Het gebeurt iedereen wel eens. Je iPhone is per ongeluk wezen zwemmen en gaat na een duik niet meer aan. Wat doe je dan? In sommige gevallen kan je een aantal dingen doen om de waterschade te beperken of op te lossen. In dit artikel leer je hoe je jouw defecte iPhone weer aan de praat krijgt.

Wat is waterschade? 

Het gebeurt de beste: je iPhone valt per ongeluk in het water. De nieuwere iPhones kunnen gelukkig tegen een beetje water, maar lang niet alle iPhones overleven een duik. Nadat je je iPhone zo snel mogelijk uit het water hebt gefixt, wil je de waterschade beperken. Hoe fix je waterschade zelf zonder je iPhone te hoeven openbreken? 

1. Zet de telefoon uit 

Om de schade te beperken is het altijd verstandig om de telefoon meteen uit te zetten. Soms is je telefoon door de waterschade natuurlijk al uitgevallen. In dat geval kan je deze stap overslaan.

2. Haal het hoesje eraf 

De meeste mensen hebben een hoesje om hun iPhone ter bescherming. Echter beschadigd een hoesje bij waterschade de telefoon alleen maar meer omdat er water kan blijven hangen daardoor. Haal daarom meteen het hoesje van je telefoon.

3. Maak de buitenkant droog 

Pak een droge, vocht absorberende doek en dep de telefoon zo droog mogelijk. Probeer ook de laadaansluiting en andere openingen te drogen.

4. Leg de telefoon op een warme, droge plek 

Soms is het al genoeg om de iPhone te laten drogen op een warme, droge plaats. Wacht tenminste 24 uur voordat je de telefoon weer aandoet. Kan je de batterij van je iPhone verwijderen? Doe dit dan nu. Zo kan je iPhone extra grondig drogen.

5. Leg je telefoon in de rijst 

Een huishoudelijk trucje wat soms werkt is de iPhone in een bak met rijst leggen. De rijst trekt oppervlakkig vocht uit de telefoon. Diepe schade lost een bak rijst niet op.

6. Breng de telefoon naar een reparateur 

Gaat je telefoon na alle bovenstaande stappen nog steeds niet aan? Dan is het misschien beter om je telefoon naar een reparateur te brengen. Een reparateur is gespecialiseerd in een iPhone repareren en kan extreme waterschade oplossen.