Als je net als de meeste mensen bent, kun je je geen leven zonder wifi voorstellen. Je gebruikt het om in contact te blijven met vrienden en familie, om je werk te doen en om op de hoogte te blijven van het nieuws. Maar wat doe je als je wifi is aangesloten, maar je geen internet hebt? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt!

In deze blogpost leggen we uit wat je moet doen als je wifi werkt, maar je toch niet online kunt. We zullen ook enkele oplossingen aanbevelen die het probleem kunnen verhelpen. Lees dus snel verder voor tips over hoe je een verbroken internetverbinding kunt oplossen!

Als je merkt dat je wifi verbonden is, maar je geen toegang hebt tot het internet, zijn er een paar dingen die je kunt proberen. Ten eerste, herstart je router en modem. Soms kan dit het probleem oplossen. Als dat niet werkt, controleer dan of de firewall van uw computer de verbinding blokkeert. Je kunt dit doen door de firewall tijdelijk uit te schakelen en te kijken of de internetverbinding werkt.

Zo ja, dan moet je een uitzondering voor je router toevoegen in de firewall-instellingen. Tot slot, als al het andere mislukt, kun je contact opnemen met je internetprovider voor hulp bij het oplossen van het probleem.

Verder kun je eerst controleren je wifi is ingeschakeld en/of je apparaat is verbonden met het juiste wifinetwerk. Als je wifi aan staat en je kunt nog steeds geen verbinding maken met het internet, probeer dan je router of modem opnieuw op te starten. Je kunt ook proberen de verbinding met het wifinetwerk te verbreken en opnieuw tot stand te brengen.

Als je nog steeds problemen hebt om verbinding te maken met het internet, zijn er nog een paar andere dingen die je kunt proberen. Een daarvan is om je netwerkverbinding te resetten door naar de instellingen van je apparaat te gaan en “Reset netwerkinstellingen” te selecteren Een andere optie is om het wifinetwerk te vergeten en er vervolgens opnieuw verbinding mee te maken.

Als je nog steeds problemen ondervindt, is het mogelijk dat er een probleem is met je internetprovider. Als je computer geen verbinding maakt met het wifinetwerk, ook al geeft hij aan dat er een verbinding is, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je computer en niet bij het netwerk. Controleer eerst of je de juiste wifi-netwerknaam (SSID) en het juiste wachtwoord gebruikt.

Als je de juiste informatie gebruikt, maar je computer kan nog steeds geen verbinding maken met het netwerk, probeer dan je computer opnieuw op te starten. Als dat niet werkt, probeer dan je router opnieuw op te starten. Als je al deze dingen hebt geprobeerd en je computer kan nog steeds geen verbinding maken met het wifi netwerk, dan moet je misschien technische ondersteuning bellen voor hulp.

Als er een probleem is met je modem of router, zul je waarschijnlijk een of meer van de volgende symptomen ervaren:

  • Internetverbinding is traag of onbestaande;
  • Apparaten kunnen geen verbinding maken met het internet;
  • Het netwerk werkt niet goed genoeg (bijv. apparaten kunnen elkaar niet zien).

Als je een van deze problemen ondervindt, probeer dan je modem en router opnieuw op te starten door ze uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten. Als dat niet werkt, moet je mogelijk je internetprovider bellen voor ondersteuning.

Dus, wat doe je als je wifi verbonden is, maar je geen internet hebt? Hopelijk heeft deze blogpost je alle informatie gegeven die je nodig hebt om het probleem te diagnosticeren en te verhelpen. Zo niet, vrees dan niet! Er zijn genoeg professionele technici die je kunnen helpen je wifi in een mum van tijd weer aan de praat te krijgen.

Bedankt voor het lezen, en we hopen dat je snel een oplossing hebt voor je verbindingsproblemen.