WhatsApp is een van de populairste berichtenapps ter wereld. Het is cross-platform, wat betekent dat je het kunt gebruiken op Android en iPhone, het heeft veel functies, zoals groepschat, spraak- en videogesprekken, zelfs stickers. Als je overstapt van een Android telefoon naar een iPhone, of omgekeerd, wil je misschien ook je WhatsApp gegevens overzetten.

In dit artikel laten we je zien hoe je precies dat doet.

Als je je WhatsApp account van Android naar iPhone wilt overzetten, moet je eerst zeker weten dat beide toestellen de nieuwste versie van de app gebruiken. Je hebt ook een smartwatch met Bluetooth nodig waarop Android Wear OS 2.0 of hoger draait. Zodra je gecontroleerd hebt dat beide toestellen de nieuwste versie van WhatsApp gebruiken en dat je smartwatch goed verbonden is, open je WhatsApp op je Android toestel en ga je naar Instellingen & Account & Account overzetten.

Je wordt dan gevraagd om met je iPhone een QR-code te scannen. Eenmaal gescand wordt WhatsApp op je iPhone automatisch ingesteld met al je contacten, berichten en media van je Android toestel. Er zijn twee manieren om een back-up te maken van je WhatsApp chats. De eerste manier is Google-drive te gebruiken, en de tweede manier is iCloud

Om een back-up te maken met Google-drive, open je WhatsApp en ga je naar Instellingen & Chats & Chat Back-up. Kies dan “Back-up to Google-drive” en kies hoe vaak je een back-up van je chats wilt. Je kunt ook “Back-up over” selecteren en kiezen of je een back-up wilt maken via Wi-Fi of via cellulaire gegevens. Houd er rekening mee dat back-uppen via mobiele gegevens extra kosten van je serviceprovider tot gevolg kan hebben

Om via iCloud een back-up te maken, ga je naar Instellingen > Chats > Chat Back-up en selecteer je “Back-up Now”. Om je chats te back-uppen met iCloud moet je eerst zorgen dat iCloud is ingeschakeld voor WhatsApp. Open hiervoor WhatsApp en ga naar Instellingen & Chats & Chat Back-up. Tik dan onder Back-up op de iCloud schakelaar om hem aan te zetten.

Zodra iCloud is ingeschakeld, wordt van je chats elke dag automatisch een back-up gemaakt naar je iCloud account. Als je ooit je chats van een iCloud reservekopie moet herstellen, verwijder je WhatsApp op je toestel en installeer je het opnieuw. Als je de app opnieuw opent, wordt je gevraagd je chatgeschiedenis te herstellen van een iCloud reservekopie.

WhatsApp installeren op je iPhone is een eenvoudig proces. Volg gewoon deze stappen:

  1. Open de App Store op je iPhone en zoek WhatsApp;
  2. Tik op Get om WhatsApp te downloaden en te installeren op je toestel;
  3. Zodra de installatie voltooid is, open je WhatsApp en raak je Doorgaan aan;
  4. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het privacybeleid door te tikken op Accepteer;
  5. Voer je telefoonnummer in en tik op Volgende. Je ontvangt een verificatiecode via SMS, die je in het volgende scherm moet invoeren om het installatieproces te voltooien;
  6. Dat is het! Je kunt nu WhatsApp gaan gebruiken op je iPhone!

Daar heb je het dan. Hoe zet je Whatsapp over van een Android toestel naar een iPhone. Als je deze eenvoudige stappen volgt, ben je in een mum van tijd aan de slag. Onthoud dat als je onderweg tegen problemen aanloopt, of gewoon wat extra hulp wilt, je altijd naar een Apple-expert kunt gaan voor hulp. Bedankt voor het lezen!