Eindelijk is het zover! Je hebt je splinternieuwe Android telefoon in handen. Altijd fijn om weer een nieuwe telefoon te hebben. Toch ook wel lastig. Zeker als je normaal gesproken een ander besturingssysteem gewend bent. Gelukkig zijn Android toestellen heel gemakkelijk te bedienen en krijg je dit vast snel onder de knie. Het is echter niet vreemd als je nu nog met vragen zit. 

Ben jij dus de trotse eigenaar van de nieuwste samsung galaxy s22 en ben je benieuwd hoe je hier alles uit kunt halen? Maak dan gebruik van de volgende tips. 

Android en Google

Weinig Android apparaten zijn hetzelfde, maar ze hebben wel allemaal dezelfde basis. Het maakt dus eigenlijk niet uit welke Android je hebt aangeschaft. Deze tips werken in de basis voor allemaal. 

Het eerste wat je moet doen als je Android gebruikt, is ervoor zorgen dat jouw Google account geregeld is. Android en Google kunnen niet gescheiden van elkaar worden gezien. Ze horen bij elkaar. Zonder Google-account kom je dus niet ver. 

Het is slim om hiervoor eerst een computer te gebruiken. Doe dit nog voordat je je samsung a34 installeert. Op die manier beschik je over een veel groter beeldscherm en toetsenbord om eenvoudig aanpassingen te verrichten, je contactenlijst op orde te brengen en ervoor te zorgen dat alles eenvoudig en snel geïmporteerd kan worden. Hiermee bespaar je jezelf dus uiteindelijk heel veel stress en energie. 

Pas het geluid aan 

Misschien wel een van de grootste nadelen van een smartphone is al het geluid dat deze maakt. Het lijkt soms wel alsof fabrikanten een wedstrijdje doen over welke telefoon het meeste geluid kan maken. Elke melding, elke aanraking, alles moet een geluidje of een trilling geven. Dat kan ontzettend vervelend zijn. Is je telefoon dus al zo goed als geïnstalleerd? Neem dan allereerst een kijkje bij het geluid. Op een standaard Android telefoon vind je dit bij instellingen -> geluid en trillen. 

Android mappen gebruiken 

Android mappen zijn een ongelooflijk fijne functie. Ze bieden je de mogelijkheid om snel apps te categoriseren. Als je snel bij je mappen wilt komen, kun je deze ook nog plaatsen op de snelkoppelingsbalk onderaan het scherm. Het maken van een map gaat heel gemakkelijk. Om dit te doen, moet je de ene app snelkoppeling over de andere slepen en wordt er automatisch een map aangemaakt. Als je goed werk hebt geleverd, zul je merken dat je je apps eenvoudig kunt starten. Nog zonder dat je de hoofdwerkbalk voor apps daadwerkelijk hoeft te gebruiken. 

Bestanden van en naar je telefoon verplaatsen

Nog een groot voordeel van Android is dat je heel gemakkelijk bestanden kunt meenemen en verplaatsen. Hierbij kun je Google Drive gebruiken. Vervolgens zijn er ook weer handige apps waarmee je de bestanden eenvoudig kunt bewerken. Deze kun je vinden bij de Android Store. Denk hierbij aan Docs en Sheets. Handig om deze ook standaard op je telefoon te installeren.