Crypto creditcards nemen met de dag steeds toe aan populariteit in vooral de wereld van digitale munten. Het wordt gebruikt om betalingen te doen. Je kunt met een crypto creditcard betalen met crypto valuta’s. In deze tekst zullen we u toelichten hoe dat in zijn werking gaat en welke kosten hieraan verbonden zijn. 

Betrouwbare creditcards 

Er zijn zoals bij de traditionele creditcards verschillende aanbieders van creditcard crypto. Hiertussen kunnen er ook valse aanbieders zijn die jou willen oplichten. Het is daarom ook van belang dat je op onderzoek uitgaat, zodat je weet dat het om een betrouwbare creditcard gaat. Elke crypto creditcard werkt samen met Visa of Mastercard. Zo weet je dat het om een betrouwbare creditcard gaat. Een crypto creditcard schaf je aan bij een exchange. Enkele bekende exchanges waar je crypto creditcards kunt aanschaffen zijn onder andere Binance, Coinbase, Crypto.com en Bitpanda.  

Bij sommige exchanges hoef je geen administratiekosten of verwerkingskosten te betalen. De Binance card bijvoorbeeld hanteert 0,9% commissiekosten per transactie. Ook als je een vervangende kaart aanvraagt worden er ook kosten in rekening gebracht. Dit omdat je al over een kaart beschikte en je het bijvoorbeeld kwijt bent geraakt. De eenmalige kosten hiervoor is 25 euro. Deze crypto kaart wordt aangeboden door Visa en het heeft een bestedingslimiet van 8700 euro dagelijks. Dit zodat je niet teveel geld uitgeeft.  

Crypto.com  

Naast de Binance card is een alternatieve cryptocard de crypto.com card. Deze kaart wordt uitgegeven door Crypto.com die een samenwerking is aangegaan met Visa. Deze creditcard kun je overal gebruiken waar je de reguliere Visa creditcards gebruikt. Het verschil hierbij is dat je met crypto betaalt in plaats van euro’s of dollars. De crypto.com card kun je wereldwijd gebruiken bij diverse verkooppunten en geldautomaten. Crypto.com biedt gebruikers 5 soorten Visa cards aan. Een voorwaarde voor het kunnen gebruiken van deze kaart is dat je een eerste inleg moet plaatsen. Hoe meer munten je inzet hoe groter de voordelen.