Heb je ooit het gevoel dat je een extra USB-poort nodig hebt? Als je meer dan één apparaat hebt dat opgeladen moet worden, kan het een heel gedoe zijn om genoeg stopcontacten te vinden om ze allemaal aan te sluiten. Het zou zoveel makkelijker zijn als er een soort universeel stopcontact bestond met meerdere USB-poorten ingebouwd.

Nu, het blijkt dat er zoiets bestaat! Lees verder om meer te weten te komen over deze handige uitvinding.

Contactdozen met USB-aansluitingen zijn een soort poort waarmee u uw apparaat kunt aansluiten op een ander USB-compatibel apparaat. Dit is handig als uw apparaat geen poort heeft die dit type aansluiting accepteert. U kunt bijvoorbeeld een contactdoos met een USB-stekker gebruiken om uw telefoon op uw computer aan te sluiten en op te laden.

Als u op zoek bent naar een goedkope manier om stopcontacten aan uw huis of kantoor toe te voegen, is het aangeraden een stekkerdoos met een ingebouwde USB-poort te gebruiken. Op die manier kun je je apparaten opladen en heb je ook toegang tot gewone stopcontacten. Bovendien hebben veel stekkerdozen een overbelastingsbeveiliging en andere functies die ze ideaal maken voor gebruik thuis en op kantoor.

Er zijn verschillende voordelen van USB powerstrips in vergelijking met standaard powerstrips

  1. USB-stekkerdozen bieden meer flexibiliteit als het gaat om het voeden van apparaten. Je kunt ze gebruiken om telefoons, tablets en andere USB-apparaten op te laden, maar ook om laptops, printers en andere apparaten die een standaard stopcontact nodig hebben van stroom te voorzien;
  2. USB-stekkerdozen zijn energiezuiniger dan standaard stekkerdozen. Ze stellen u in staat om selectief apparaten op te laden die stroom nodig hebben, in plaats van energie te verspillen door alle stopcontacten de hele tijd aan te laten;
  3. USB-stekkerdozen zijn veiliger dan standaardstekkerdozen, omdat ze het risico van elektrocutie uitsluiten.

Net als alle andere dingen in het leven zijn er ook stekkerdozen in alle soorten en maten. En net als alles in het leven kan het een hele uitdaging zijn om de juiste voor jezelf te kiezen. Als het gaat om USB-stekkerdozen, zijn grootte en vorm zeker belangrijk. Maar voordat u er een gaat kopen, moet u met een paar dingen rekening houden.

Ten eerste, hoeveel apparaten moet u in één keer opladen? Als u maar een paar apparaten hebt, is een kleinere strip voldoende. Maar als u meerdere apparaten hebt die moeten worden opgeladen – laptops, telefoons, tablets, enz. – dan hebt u een grotere strip nodig die voor al die apparaten geschikt is.

Je kunt online of in je plaatselijke winkel geweldige aanbiedingen vinden voor stekkerdozen met USB-aansluiting. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  1. Controleer eerst online retailers zoals Amazon, eBay, en Craigslist. U kunt meestal vinden goede deals op deze websites;
  2. Als u het niet veel gebruikt, bekijk ook Plato’s Closet of uw plaatselijke kringloopwinkel. Ze hebben meestal een brede selectie van zacht gebruikte items te koop tegen een fractie van de kosten van nieuwe items;
  3. Tenslotte, probeer te onderhandelen met de verkoper in uw plaatselijke elektronicawinkel. Vaak zijn ze bereid om over de prijs te onderhandelen, vooral als u meerdere artikelen koopt.

Een USB-stekkerdoos is een geweldige manier om al uw apparaten in één keer op te laden, en het is vooral veiliger omdat de afzonderlijke stekkers zijn beveiligd. We hopen dat deze blog u heeft geholpen de voordelen van een USB-stekkerdoos te begrijpen en u voldoende informatie heeft gegeven om een weloverwogen aankoop te doen.

Hebben we iets gemist? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!