkele apps die ik regelmatig gebruik die gewoon niet compatibel lijken te zijn met het horloge. Hopelijk wordt dit in toekomstige updates verholpen.

Je wist misschien niet dat je Android smartwatch een ingebouwd kompas heeft. Dit kan van pas komen als je aan het wandelen of kamperen bent en je moet oriënteren in de wildernis.

Om het kompas te openen, open je de Instellingen app op je horloge en scrol je naar beneden om de Kompasoptie te vinden. Als je het ingeschakeld hebt, kun je je pols omhoog houden en direct op je scherm richtingaanwijzingen krijgen.

Het kompas laat je ook zien welke kant het noorden is, zodat je nooit meer de weg kwijtraakt. Er zijn een paar verschillende smartwatches op de markt die je kunt overwegen. Het eerste is een Android Wear horloge. Deze horloges draaien op het Android besturingssysteem, dus ze zijn compatibel met veel verschillende apps en functies.

Leuk is dat ze Google Now ingebouwd hebben, wat erg handig kan zijn. Er zijn ook veel verschillende stijlen om uit te kiezen, dus je kunt er een vinden die bij je smaak past. Een andere optie om te overwegen is de Apple Watch. Ook al loopt hij niet op hetzelfde platform als op de telefoon, toch zijn de vele geweldige functies iets om te overwegen.

Eén ding dat echt bevalt, is het ontwerp; het ziet er heel strak en modern uit. Bovendien wordt de app selectie steeds groter allemaal.

Als je nog steeds op het hek zit, hopelijk heeft dit artikel je geholpen om op de een of andere manier een beslissing te nemen. Android Wear is geweldig voor mensen die hun watch faces willen kunnen aanpassen en verschillende apps willen kunnen gebruiken, terwijl ze ook toegang hebben tot Google Now-functies.

De Apple Watch is perfect voor mensen die design waarderen en een meer gesloten systeem willen met minder keuze, maar een betere integratie met andere Appleproducten. Welke route je ook kiest, veel plezier met je nieuwe smartwatch!