Als het gaat om kledingvoorschriften op het werk, kan het soms lastig zijn om te bepalen wat wel en niet gepast is. Een van de meest voorkomende dresscodes is business casual. Maar wat betekent dit precies en hoe draag je het op een professionele manier?

Wat is business casual?

Business casual is een dresscode die minder formeel is dan business formal, maar nog steeds professioneel en representatief. Het is bedoeld voor kantooromgevingen waar een formele kledingstijl niet vereist is. Business casual kleding is comfortabel en gemakkelijk te dragen, maar tegelijkertijd ook netjes en verzorgd.

Wanneer draag je het?

De dresscode business casual is geschikt voor een breed scala aan zakelijke evenementen, van informele vergaderingen tot diners en netwerkborrels. Als je niet zeker weet welke dresscode er wordt verwacht, is het altijd beter om iets te formeel te zijn dan te casual.

Voor mannen betekent business casual meestal een nette broek met een overhemd of een polo shirt. Een jasje kan ook worden gedragen, maar het is niet verplicht. Vermijd spijkerbroeken, T-shirts en sportschoenen, want deze zijn over het algemeen te casual.

Voor vrouwen is business casual iets meer divers. Een nette broek of rok met een blouse of shirt is altijd een goede optie. Een jurk kan ook worden gedragen, maar zorg ervoor dat deze niet te kort of te bloot is. Vermijd kledingstukken die te strak zijn, zoals leggings of spijkerbroeken, en draag in plaats daarvan panty’s onder een rok of jurk.

Hoe draag je business casual op een professionele manier?

Het belangrijkste bij het dragen van business casual is om er verzorgd en professioneel uit te zien. Kies kledingstukken die goed passen en niet versleten of gekreukt zijn. Houd ook rekening met de kleuren die je draagt en zorg ervoor dat deze goed bij elkaar passen.

Accessoires kunnen ook helpen om je outfit af te maken en professioneler te maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie horloge, een stijlvolle riem of een nette tas.

Business casual is een dresscode die geschikt is voor veel zakelijke evenementen. Het is minder formeel dan business formal, maar nog steeds professioneel en representatief. Door te kiezen voor kledingstukken die goed passen en er verzorgd uitzien, kun je business casual op een professionele manier dragen. Onthoud dat het altijd beter is om iets te formeel te zijn dan te casual, dus als je twijfelt, kies dan voor een nettere outfit. Zorg dat je op deze plek ook een business casual outfit draagt!