Nu steeds meer apparaten op wifi werken, wordt de noodzaak om te begrijpen hoe internet werkt steeds groter. Veel mensen weten dat wanneer ze hun computer in het stopcontact steken, hij toegang krijgt tot het internet, maar weten misschien niet hoe dat werkt. Deze blogpost onderzoekt enkele van de basisprincipes van hoe het internet via een stopcontact werkt.

Eerst bekijken we wat er gebeurt als je je toestel in het stopcontact steekt, en dan onderzoeken we enkele van de technologieën die betrokken zijn bij het online krijgen van je toestel. Blijf op de hoogte!

Een RJ45 contactdoos is een type connector dat gebruikt wordt om elektrische kabels samen te voegen. Het wordt meestal gebruikt in netwerk toepassingen, en kan gevonden worden op de achterkant van computers, modems, routers, en andere netwerk apparaten. De connector bestaat uit acht pinnen in een rechthoekige behuizing die in een passende gleuf van het apparaat wordt gestoken waarop hij wordt aangesloten.

Om een Ethernet kabel in een stopcontact te steken, zoek eerst de Ethernetpoort aan de achterkant van Ethernetpoort je computer. Het zal een rechthoekige poort zijn met verschillende kleine gaatjes. Zoek vervolgens een Ethernet-kabel die lang genoeg is om van je computer naar het dichtstbijzijnde stopcontact te gaan. Steek het ene uiteinde van de kabel in de poort op je computer en steek het andere uiteinde in het stopcontact.

Zorg ervoor dat de kabel helemaal is aangesloten en dat beide uiteinden goed vastzitten. Je zou nu toegang moeten hebben tot het internet. Er kunnen een paar redenen zijn waarom je laptop geen internet krijgt als je hem rechtstreeks in het stopcontact steekt, maar wel als je hem in de router steekt. Het kan een probleem zijn met de Ethernetpoort van je laptop, of het kan zijn dat je router een sterker signaal geeft dan de directe verbinding met het stopcontact.

Als je niet zeker weet wat het probleem is, kun je proberen het probleem op te lossen door zowel je laptop als je router opnieuw op te starten en vervolgens te controleren of internet werkt wanneer je je laptop weer rechtstreeks op het stopcontact aansluit. Als het nog steeds niet werkt, moet je mogelijk contact opnemen met je internetprovider voor hulp.

De meeste laptops en pc’s hebben tegenwoordig een ingebouwde Ethernet-poort, wat betekent dat je gewoon een Ethernet-kabel kunt aansluiten en op die manier verbinding kunt maken met het internet. Als er echter geen Ethernetpoorten in de buurt zijn, kun je nog steeds verbinding maken met internet door een draadloze adapter te gebruiken.

Je kunt een draadloze USB-adapter kopen of een adapter die in de PCI Express-sleuf van de PC wordt gestoken. Zodra je de adapter hebt, installeer je gewoon de stuurprogramma’s en volg je de instructies om verbinding te maken met je Wi-Fi-thuisnetwerk. Als je last hebt van een zwak signaal, dan kan een powerline adapter nuttig zijn om je bereik te vergroten.

Deze adapters gebruiken het stroomnetwerk in je huis om het internetsignaal te versterken. Sommige adapters werken met een app die je kunt downloaden, terwijl andere adapters bedoeld zijn voor specifieke merken of modellen routers. Je kunt de adapter ook gebruiken om apparaten aan te sluiten op het internet die niet direct verbonden zijn met de router.

Eindelijk zijn we aan het eind van onze blog post gekomen. We hopen dat je veel geleerd hebt over internet stopcontacten en wat je moet doen als er geen stopcontact in de buurt van je computer is. Als je nog vragen of bedenkingen hebt, laat dan gerust een reactie hieronder achter of neem direct contact met ons op. Bedankt voor het lezen!