Heb je een iPhone en een USB-C computer? Of een Androidtelefoon en een MacBook? Nu, je hebt geluk – want met de juiste adapter kun je je oude kabels gebruiken om je apparaten aan te sluiten. In dit bericht laten we je zien hoe je een USB-COM-kabel kunt omzetten naar een lightning-kabel. Lees verder voor instructies!

Een USB-COM kabel is een kabel die je computer met een apparaat verbindt via de USB-poort. Dit type kabel wordt vaak gebruikt om printers, scanners en andere randapparatuur aan te sluiten op uw computer. Hoewel de meeste apparaten tegenwoordig de nieuwere en handigere Lightning-connector gebruiken, gebruiken sommige oudere apparaten nog steeds de oudere USB-COM-connector.

Als u een ouder apparaat hebt dat USB-COM gebruikt en u wilt dat apparaat op uw computer aansluiten, dan hebt u een converter nodig om de connector om te zetten van USB-COM naar Lightning. Er zijn een paar manieren om een USB COM-kabel om te zetten naar een Lightning-kabel. Eén optie is om een adapter te gebruiken, waarmee u uw USB COM-kabel kunt aansluiten op uw Lightning-apparaat.

Een andere optie is het gebruik van een datakabel met een Apple MFi-certificering, waarmee u uw USB COM-kabel op uw Lightning-apparaat kunt aansluiten. Tot slot kunt u ook een mannelijke-naar-vrouwelijke Lightning-connector gebruiken en deze rechtstreeks aansluiten op uw USB COM-kabel. Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u de juiste kabels en adapters bij de hand hebt, zodat u uw apparaten op de juiste manier kunt aansluiten.

Om een USB COM kabel om te zetten naar een lightning kabel, heb je het volgende gereedschap nodig:

  • Een soldeerbout en soldeer;
  • Draadstrippers;
  • Krimpkous;
  • Elektrische tape.

Om de USB-kabel om te bouwen tot een lightning-kabel, moet u eerst de USB-connector aan het uiteinde van de kabel afknippen. Strip ongeveer ¼” isolatie van elk van de vier draden in de kabel (rood, zwart, wit, groen) en draai ze dan in elkaar zodat ze twee paren vormen. Zorg ervoor dat elk paar goed in elkaar gedraaid is en dat er geen niet-aangesloten draden uitsteken.

Soldeer elk dradenpaar aan elkaar en gebruik vervolgens krimpkous om de gesoldeerde verbindingen af te dekken en ze tegen vocht te beschermen. Gebruik tenslotte isolatietape om het geheel goed te isoleren en klaar is kees.

Er zijn verschillende voordelen van een lightning kabel boven een USB com kabel. Ten eerste zijn lightning kabels over het algemeen sneller en betrouwbaarder dan USB com kabels. Ten tweede raken ze minder snel in de knoop of beschadigd. Ten derde zijn ze duurzamer en gaan ze langer mee. Ten slotte zien ze er gewoon cooler uit!

Nu, er zijn een paar nadelen aan het omzetten van een USB com kabel naar een lightning kabel. Ten eerste is het niet altijd gemakkelijk om een USB com-kabel te vinden. En zelfs als het je lukt om er een te vinden, zal hij waarschijnlijk vrij duur zijn. Plus, het omzetten van de kabel kan een beetje lastig zijn, en als je het niet goed doet, kun je uiteindelijk je telefoon of je computer beschadigen.

Maar het grootste nadeel is dat USB com-kabels gewoon niet dezelfde snelheid en kracht hebben als lightning-kabels. Dus als je op zoek bent naar de best mogelijke prestaties van je telefoon of computer, dan kun je beter kiezen voor de lightning-kabel. Het kost op de meeste plaatsen ongeveer 10 euro om een USB naar lightning kabel om te laten bouwen.

Echter, het is niet aangeraden om het zelf te doen, omdat het een vervelend proces kan zijn en er een goede kans is dat je de kabel beschadigt tijdens het proces. Aangeraden is om het naar een gecertificeerde Appletechnicus te brengen om het voor u te laten doen.

Zo, nu weet je hoe je je USB-COM kabel kunt omzetten naar een lightning kabel. Als u zich comfortabel voelt om de conversie zelf te doen, ga ervoor! Zo niet, of als u de klus goed wilt klaren en geen hoofdpijn wilt, neem dan contact op met een expert. Hoe dan ook, uw kabel is in een mum van tijd klaar voor gebruik.