Meer productiviteit in een bedrijf kan nooit kwaad. Dat kun je op meerdere manieren realiseren. Soms kun je met eenvoudige aanpassingen grote verschillen in productiviteit realiseren. Een bedrijf waar je terecht kunt voor slimme oplossingen is Salure. Salure is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen. Heb je dus werkzaamheden die efficiënter aangepakt kunnen worden? Neem dan vooral eens een kijkje op de website. Meer tips voor het vergroten van productiviteit in bedrijven lees je in dit artikel.

1: Koppel je systemen

Superhandig als bedrijf is het koppelen van systemen. Als je het hebt over productiviteit, is dit een van de meest efficiënte opties om te overwegen. Je herkent het misschien wel dat je op een dag veel tijd kwijt bent met het dubbel invoeren of wijzigen van gegevens in diverse systemen. Naast dat je er veel tijd aan kwijt bent, kun je met deze handmatige methode ook sneller fouten maken.

De oplossing is gelukkig eenvoudiger dan je denkt. Veel systemen kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Zo hoef je niet langer bezig te zijn met het invoeren van dubbele data. Met AFAS koppelingen krijg je meer productiviteit in het bedrijf.

2: Uitbesteden kan geen kwaad

In sommige gevallen kan het ook veel efficiënter zijn om werkzaamheden uit te besteden. Met zaken als salarisadministratie kan je langer bezig zijn dan je zou willen. Dat brengt ook de nodige kosten met zich mee. Uitbesteden kan daarom geen kwaad. Zo geef je de verantwoordelijkheid uit handen en houd je meer tijd over voor andere dingen. Dat komt de productiviteit ten goede.

Daarnaast kan je er bij het uitbesteden van op aan dat werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Ze zijn in overeenstemming met de laatste wet- en regelgeving en mocht er iets mis zijn dan draai jij niet voor de gevolgen op. Wel zo handig.

3: Luister naar je werknemers

Werknemers bepalen voor een groot deel hoe productief processen in het bedrijf worden uitgevoerd. Aangezien iedereen anders is en op andere manieren productief kan werken is het goed om op individueel niveau naar je werknemers te luisteren.

Blijkt het bijvoorbeeld dat een collega vooral in de avonduren productief is? Maak het dan mogelijk om meer op dat soort tijdstippen te werken. Voor andere collega’s kan productiviteit ook afhangen van werkomgeving, toegang tot systemen en pauzes. Dit zijn onderdelen waar je als werkgever iets mee kunt doen. Hierbij geldt dat je met kleine aanpassingen soms grote verschillen kunt maken.