Laptop schermen zijn niet goedkoop om te vervangen. Als het scherm van je notebook gebarsten is, vraag je je misschien af hoeveel het zal kosten om het te laten repareren. In dit blogbericht bekijken we de kosten van de reparatie van laptop schermen en welke factoren die prijs kunnen beïnvloeden. We geven ook enkele tips over hoe je je laptop scherm tegen beschadiging kunt beschermen. Lees verder voor meer informatie.

Er zijn een paar veel voorkomende problemen met laptop schermen die gerepareerd moeten worden. Een van de meest voorkomende is wanneer het beeld op het scherm korrelig of wazig wordt. Dit kan vaak verholpen worden door het scherm schoon te maken of door het scherm zelf te vervangen. Een ander veel voorkomend probleem is wanneer het scherm helemaal donker of zwart wordt. 

Dit kan vaak verholpen worden door de achtergrondverlichting in het scherm te vervangen. En tenslotte is een ander veel voorkomend probleem wanneer er lijnen of strepen over het scherm lopen. Dit kan vaak verholpen worden door de omvormerprintplaat in de laptop te vervangen. Het kan ergens tussen € 50 – € 200 kosten om een laptop scherm door een professionele technicus te laten repareren, afhankelijk van het merk en model van de laptop. 

Sommige technici rekenen meer of minder dan dit bereik, en sommigen kunnen ook korting geven als je meer dan een apparaat tegelijk laat repareren. Het is meestal het beste om je laptop naar een technicus te brengen als je je er niet prettig bij voelt om hem zelf te proberen repareren. Veel mensen proberen hun laptop zelf te repareren, maar maken het probleem uiteindelijk alleen maar erger.

En dan moeten ze hem toch ter reparatie inleveren. Als je toch besluit zelf te proberen, zijn er veel onlinehandleidingen die je door het proces kunnen loodsen. Wees alleen voorzichtig.

Je hebt geluk! Er zijn veel doe-het-zelf methoden om een laptop scherm te repareren. Er zijn veel manieren om dit probleem aan te pakken, maar we beginnen met de meest voorkomende: het scherm helemaal vervangen. Deze oplossing is meestal het duurst, want je moet een vervangend scherm kopen en dan iemand betalen om het voor je te installeren. 

Maar als je handig bent met gereedschap en enige ervaring hebt in het repareren van dingen, dan moet je het zelf kunnen doen. Het eerste wat je moet doen is een vervangingsscherm kopen. Zorg ervoor dat je het juiste modelnummer en formaat voor je notebook krijgt. Als je het vervangende scherm hebt, volg je de installatie-instructies die erbij zitten.

Als je een nieuwe notebook wilt kopen, moet je dan letten op de volgende factoren:

  1. Schermkwaliteit. Het scherm van het notebook moet duidelijk en goed leesbaar zijn. Sommige schermen zijn moeilijk te zien in direct zonlicht, dus probeer er een te vinden met goede kijkhoeken;
  2. Kwaliteit van het toetsenbord. Het toetsenbord moet gemakkelijk te typen zijn en goed geplaatste toetsen hebben;
  3. Gewicht en draagbaarheid. Een lichtgewicht notebook is gemakkelijker mee te nemen dan een zwaarder exemplaar;
  4. Levensduur van de batterij. Zoek een notebook met een lange levensduur van de batterij, zodat je hem niet vaak hoeft op te laden.

Dus, wat zijn de kosten van laptop scherm reparatie? Helaas is er niet een definitief antwoord op deze vraag. De kosten van een reparatie van een laptop scherm kunnen variëren, afhankelijk van het merk en model van je computer, en van de omvang van de schade die aangericht is. 

We hopen echter dat deze blog post je wat waardevolle informatie heeft gegeven over welke laptops meer kans hebben op schermdefecten, en wat die reparaties kunnen kosten. We moedigen je ook aan contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt over laptop scherm reparatie of andere diensten die we aanbieden. Dank je voor het lezen!