De eerste mobiele telefoons konden echt tegen een stootje. We kennen allemaal wel verhalen van de eerste Nokia’s die van meters hoog op de grond konden vallen en het nog prima deden. Door de jaren heen zijn de telefoons niet alleen een stuk geavanceerder, maar ook kwetsbaarder geworden. Een iPhone 14 Pro Max is misschien wel fantastisch in gebruik, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig hoeft dit echt niet te betekenen dat je telefoon na een jaar al aan vervanging toe is. Er zijn genoeg manieren waarop je deze extra kunt beschermen en er voortaan voor kunt zorgen dat je smartphone echt een stuk langer mee zal gaan. Nieuwsgierig geworden? Met behulp van de volgende tips geniet je direct van een langere levensduur. 

Investeer in de juiste bescherming 

Bij aanschaf van je smartphone is het belangrijk om deze direct goed te beschermen. Er zijn tegenwoordig tal van hoesjes verkrijgbaar, maar ze zijn niet altijd allemaal van even goede kwaliteit. Het is met name belangrijk dat het scherm en de achterkant van de telefoon tegen een stootje kan. Met behulp van een screenprotector en een kwalitatief hoesje kom je al een heel eind. Dit vraagt soms wel om een investering, maar die kosten haal je er uiteindelijk makkelijk uit. Vervangen is immers veel prijziger.

Slim opladen 


De meeste mensen zien dat hun accu het na een jaar begint te begeven. Althans, er gaat steeds minder tijd tussen het opladen zitten. Dit is inderdaad een indicatie dat het slechter met de accu gaat. Het vervangen van een telefoon accu is erg prijzig en na één of twee jaar is dit meestal de moeite niet meer waard. In zo’n geval wordt dan ook meestal voor een nieuwe smartphone gekozen. Zonde eigenlijk, want verder is de telefoon nog hartstikke goed. 

Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je de batterij in optimale conditie kunt houden. Deze zal uiteraard nooit het eeuwige leven hebben, maar met de juiste tips kan deze zeker meerdere jaren mee. Dit begint al door slimmer op te laden. De meeste mensen laden hun telefoon in de nacht op. Ze leggen hun telefoon aan de lader en als ze wakker worden is deze vol. Handig, nietwaar? 

Handig misschien, maar niet al te best voor de batterij van je telefoon. Het is juist beter als je de batterijpercentage van je telefoon tussen de veertig en tachtig procent houdt. Niet te vol en niet te leeg. Zo kan de accu jaren mee. 

Digitaal opschonen 


Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je telefoon digitaal op te schonen. Als je steeds meer opslagcapaciteit verbruikt, heeft dit een enorme aanslag op de snelheid en de batterij van je telefoon. Digitaal opschonen is dan ook echt noodzaak. Probeer daarom minimaal eens in het kwartaal eens je telefoon na te kijken. Verwijder apps die je toch nooit gebruikt en kijk kritisch naar je foto’s en video’s.