Een van meest booming carrieres, is op het gebied van ICT. Dit komt doordat computers een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Steeds meer mensen zijn tot het besef gekomen dat er veel kansen liggen als ICT’er. Maar in welke sectoren liggen de meeste kansen eigenlijk? In deze blog bespreken we de 4 beste opties voor de gemiddelde ICT’er. Op deze manier kom je binnen mum van tijd eenvoudig aan een baan die ook nog eens lekker verdient.

In de online gokindustrie

In de eerste plaats vind je als ICT’er eenvoudig een baan wanneer je in de online gokindustrie aan de slag gaat. Online gokken wordt namelijk steeds populairder, en dit zie je ook terug doordat websites als Casinomaatje.com steeds meer bezoekers trekken die meer over dit onderwerp te weten willen komen. Ook in Nederland neemt het aantal aanbieders van online kansspelen toe, waarbij deze partijen ICT’ers nodig hebben om onder andere spellen te ontwikkelen en de website zowel stabiel als vloeiend te houden.

In de IT-dienstverlening

Een andere sector waar een immense vraag naar ICT’ers is ontstaan, is in de IT-dienstverlening. In deze sector werken allemaal mensen die zowel bedrijven als consumenten helpen om bepaalde ICT problemen op te lossen. Dit kan aan de hand van een online klantenservice zijn, maar ook andere mogelijkheden zoals werknemers helpen met hun softwareproblemen is een baan waar veel vraag naar is.

In de gezondheidszorg

Verder zul je wanneer je in de gezondheidszorg wil werken ook rap aan een baan komen als ICT’er. Ook in de gezondheidszorg zijn computers een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het feit dat alle administratie in een ziekenhuis online wordt gedaan en dat patiëntendossiers tegenwoordig enkel online te vinden zijn. ICT’er spelen een cruciale rol in het ondersteunen van de digitale infrastructuur in de gezondheidszorg, waardoor men zeker op zoek is naar bekwame mensen die op ICT gebied alles in orde maken.

Bij de overheid

Tot slot vind je als ICT’er ook veel baankansen bij de overheid. Hoewel het salaris bij de overheid nooit hoger zal zijn dan wanneer je bij bedrijven werkt, zijn er allerlei andere handig bonussen waar je van kunt profiteren. Denk dan bijvoorbeeld aan een sterke pensioenregeling. Net als in de gezondheidszorg heeft de overheid veel ICT’ers nodig om de digitale infrastructuur te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn softwareontwikkelaars voor de belastingdienst of mensen die online overheidsinstellingen goed beveiligd houden.

Al met al zijn er als ICT’er meer dan genoeg plekken te vinden waar je makkelijk aan een baan zal komen. Elk van deze sectoren heeft zijn voor- en nadelen, dus voor welke industrie ga jij straks kiezen?