De cryptomarkt is snel, vol actie en krachtig. Je kunt je voorstellen dat het Bitcoin nieuws rondom de markt net zo impactvol is. Zoals in de meeste bedrijfstakken, is er een behoorlijk aantal louche mensen (klootzakken, als je wilt) die proberen te profiteren van nietsvermoedende mensen door bevooroordeeld, bedrieglijk of gewoon nepnieuws en informatie vrij te geven. Of ze nu met bepaalde blockchain-projecten werken of gewoon FUD willen verspreiden, ze gebruiken hun positie als nieuwsbron om lezers in hun eigen voordeel te manipuleren. Zoveel crypto-nieuwssites om uit te kiezen, welke te kiezen?

CoinTelegraph

Dus laten we beginnen met een van de grootste op de markt. CoinTelegraph is een belangrijke nieuwsbron voor velen in de cryptomarkt. Ze zien miljoenen lezers op bezoek om enkele van de vele interessante verhalen over de laatste doorbraken in de crypto-industrie te lezen. Ik ben geen grote fan van hun kunststijl, maar ik beveel de kwaliteit wel aan.

Coinspace

Coinspace is een nieuwkomer op de crypto-nieuwsmarkt, maar ik ben blij om te zien dat ze hot binnenkomen. Ik heb de Coinspace Telegram-groep vanaf het begin zien groeien. Ze lijken een supervriendelijk en attent stel te zijn en ik hoop dat ze dat kunnen volhouden terwijl ze blijven groeien. Dit is een van de nieuwswebsites die een veel holistischer beeld van de markt biedt, vergelijkbaar met coinmarketcap.

Coindesk

Nu dringt het tot me door hoe veel ‘munt’ wordt gebruikt onder deze nieuwswebsites. Echter, CoinDesk is een van de beproefde spelers in de markt. Net als CoinTelegraph heeft CoinDesk zijn lezerspubliek opgebouwd door goed gemaakte journalistiek die alle aspecten van blockchain omvat. Er is een reden dat ze tenslotte een van de meest populaire keuzes zijn.

Bitcoin Magazine

Hier vindt u beoordelingen voor relevante technologie, best practices bij het omgaan met crypto en andere onderwerpen die u nergens anders vindt. Bitcoin Magazine heeft gemakkelijk het meeste karakter en persoonlijkheid in vergelijking met de rest. Dat kun je zelf zien op het Twitter-account van Bitcoin Magazine.

Reddit

Hier is nog een curveball om dingen op te beëindigen. Hoewel het niet per se een nieuwswebsite is, brengt het wel enkele van de beste crypto-nieuwsbronnen samen op één plek.