Als je refurbished letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent het gerenoveerd. Aan de hand van deze informatie is het begrip refurbished gemakkelijk uit te leggen. Refurbished producten worden na gebruik gecontroleerd door professionals die alles van het product afweten. Indien deze niet optimaal meer werken worden ze gerepareerd. Nadat de elektronische producten weer werken worden ze opnieuw aangeboden voor hergebruik.

Refurbished producten

Er zijn meerdere producten die refurbished aangeboden worden. Zo zijn er voornamelijk refurbished telefoons, tablets en laptops. Deze producten zijn veel meer in gebruik dan vroeger. Ook al hebben deze producten een lange levensduur, worden ze vaak vervangen door nieuwere modellen. Mensen willen steeds weer de nieuwste items op gebied van telefoons, laptops of tablets.

Andere elektronische items kunnen ook refurbished zijn, maar in de meeste gevallen worden deze niet zo genoemd. Kijk naar wasmachines, drogers en strijkijzers, deze gaan soms kapot, de mensen kopen zelf een nieuwe en de winkel controleert, repareert en verkoopt deze items opnieuw. Sommige winkels verkopen deze dan met de naam refurfished, maar omdat de meeste mensen niet precies weten wat het inhoudt, verkopen ze deze producten als gebruikt.

Duurzaam

Refurbished producten zijn heel duurzaam, omdat deze producten vaker, en dus langer, gebruikt worden. Nieuwe producten kosten vaak veel grondstoffen om gemaakt te worden. Tijdens het maken van deze producten in de fabriek komt veel CO2 vrij, dit is niet goed voor het milieu. Kijk bijvoorbeeld naar een iPhone, deze kost gemiddeld 70 kg CO2 om te maken. Als je kiest voor een refurbished iPhone halveer je deze kosten eigenlijk, omdat hij voor de 2de keer gebruikt wordt.

Goedkoop

Aanschaf van nieuwe producten kan vaak hoog oplopen. Als er gekeken wordt naar de nieuwe laptops, tablets en telefoons kan dit vaak oplopen tot duizenden euro’s. De meeste mensen willen steeds maar het nieuwste van het nieuwste, dit is nergens voor nodig. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwste iPhone, deze kost vaak rond de 1.000 euro of zelfs meer. Pak bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11, een iets ouder model maar perfect voor dagelijks gebruik. Alle mogelijkheden die de nieuwste iPhone heeft, maar vele malen goedkoper. Met een vanaf prijs van rond de 350 euro, klinkt dit toch veel beter dan 1.000 euro. Maak de bewuste keuze voor het milieu en voor je portemonnee en kies eens voor een refurbished item!