Gamen: vooral mannen doen dit veel in hun vrije tijd. Het is gewoon leuk om te doen, maar daarnaast is het vaak ook een stukje ontspanning. Je hebt in een game ook uitdaging, want je wil het volgende level altijd zien te bereiken. Sommigen vinden het leuk om samen te spelen met vrienden of online met andere spelers, terwijl anderen juist meer het sociale aspect van het spel dat ze spelen waarderen. Gamen is er ook nog om te oefenen met bijvoorbeeld reactiesnelheid en samenwerking. Wat de reden ook is: er worden enorm veel games gespeeld wereldwijd. Om te gamen heb je natuurlijk een goede setup nodig, zeker als je dit vaak doet. In dit artikel een aantal tips om de beste gaming setup te kiezen.

 

Toetsenbord

Het eerste wat in je gaming setup belangrijk is, dat is je toetsenbord. Er zijn twee soorten toetsenborden: de mechanische en de membraan toetsenbord. Mechanische toetsenborden zijn in het klikken op de toetsen soepeler dan membraan toetsenborden. Speel je echt vaak games dan kies je liever voor het mechanische toetsenbord. Dit komt omdat iedere seconde de uitkomst van de game kan beinvloeden. Game je af en toe dan kies je voor een goedkoper toetsenbord, vaak membraan.

werken in Maastricht

Muis

Ook een muis behoort tot de gaming setup. Een goede muis kan wonderen veroorzaken. Het is belangrijk om bij een muis te kijken dat deze goed in je handen past. De muis stelt je namelijk in staat om nauwkeurige bewegingen te maken in het spel. Deze gaan beter wanneer de muis goed in je handen ligt. Je hebt daarbij ook nog gamer muizen. Als je hiervoor kiest dan heb je vaak een muis met extra knoppen. Deze knoppen zijn specifiek gericht op het gamen en bevatten sneltoetsen voor veelgebruikte acties.

 

Koptelefoon

Voor de online gamer onmisbaar: een koptelefoon. Het is belangijk om zo goed mogelijk te kunnen horen en te kunnen communiceren tijdens het gamen. Een microfoon met ruis wil je niet. Speel je voor de fun dan kies je gewoon voor een basic microfoon, omdat je chatten vaak belangrijker vindt. Speel je vaker en echt serieus dan praat je tijdens het gamen waarschijnlijk ook online met andere spelers. Dan kan je beter gaan voor een koptelefoon met een microfoon die kwalitatief beter is.

 

Monitor

Natuurlijk mag een monitor ook niet ontbreken. Je hebt verschillende monitoren, waaronder ook monitoren die speciaal ontwikkeld zijn om te gamen. Ben je een gamer die speelt voor de fun dan merk je het verschil tussen 60hz, 144 hz en 240hz niet echt. Ben je een gamer die vaak en serieus speelt? Dan kies je liever voor een minimale refresh rate van 144 hz. Je kan op alle monitoren die je aanschaft niet alleen gamen, maar ook werken. Werken in Maastricht of ergens anders in Nederland wordt zo gemakkelijk. Je hoeft dus geen extra monitor aan te schaffen voor je thuiskantoor, want ook dit kan prima op een gamemonitor.