Ultimaker is een toonaangevende merknaam als het om 3D printers gaat. Dit is onder andere terug te voeren op de wijze van gebruik. De printers zijn wel heel gemakkelijk in te zetten. Wie als gebruiker zelf het 3D printen wil beheersen, doet dat het best door deze modellen te gebruiken. Dit geeft veel controle over het gehele proces. Dat maakt het ook een stuk plezieriger om ermee aan de slag te gaan. Zo is het voor ondernemers bijvoorbeeld mogelijk om derde partijen buiten te houden. Er is echter veel meer dat interessant is aan deze printers.

De ideale vorm van gebruik

3D printen kan op meerdere manieren. De printers van Ultimaker zijn dan ook altijd in te zetten voor de ideale vorm van gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik als ontwerptool. Daar speelt niet alleen de printer zelf een rol in. Ook de manier waarop met de randvoorwaarden wordt gewerkt is hierin van belang. Denk bijvoorbeeld aan goede software, maar denk ook aan de community die ondersteuning biedt. Op al deze manieren is te zorgen dat van ontwerp tot eindresultaat de printers altijd in te zetten zijn. Dit is wel heel gemakkelijk voor het maken van prints.

Precies maken wat je wenst

Ook is het materiaalgebruik een reden om deze printers te willen toepassen. Denk onder andere aan de manier waarop het filament wordt toegepast. Er zijn allerlei manieren waarop je kunt zorgen dat je tot in detail kunt bepalen wat je wilt. Wanneer het printen dan daadwerkelijk begint, wordt onder andere door de toepassing van de flowsensors gezorgd dat je optimaal gebruikmaakt van het beschikbare filament. Waarbij nooit te veel of te weinig wordt gebruikt. Je kunt het zelf precies zo instellen als je voor ogen hebt. Dit maakt het printen dus direct ook wel zo gemakkelijk.

Naar de eigen hand zetten

Ultimaker is erg open waar het de 3D printers betreft. Dat betekent bijvoorbeeld dat het veel vrijheid aan de gebruikers. Wie aanpassingen wil doen, heeft daar alle mogelijkheid toe. Dat maakt het mogelijk om in te grijpen waar je dat wil doen. Het is immers vooral belangrijk om bepaalde zaken precies aan te passen aan wat je voor ogen hebt. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de mogelijkheid om dat te doen volgens het maken van een prototype. Wie dan zaken wil aanpassen, kan dat dan ook direct doen. Dat maakt deze printers ook ideaal voor alle gebruikers.

Koop uw Ultimaker 3d-printer hier!