Tegenwoordig hebben we bijna toegang tot alles via het internet, binnen 1 minuut heb je een hand vol informatie over iets wat u wilt weten. Gaat het om een werkstuk, een dier, een land noem maar op, alle info is beschikbaar. Je kan een applicatie installeren op de mobiel of pc van je partner of iemand anders, waardoor je toegang hebt tot het apparaat. Lees dit artikel voor meer informatie over online bespioneren.

Whatsapp

Whatsapp gebruiken we dagelijks om in contact te zijn met vrienden familie en kennissen. Whatsapp wordt ook gebruikt bij bedrijven om belangrijke informatie door te spelen naar verschillende afdelingen. Maar met whatsapp kunnen we veel informatie achterhalen over een vriend, door profiel foto’s, statussen en laatst gezien van een whatsappvriend. Dit betekent dat je via whatsapp vrienden in de gaten houdt, voor positieve of negatieve doeleinden. Er is een applicatie die met een QR-code werkt om de whatsapp van iemand te scannen.

Informatie van vrienden via Facebook

Facebook kunnen we niet meer uit ons midden halen, het is een socialmedia-applicatie die al jaren bestaat. Met Facebook kan je gedetailleerde informatie van een vriend zien, bepaalde vrienden geven persoonlijke informatie en levensgebeurtenissen door. De foto’s die geplaatst worden geven ook informatie door, je kan achterhalen waar je vriend vaker of waarvan hij of zij houdt. Soms wordt er gesprek gestart op Messenger, om te zien hoe je reageert. Op Facebook kan je niet zien wie jou facebook bekijkt, maar je kan het wel beveiligen.

Onthoud dat je niet alleen door social media mensen kan bespioneren, er zijn andere mogelijkheden. Je kan een bericht naar iemand toe sturen en als dit bericht open wordt gemaakt heb je toegang tot de mobiel van die persoon. Wees voorzichtig met al jouw handeling en blijf anoniem.