In de wereld van crypto zijn er een aantal munten die dagelijks veranderen. Door de populariteit van sommige munten zijn er nu ook bitcoin automaten te vinden in Nederland. Een bitcoin automaat is ontworpen om bitcoins te kopen en verkopen. In Nederland zijn er 13 van deze apparaten te vinden op verschillende locaties. In dit artikel willen we je helpen om aan de juiste btc automaat informatie te komen. 

Locatie btc automaat 

Een bitcoin automaat kan eigenlijk gezien worden als een exchange zoals Bitvavo, waar je kunt handelen in crypto. In Nederland zijn er 8 steden die over een bitcoin automaat beschikken. In Amsterdam zijn er 8 van deze automaten en in Rotterdam zijn er 4. In de steden Bavel, Den Haag, Hoorn, Tilburg en Oudenbosch kun je er 1 van de bitcoin automaten vinden. Deze automaten zijn hetzelfde als de traditionele automaten die we kennen als we kijken naar het uiterlijk.  

Geen tussenpersoon 

Een bitcoin automaat kun je gebruiken zonder tussenkomst van een bank of tussenpersoon. De transacties kun je ook doen via het internet en het gevoel van gebruiker tot gebruiker neemt toe. De transacties gaan vlugger en je weet meestal ook niet met wie je handelt, omdat het vaak genoeg anoniem is. Een bitcoin atm fungeert als de traditionele pinautomaten, afhankelijk van welk type automaat het is. Er zijn automaten waarmee je alleen bitcoins kunt kopen of verkopen. Bij sommige automaten kun je allebei.  

Om bitcoins te kopen en verkopen in Nederland heb je een creditcard, fiatgeld of een mobiele telefoon nodig. Je gaat eerst de code scannen door gebruik te maken van de bitcoin wallet op j telefoon. Soms wordt er aan je gevraagd om jezelf te identificeren. Je geeft dan het bedrag dat j wilt omwisselen aan. Dit kun je bekijken op je mobiel, zodat je weet dat de transactie een succes is.