Jaarlijks worden er 1,7 miljard smartphones verkocht, over de hele wereld. Wel is dat aantal steeds meer aan het dalen, er zijn namelijk 4 procent minder telefoons verkocht, het afgelopen jaar. De reden hiervoor is dat de markt heel erg verzadigd is. Steeds meer mensen hebben al een telefoon, en zien daardoor geen reden om een gloednieuwe te kopen, op het moment dat hun eigen het uitstekend doet. Experts zeggen daarom ook dat het voor bedrijven zoals Apple, Samsung, Xiaomi en Google, steeds lastiger wordt om de telefoons aantrekkelijk te maken. Ze moeten nóg betere functies krijgen waardoor de upgrade het waard is.

De populairste smartphone van 2022

De titanenstrijd tussen Samsung en Apple is al jaren bezig, ook in 2022 stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Samsung kwam hier het beste uit, 23 procent van de verkochte telefoons kwamen namelijk uit hun fabriek. Apple moest het afgelopen jaar doen met een – magere – 18 procent. Een verassend groot gat, volgens kenners. Het is zelfs dusdanig dat Apple moet gaan omkijken naar Xiaomi, het telefoon merk dat zich bevind op de derde plek met maarliefst 13 procent van alle verkochten telefoons. Oppo en Vivo delen een vierde plek, met een ruime 8 procent. Natuurlijk kom je met de bovenstaande vier percentages niet uit op honderd procent, 30 procent komt namelijk van verschillende telefoon merken. Hierbij kun je denken aan: Motorola, Huawei, OnePlus en Sony.

De verassende nummer 1

Nee, er staat geen Samsung telefoon op nummer één. De iPhone 13 blijkt namelijk ondanks het lagere percentage van Apple de meest verkochte telefoon te zijn van 2022. Samen met de grotere broer, de iPhone 13 Pro Max staan ze op plek één én twee. De grootste redenen waarom mensen deze telefoons kopen? De camera is nog nooit zó goed geweest. Apple heeft namelijk de beeldstabilisatie verbeterd, hierdoor bewegen je foto’s minder en zijn ze dus nog scherper. Daarnaast heeft de telefoon ook een nieuwe ‘Cinematic Mode’. Die zorgt ervoor dat je van een object of mens een honderd procent scherp shot kunt maken, ook tijdens het filmen. Daarnaast heeft de telefoon ook 128 GB aan opslaggeheugen, hiermee heb je voldoende ruimte voor alle foto’s, apps en andere bestanden. Ook is de camera beter verwerkt in het 6,1 inch scherm. Hierdoor is het minder zichtbaar en heb je meer ruimte. Ook is de telefoon sneller dan de iPhone 13, dat komt door de A15 Bionic Chip en 4 GB werkgeheugen. De batterij heeft ook een upgrade gekregen, mocht je de telefoon gemiddeld gebruiken dan gaat het 24 uur mee, zonder tussendoor geladen te worden. Voor 880 euro kun je ook deel uitmaken, van de grote groep mensen die deze telefoon gekocht heeft!

Samsung, op plek 3

In Zuid-Korea zullen ze tevreden moeten zijn met een derde plek. De Samsung Galaxy A13 heeft hierbij de trots moeten redden. Het grootste voordeel aan deze telefoon? Dat is een makkelijk te beantwoorden vraag, deze telefoon kost namelijk – maar – 180 euro. Daarnaast heeft de smartphone ook nog vele andere voordelen. Zo heeft het een batterij met vijf duizend mAh, hiermee raakt je telefoon niet leeg binnen 28 uur, mocht je het niet overbelasten. Denk bijvoorbeeld aan internetten, appen of lichte spellen spelen. Ook heeft de telefoon een scherm van maarliefst 6,6 inch, in full hd. Het kleine nadeel hiervan is dat je het niet gemakkelijk kunt bedienen met één hand. De telefoon heeft 128 GB aan opslaggeheugen, die je kunt uitbreiden naar 1 TB. Daarnaast beschikt de telefoon ook over vier camera’s, één voorop en drie op de achterkant, met daarin een dieptesensor waardoor je een groothoeklens kunt toepassen. Mocht je dus graag geld willen besparen voor bijvoorbeeld raamdecoratie van kunststof kozijnen, dan is deze telefoon absoluut een aanrader.