Klanten hebben u misschien benaderd om met Bitcoin te betalen als u een klein bedrijf runt. Misschien hebt u zelfs vrienden die al in deze virtuele valuta investeren. U weet echter niet zeker of investeren in Bitcoin uw startup ten goede kan komen. Bekijk de officiële site van Bitcoin Prime voor fascinerende details over het mechanisme van BTC.

Toch blijft de populariteit van Bitcoin groeien. Ook steeds meer particulieren en bedrijven investeren in deze digitale munt. Bovendien blijven er andere virtuele munten opduiken. China heeft bijvoorbeeld onlangs de digitale Yuan ingevoerd. Geen van deze ontwikkelingen heeft u er echter van overtuigd om via uw kleine bedrijf in Bitcoin te investeren.

Als eigenaar van een klein bedrijf begrijpt u de essentie van een efficiënte cashflow. U weet ook hoe belangrijk het is om verschillende inkomstenstromen te hebben, vooral wanneer u van plan bent geld uit te geven aan bedrijfsplanning, marketing of productlanceringen. Investeren in verschillende activa kan inkomstenstromen creëren om uw bedrijfsactiviteiten en groei te ondersteunen. Bitcoin is een relatief nieuwe investering. Uw kleine onderneming kan er echter op de volgende manieren van profiteren.

Belastbare inkomen verminderen

Bitcoin verschilt van de conventionele betaalmethoden omdat het geen papierspoor achterlaat dat de fiscus kan gebruiken om uw startup aan te vallen. Afhankelijk van de operationele gebieden van uw onderneming, hoeft u uw Bitcoin-inkomsten misschien niet aan de fiscus te melden. Ook kan de overheid niet altijd uw geldbronnen traceren.

Minimaliseren van het inflatierisico

Kleine ondernemers kopen minder voorraden wanneer de prijzen stijgen. En dit gebeurt ook met beleggingen met een inflatieband. Uw kleine onderneming loopt bijvoorbeeld het risico geld te verliezen als u belegt in volatiele aandelen en het land een inflatieperiode doormaakt.

Aan de andere kant verlaagt investeren in Bitcoin het inflatierisico van uw bedrijf. Overheden controleren fiatvaluta. Dat betekent dat hun koopkracht vermindert wanneer zij hun waarde verliezen. Dat betekent dat houders van fiatgeld meer moeten betalen om diensten en producten aan te schaffen. In het ideale geval werkt dit als een belasting.

Bitcoin heeft een oneindig systeem, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uitputting van het geld. Deskundigen schatten dat er in de hele wereld één Bitcoin in omloop zal zijn voor 500 gebruikers wereldwijd.

Betaalbare investering

Misschien heeft uw kleine onderneming niet genoeg geld voor de dagelijkse bedrijfsvoering en investeringen. In het ideale geval controleert u elke cent die uw kleine onderneming elke dag uitgeeft. Ook wilt u niet te veel geld uitgeven aan investeringen. Maar voor investeren in Bitcoin is niet veel geld nodig. Als de prijs crasht, kunt u Bitcoins kopen en ze in uw crypto-portefeuille bewaren. Uiteindelijk zou u de tokens tegen een hogere prijs kunnen verkopen om wat winst binnen te halen.

Bovendien is Bitcoin gemakkelijk te gebruiken, goedkoop en veilig. Kopers kunnen een Bitcoin-transactie niet terugdraaien als ze deze virtuele valuta gebruiken om voor producten en diensten te betalen. Bovendien gebeuren Bitcoin-transacties bijna onmiddellijk. Zo hoeft u niet lang te wachten voordat het geld in uw crypto-portefeuille zit. In plaats daarvan bevestigt u onmiddellijk de betaling om de goederen of diensten vol vertrouwen te leveren.

Veiligheid

Investeren in Bitcoin is veiliger dan geld achterhouden van de winst van uw kleine bedrijf. Mensen bewaren Bitcoins in hun cryptoportefeuilles. U kunt ook Bitcoins overdragen naar een andere gebruiker via een computer of smartphone. U hoeft dus geen contant geld in uw zak of hand te houden.

Investeren in Bitcoin betekent dat u altijd tokens in uw cryptoportefeuille zult hebben. Zo kunt u leveranciers of dienstverleners op elk moment naadloos betalen in deze cryptovaluta met behulp van uw smartphone.

Slotopmerkingen

Uw kleine bedrijf kan de cashflow aanzienlijk verhogen door te investeren in Bitcoin. U moet Bitcoin-investeringen echter wel begrijpen voordat u ermee begint. Misschien is de beste aanpak om te beginnen het installeren en opzetten van een zakelijke cryptoportefeuille. Daarna kunt u een Bitcoin-calculator gebruiken om de huidige prijs te weten. Denk ook aan het bedrag dat u investeert in Bitcoin en gebruik vervolgens een bankrekening of creditcard om Bitcoins te kopen. Maak uw Bitcoin over naar uw zakelijke crypto-portefeuille en wacht tot de waarde van uw investering toeneemt.