De bureaustoel. Werk je veel achter de computer, dan breng je er nogal wat uurtjes in door elke week. Heb je niet de juiste match te pakken of zit je nog steeds dagelijks thuis te werken op een eetkamerstoel die in de verste verte geen rekening houdt met het bevorderen van een ergonomische zithouding tijdens het werken, dan kan dit al snel leiden tot irritatie en grote lichamelijke ongemakken tot een hernia aan toe. Zeker de moeite waard om even een momentje te nemen om de juiste gezonde bureaustoel voor jou uit te kiezen dus. Waar moet je allemaal opletten om er eentje te vinden waar je nog jarenlang een winnend team mee kunt vormen?

  • Kies voor een stoel die je zowel qua zithoogte als qua zitdiepte precies goed kunt instellen voor jouw lengte. Ben je kleiner of groter dan gemiddeld? Dan is een NPR-1813 stoel waarschijnlijk een goede keuze voor jou. Deze stoelen beschikken over ruime verstelmogelijkheden waardoor ze voor het merendeel van de mensen goed passend zijn te maken. Je benen moeten in een hoek van 90 graden gebogen zijn met je voeten plat op de grond.

 

  • De rugleuning moet een hoek van 95 tot 105 graden maken om een optimale houding van de rug te stimuleren.

 

  • De armleuningen moeten op de juiste hoogte en breedte staan ingesteld. Ben je wat kleiner, dan kan je al snel een te brede stoel hebben waar de leuningen te ver uit elkaar zitten. Je ellebogen moeten ontspannen in een hoek van 90 graden op de armleuningen rusten. Dit zorgt ervoor dat je niet onderuit gaat zakken.

 

  • Onder aan de rugleuning zit vaak een extra ondersteuning voor de onderste wervels van je rug. Deze zou ter hoogte van de riemgaten van je broek moeten zitten. Verder kun je deze naar behoefte naar voren instellen.

 

  • Maak je lange uren op je bureaustoel, dan is een kantelsysteem of inclineersysteem een goed idee. De zitting van de bureaustoel beweegt dan wat meer mee, zonder dat de hoek waarin je rug staat echt verandert. Zo ben je automatisch geneigd iets beweeglijker te blijven tijdens het zitten, waardoor je soepeler en alerter blijft.

 

  • Sommige bureaustoelen, zo ook in de webshop van Designkantoormeubilair, hebben een neksteun. Dit is niet voor iedereen nodig. Bel je veel tijdens je werk, vergader je veel en/of bekijk je vaak video´s, dan kan het wel echt fijn zijn. Heb je snel last van je nek dan kun je ook voor een stoel met neksteun kiezen.

 

  • Zit je echt hele dagen achter de computer? Dan is een zit-sta kruk ook nog iets dat je zou kunnen overwegen. Deze bevordert dat je een actieve zithouding blijft houden gedurende de dag doordat je balans moet houden en je kunt makkelijk afwisselen tussen zitten en staan. Dit kan in het begin wel even wennen zijn.