Of je nu in een bedrijfsomgeving werkt of je eigen kleine bedrijfje runt, er zijn bepaalde gadgets en hulpmiddelen die je leven gemakkelijker kunnen maken. Hier zijn een paar van de handigste apparaten vanuit het perspectief van een IT expert. Bekijk Vraageenexpert.nl voor meer tips van experts.

Het belang van gegevensback-up en herstel

In de wereld van vandaag zijn gegevens alles. Of het nu gaat om de foto’s die je op je telefoon maakt, het onderzoek dat je voor een schoolwerkstuk hebt gedaan, of de financiële gegevens van je kleine bedrijfje, de toegang tot je gegevens verliezen kan verwoestend zijn. Daarom is het zo belangrijk dat je een betrouwbaar back-up en herstel systeem hebt.

Door een kopie van je gegevens op een veilige en toegankelijke plaats te bewaren, kun je er zeker van zijn dat je ze in geval van nood altijd kunt terughalen. En door regelmatig een back-up van je gegevens te maken, kun je het risico minimaliseren dat je belangrijke bestanden verliest door hardwarestoringen of software storingen. Kortom, investeren in een goed systeem voor gegevensback-up en -herstel is essentieel voor iedereen die op digitale informatie vertrouwt.

Hoe kiest je de juiste opslag voor je behoeften

Als het op opslag aankomt, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Welke soort opslag je nodig hebt hangt af van de voorwerpen die je moet opslaan en de hoeveelheid ruimte die je ter beschikking hebt. Als je bijvoorbeeld grote voorwerpen zoals meubels of apparaten moet opslaan, heb je een grotere opslagruimte nodig dan wanneer je alleen kleinere voorwerpen zoals dozen of kleren opslaat. Je zult ook moeten bedenken hoe vaak je bij je opgeslagen spullen moet kunnen. Als je er vaak bij moet, kun je beter een opslagruimte kiezen die dichter bij je huis of kantoor ligt. Als je echter maar af en toe bij je opgeslagen spullen hoeft te komen, kun je een eenheid kiezen die verder weg ligt.

Waarom je een wachtwoordmanager zou moeten gebruiken

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je waarschijnlijk een dozijn verschillende wachtwoorden voor alle verschillende websites en online accounts die je gebruikt. En als je op de meeste mensen lijkt, gebruik je waarschijnlijk ook minstens één van die wachtwoorden op meer dan één site. Dat is geen goed idee. Hetzelfde wachtwoord op meerdere sites gebruiken is een groot veiligheidsrisico, want als dat wachtwoord gecompromitteerd wordt, zijn al je accounts kwetsbaar. Daarom raden deskundigen aan een wachtwoordmanager te gebruiken.