Gebruik maken van een CRM-systeem is handig, vanwege de mogelijkheid om inzichten te krijgen. Dit gebeurt door de bedrijfsprocessen te automatiseren. Op deze manier kan data overzichtelijk en efficiënt worden weergegeven. Een handig systeem dat hiervoor kan worden gebruikt, is het Zoho CRM-systeem.
Wat is Zoho CRM?

Voordat een potentiële klant daadwerkelijk tot de klantenkring kan worden gerekend, doorloopt deze een administratief traject. Door hiervoor het Zoho softwarepakket te gebruiken, kan alle informatie omtrent de klanten efficiënt gekoppeld worden. Op deze manier wordt veel inzicht verkregen. Dit heeft een positief effect op de manier waarop marketing- en salesprocessen kunnen worden vormgegeven.
In de vrijetijdsbranche is het voordeel van een dergelijk pakket inmiddels ook doorgedrongen. Door de onderlinge koppeling ontstaat een goed beeld van de wensen en behoeftes van de klant. Hierdoor kan informatieverstrekking richting de klant op maat worden opgesteld.

Voordelen van een CRM systeem
De toepassing van een CRM systeem kent meerdere voordelen, waaronder:

  • eenvoudig in gebruik
  • betaalbaarheid
  • hoogstaande functionaliteiten
  • toenemend inzicht in de klantenkring
  • mogelijkheid om verkoop uit te breiden

Het onderling koppelen, bespaart de vrijetijdsbranche een hoop tijd. Dit is een dynamisch werkveld waar veranderingen in klantgegevens aan de orde van de dag zijn. Een softwarepakket dat gegevens in korte tijd inzichtelijk en toegankelijk maakt, biedt kansen. Door het verkoopproces volledig te automatiseren en de gegevens onderling met elkaar te verbinden, kan gedetailleerde informatie worden verkregen. Elk bedrijf heeft andere wensen. Het Zoho CRM-systeem is om die reden per organisatie aan te passen. Het toevoegen van velden maakt het mogelijk, geheel in de stijl van de onderneming, de data inzichtelijk te maken. Gebruiksgemak is belangrijk bij het automatiseren van processen. Zo is het met het Zoho CRM-systeem mogelijk, de gegevens in te zien via:

  • laptop
  • tablet
  • desktop
  • smartphone

Hierdoor is het te allen tijde mogelijk om de benodigde gegevens in te zien, ongeacht waar men zich bevindt. Een eigentijdse, flexibele toepassing die voor veel uiteenlopende branches het nodige verschil kan maken.
De applicaties die binnen Zoho kunnen worden gebruikt, creëren een overzichtelijk geheel aan informatie.

Bron: Prosolic.nl