Vraagt u zich af of Bitcoin het waard is om te kopen? Zo ja, dan is dit de reden waarom u zou kunnen overwegen om in dit virtuele goed te investeren. 

U weet waarschijnlijk dat Bitcoin het nieuws haalt na het bereiken van een recordprijs van meer dan $60.000. Tegelijkertijd voorspellen crypto-analisten dat de waarde van deze virtuele munt dit jaar de grens van 100.000 dollar zou kunnen bereiken. Bijgevolg haasten sommige mensen zich om deze digitale munt te kopen of erin te investeren.

Als u nieuw bent met Bitcoin is het concept misschien niet ingewikkeld. Dat komt omdat u waarschijnlijk vertrouwd bent met overschrijvingen van uw bankrekening naar een andere persoon. Bitcoin werkt echter als een digitale munt en als een actief. In het ideale geval kunt u Bitcoin gebruiken als betaling voor diensten of artikelen. U kunt ook Bitcoins kopen en ze houden, wachten tot ze in waarde stijgen en ze met winst verkopen.

Digitale platforms zoals Bitcoins Era – Officiële Website stellen mensen in staat om deze digitale valuta te kopen en naar hun cryptomuur te sturen. Dat betekent dat u zich kunt registreren, uw crypto-ruilrekening kunt vullen met fiatgeld en kunt beginnen met het kopen van Bitcoins. Maar waarom zou u moeite doen om Bitcoin te kopen?

Bitcoin is momenteel ’s werelds grootste virtuele valuta in marktkapitalisatie. Het bereikte de recordprijs van meer dan $ 60.000 in 2021, met Ethereum na Bitcoin als de op een na grootste virtuele valuta.

Als de koers van Bitcoin daalt, trekt dat de waarde van de andere digitale munten naar beneden. En dit maakt het de dominante digitale munt met een aanzienlijke invloed op altcoins. Maar door de aanhoudende volatiliteit van Bitcoin en het ontbreken van regelgeving beschouwen beleggers het als een riskant actief. Dat is de reden waarom sommige institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en hedgefondsen, aarzelen om erin te beleggen. Toch kunt u overwegen om in Bitcoin te investeren om de volgende redenen.

Portefeuillediversificatie

Sommige beleggers kopen Bitcoin omdat het een lage correlatie heeft met de rendementen van de aandelenmarkt. Dit virtuele actief kan zorgen voor portefeuillediversificatie omdat het een bijna nulcorrelatie heeft met conventionele activaklassen. En dit is van cruciaal belang gezien de positieve en stijgende correlaties van activaklassen met de mega-cap techaandelen. De toewijzing van een klein bedrag aan deze virtuele valuta in uw traditionele portefeuille kan het risicogecorrigeerde rendement verhogen en het rendement verbeteren zonder de maximale drawdown of volatiliteit te verhogen.

Verscheidene pensioenfondsen, schenkingen en stichtingen hebben dit virtueel activum aan hun portefeuilles toegevoegd, waaronder vermogensbeheerders en verzekeringsmaatschappijen. Zo hebben het Fairfax County Police Officers Retirement System en het Fairfax Country Employees’ Retirement System investeringen in Bitcoin en blockchain toegevoegd.

Grotere stabiliteit

Het is bijna onmogelijk om te zeggen dat een digitale munt stabiel is. Dat betekent dat mensen volatiliteit in de cryptovalutawereld accepteren. En Bitcoin verschilt niet van andere digitale munten. Dit digitale actief geniet echter een brede investeerdersbasis, wat ten goede komt aan de mensen die het kopen. Bitcoin is de meest toegankelijke cryptomunt die te vinden is op een cryptobeurs of online te verhandelen is.

Het is geen verrassing dat veel mensen Bitcoin zien als de gouden standaard voor beleggers. Mensen prijzen de meeste cryptovaluta in Amerikaanse dollars en Bitcoin. En dit weerspiegelt dit concept. Tegenwoordig zijn institutionele beleggers en het grote geld de investeerders in Bitcoin. De perceptie van Bitcoin als de crypto-koning zou het op een dag kunnen stabiliseren als meer mensen erin investeren.

Waardeopslag

Sommige mensen beschouwen Bitcoin als een inflatie- of markthedge. Het argument is dat de status van Bitcoin als de belangrijkste digitale valuta betekent dat extra geldzoekende rendementen buiten de aandelenmarkt naar dit digitale activum leiden. Dat komt omdat veel mensen Bitcoin zien als de superieure cryptomunt voor waardeopslag. Net als bij goud denken sommige beleggers dat de aankoop van iets als Bitcoin dat nog geen noemenswaardig nut heeft, hen een goed rendement kan opleveren zodra het gebruik ervan toeneemt en de waarde ervan stijgt.

Slotbedenkingen

Bitcoin en andere digitale activa hebben bepaalde risico’s. Daarom moet iedereen die Bitcoin wil kopen zijn eigen risicotolerantieniveau overwegen. Profiteren van lage Bitcoin-prijzen kan een belegger strategisch positioneren en hem helpen een goed rendement te behalen zodra deze cryptocurrency zich in de toekomst stabiliseert.