Iedereen weet tegenwoordig hoe je internet moet gebruiken, toch? Je opent gewoon je browser en typt de website in die je wilt bezoeken. Maar wat als je niet weet hoe je je browser moet openen? En wat als je niet eens weet wat een browser is?! Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen. In deze blogbijdrage laten we je zien hoe je Internet Explorer opent en leren we je wat basisvaardigheden voor het surfen op internet. Dus pak je computer en laten we beginnen!

Je kunt Internet Explorer op verschillende manieren openen door verschillende sneltoetsen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de Alt toets indrukken en dan de T toets om Internet Explorer te openen in Taakbalk modus. Of je kunt de Ctrl-toets indrukken en dan de U-toets om Internet Explorer te openen in Gebruikers Modus. Je kunt Internet Explorer ook openen door op het pictogram van de snelkoppeling op je Bureaublad of in je Start Menu te klikken.

Als je problemen ondervindt met Internet Explorer, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen het probleem op te lossen. Ten eerste, probeer je computer opnieuw op te starten. Dit herstelt vaak eenvoudige problemen zoals corrupte cache bestanden of cookies die problemen kunnen veroorzaken. Als dat niet werkt, probeer dan de instellingen van Internet Explorer terug te zetten naar de standaardinstellingen. 

Om dit te doen, open het “Internet Opties” menu (meestal te vinden in het menu Extra) en klik op het “Geavanceerd” tabblad. Klik vervolgens op de knop “Reset”. Dit zal al je IE-instellingen terugzetten naar hun standaardinstellingen, wat eventuele configuratie-gerelateerde problemen die problemen kunnen veroorzaken kan verhelpen. 

Als het resetten van je instellingen niet helpt, zijn er nog een paar andere dingen die je kunt proberen. Ten eerste, zorg ervoor dat je alle laatste updates voor IE geïnstalleerd hebt door Windowsupdate te openen en te controleren op beschikbare updates.

Als je Internet Explorer tot je standaardbrowser op een Windows-pc wilt maken, is het proces eigenlijk heel eenvoudig. Open eerst Internet Explorer en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster. Hiermee open je het instellingenmenu van de browser. Klik vervolgens op “Internetopties”, waarmee een nieuw venster wordt geopend 

Onder het tabblad “Algemeen” zou er een sectie moeten zijn met het label “Standaard webbrowser” Selecteer in dit uitklapmenu gewoon “Internet Explorer 11” (of welke versie je ook gebruikt). Klik tenslotte op de knop “OK” onderaan dit venster om je wijzigingen op te slaan. 

In geval je niet langer gebruik wenst te maken van Internet Explorer kun het verwijderen. Om Internet Explorer te verwijderen, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Open het Configuratiescherm;
  2. Selecteer Programma’s en onderdelen;
  3. Zoek je Internet Explorer installatie en klik dan op Verwijderen;
  4. Volg de aanwijzingen om het de-installatieproces te voltooien;
  5. Als je problemen ondervindt bij het verwijderen van Internet Explorer, kun je contact opnemen met Microsoft voor hulp.

Er zijn veel verschillende alternatieven voor Internet Explorer, en welke voor jou het beste is, hangt af van je behoeften. Enkele populaire opties zijn Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari. Elk van deze browsers heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus misschien wil je er een paar uitproberen om te zien welke het beste bij je past.

Sommige mensen vinden het gebruik van een browser van derden, zoals Opera of Maxthon, een goede optie. Deze browsers zijn gebaseerd op de open broncode van andere browsers, maar ze bieden extra functies en instellingen die kunnen worden aangepast aan je behoeften.

Dus daar heb je het – alles wat je nodig hebt om Internet Explorer te openen en er je standaard browser van te maken. Als je op problemen stuit terwijl je hem probeert te gebruiken, aarzel dan niet om ons te bellen voor hulp. Bedankt voor het lezen!